Japonsko 2011 - zemetrasenie, cunami, problémy s jadrovkami
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Re: Japonsko 2011 - zemetrasenie, cunami, problémy s jadrovk
zato pokrok s fuziou je obrovsky, od veci ktora zrala viac ako produkovala sme sa dostali k veci co produkuje viac ako zere za mozno 20 rokov, ci kolko to je 2020 uz podla mna fuzia pofici efektivne, +/- nejaky ten rocik
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
treba nejak prinutit kvarky nech "vypnu" silnu interakciu a fuzia pojde aj v mobile
K teme,tu kyselinu borovu tam leju len tak z helikoptery ?Alebo, ako cakaju ze sa dostane do okruhu reaktoru ? Ci na co to tam vlastne leju ?
K teme,tu kyselinu borovu tam leju len tak z helikoptery ?Alebo, ako cakaju ze sa dostane do okruhu reaktoru ? Ci na co to tam vlastne leju ?
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
leju to z vrchu, inac to tam nedostanu. ale prd to pomaha preto idu zhodit toho trasne vela a dufat ze sa to dostane k reaktoru a ze sa zneutralizuje ten proces.
edit: tomu haarp, tomu sa mi nechce verit. pochybujem ze by amici ohroili sami seba, co v pripade vybuchu atomky hrozi. ak chceli len urobit zemetrasenie vedeli by ze to sa im neoplati, japonsko sa dokaze celkom rychlo obnovit, jedine co ich ohrozuje je atomka
edit: tomu haarp, tomu sa mi nechce verit. pochybujem ze by amici ohroili sami seba, co v pripade vybuchu atomky hrozi. ak chceli len urobit zemetrasenie vedeli by ze to sa im neoplati, japonsko sa dokaze celkom rychlo obnovit, jedine co ich ohrozuje je atomka
NB: Asus ROG Strix G16
- landrower
- Pokročilý používateľ
no ak toho hodia dost vela tak by to mohlo daco polamat a preniknut tam kde ma len to je dost brute-force pristup...
podla mna to zalievanie znaci ze uz daco prdlo a unika to tak ci tak... tak sa snazia neutralizovat to co uniklo...
podla mna to zalievanie znaci ze uz daco prdlo a unika to tak ci tak... tak sa snazia neutralizovat to co uniklo...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
uniky maju, tym sa netaja. ale zatial to odvievalo do oceanu. riedia to vodou, takze logicky cakaju ze sa to nejako dostane k tomu reaktoru. najhorsie je ze okolo reaktorov je uz vysoka radiacia a neda sa tam pracovat. hadam to pomoze to hard core riesenie.
- landrower
- Pokročilý používateľ
tak neda sa tam pracovat, aj v cernobyle zomrelo resp. smrtelne ochorelo vela vojakov a persoalu co pracovali na minimalizacii skod... akoze ludske zivot par sto bokom, hento moze ohrozit miliony predsa... ako uznam ze asi nemozu nikomu prikazat nech to robia, ale tak omg, treba si uvedomit co hrozi
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
v tom by som nevidel problem ze by sa nenasi ludia. problem je v case. ak tam mozu byt maximalne 15 sekund tak to nestihnu ani prd. pretoze vystavenie dlhsiemu casu sa rovna okamzitej smrti. myslim ze posledne co by chceli aby im zacali padat kamikadze vrtulniky do reaktoru.
- landrower
- Pokročilý používateľ
akoze, ak to je taka radiacia ze do 15s by boli dead, tak to by uz bol druhy cernobyl na svete.
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
Okamzitej smrti urcite nie
ak sa dobre pametam tak ista smrt je okolo 8 Sievertov
ak sa dobre pametam tak ista smrt je okolo 8 Sievertov
Naposledy upravil/-a qq6600 v Št 17. Mar, 2011, 00:52, upravené celkom 1 krát.
