Co ma voda spolocne so ziarenim ? Vodu riesia kvoli chladeniu, nie ?HellAngel napísal:10:43 Úroveň žiarenia v bezprostrednom okolí zemetrasením poškodenej jadrovej elektrárne Fukušima-I zostala dnes nezmenená aj po tom, čo dva vojenské vrtuľníky Chinook CH-47 zhodili veľké množstvo morskej vody na najvážnejšie zasiahnutý reaktor č. 3.
- to znamena ze zhadzovanie vody je hodne neucine.
Japonsko 2011 - zemetrasenie, cunami, problémy s jadrovkami
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Japonsko 2011 - zemetrasenie, cunami, problémy s jadrovk
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ano voda to ma ochaldit, chladenie sposobi ze proces sa spomali a nebude vyzarovat tolko radiacie. Do vody priapdavaju aj tu kyselinu boritu ktora to ma tiez zneutralizovat.
snazia sa o privod elektriny do tej elektrarne aby rozbehli vodne cerpadla, ak by sa im ich podarilo rozbehnut malo by sa podarit nahnat dostatoce mnozstvo vody na uchladenie. otazkou ale ostava co so vzniknutou parou
snazia sa o privod elektriny do tej elektrarne aby rozbehli vodne cerpadla, ak by sa im ich podarilo rozbehnut malo by sa podarit nahnat dostatoce mnozstvo vody na uchladenie. otazkou ale ostava co so vzniknutou parou
NB: Asus ROG Strix G16
to si snad robia srandu! http://www3.nhk.or.jp/daily/english/17_39.html to ich az teraz napadlo? Uz vcera som nechapal preco nenasadia hasicske lode.
a hned s tym aj sekli? http://www3.nhk.or.jp/daily/english/17_34.html Boha sak nech natiahnu hadice, nejak to tam uz dotecie.
EDIT: tak za toto velke plus, sympatie a palec hore Japoncom! (ten zdroj si nevsimajte )
a hned s tym aj sekli? http://www3.nhk.or.jp/daily/english/17_34.html Boha sak nech natiahnu hadice, nejak to tam uz dotecie.
EDIT: tak za toto velke plus, sympatie a palec hore Japoncom! (ten zdroj si nevsimajte )
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
z vody asi nemozu len tak hasit, ked priamo tym smerom fuka vietor s radiaciou. anyway, pokial su hodnoty take ako pisu, na 100% by tam boli specialne hasiace jednotky a hasili by to takmer priamo tam. Podla mna je tam situacia daleko vaznejsia a info o radiacii su zkreslene smerom dole.
Spoiler: ukázať
no to je mozne, ale tak poziarne vozidla aj mohli pouzit. Ale tak teoreticky. Ked uz to idu chladit rovno vodou, ktoru zrejme staci len