- landrower
- Pokročilý používateľ
akoze, myslim ze na okamzitu smrt by ti ludia museli si rovno sadnut na balik obohateneho uranu
//a v fukushima daiichi (ci jak sa tato vola) je namerane max oficialne 400mSv, teda 0.4Sv, a odhady tak do 2Sv ak sa nemylim? co je dost pod touto hodnotou.. cernobyl bol 10 - 300 Sv, to je jasne ze tam to bolo neprezitelne... a inak, antiradiacne obleky existuju, hadam tea aj nieco pomahaju
opakujem, ak tam kvoli radiacii prestali posielat ludi, tak uz tu mame druhy cernobyl.. mozno ale len zistili ze to nepomaha tak nevystavuju tych ludi zbytocnemu riziku
//a v fukushima daiichi (ci jak sa tato vola) je namerane max oficialne 400mSv, teda 0.4Sv, a odhady tak do 2Sv ak sa nemylim? co je dost pod touto hodnotou.. cernobyl bol 10 - 300 Sv, to je jasne ze tam to bolo neprezitelne... a inak, antiradiacne obleky existuju, hadam tea aj nieco pomahaju
opakujem, ak tam kvoli radiacii prestali posielat ludi, tak uz tu mame druhy cernobyl.. mozno ale len zistili ze to nepomaha tak nevystavuju tych ludi zbytocnemu riziku
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
Inak velmi ma prekvapuje mentalita japoncov,absolutne ziadne rabovanie,panika,chaos.
Ja ked som videl prve zabery vlny ,tak hned ma napadlo ze hento auto ma pekne disky a by som si ich mohol zobrat
Ja ked som videl prve zabery vlny ,tak hned ma napadlo ze hento auto ma pekne disky a by som si ich mohol zobrat
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ze pekne disky a sup s nimi domov
trocha cierneho humoru
trocha cierneho humoru
hej, este aby si nasiel svoj domov
japonci su ina mentalita.. co sa tyka haarpu... verim ze take nieco sa moze stat, hlavne na uzemi ktore je pri stretu tektonickych dosiek..
japonci su ina mentalita.. co sa tyka haarpu... verim ze take nieco sa moze stat, hlavne na uzemi ktore je pri stretu tektonickych dosiek..
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
No, mna najviac fascinovalo to, ze proste obchody prazdne, nemaju co jest... Ale v pondelok sa obliekli do obleku a sup do prace.qq6600 napísal:Inak velmi ma prekvapuje mentalita japoncov,absolutne ziadne rabovanie,panika,chaos.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
tak zas novinky, v skartke :
11:28 Vrtuľníky, naspodku vystužené oceľovou platňou, uskutočnili počas dvadsiatich minút najmenej štyri prelety, pri ktorých zhodili približne 30-tisíc litrov vody. Pre radiáciu nemohli krúžiť nad reaktorom, a preto nad miestom iba prelietavali. Nemohli teda mieriť presnejšie.
10:43 Úroveň žiarenia v bezprostrednom okolí zemetrasením poškodenej jadrovej elektrárne Fukušima-I zostala dnes nezmenená aj po tom, čo dva vojenské vrtuľníky Chinook CH-47 zhodili veľké množstvo morskej vody na najvážnejšie zasiahnutý reaktor č. 3.
- to znamena ze zhadzovanie vody je hodne neucine.
8:29 Úrady dúfajú, že sa im podarí obnoviť dodávky elektriny do elektrárne. "Ak sa nám to podarí, budeme schopní sprevádzkovať elektrické čerpadlá a dostať vodu k reaktorom," vysvetlil hovorca spoločnosti Tepcov.
zdroj:
http://www.sme.sk/c/5810847/minuta-po-m ... -ropy.html
11:28 Vrtuľníky, naspodku vystužené oceľovou platňou, uskutočnili počas dvadsiatich minút najmenej štyri prelety, pri ktorých zhodili približne 30-tisíc litrov vody. Pre radiáciu nemohli krúžiť nad reaktorom, a preto nad miestom iba prelietavali. Nemohli teda mieriť presnejšie.
10:43 Úroveň žiarenia v bezprostrednom okolí zemetrasením poškodenej jadrovej elektrárne Fukušima-I zostala dnes nezmenená aj po tom, čo dva vojenské vrtuľníky Chinook CH-47 zhodili veľké množstvo morskej vody na najvážnejšie zasiahnutý reaktor č. 3.
- to znamena ze zhadzovanie vody je hodne neucine.
8:29 Úrady dúfajú, že sa im podarí obnoviť dodávky elektriny do elektrárne. "Ak sa nám to podarí, budeme schopní sprevádzkovať elektrické čerpadlá a dostať vodu k reaktorom," vysvetlil hovorca spoločnosti Tepcov.
zdroj:
http://www.sme.sk/c/5810847/minuta-po-m ... -ropy.html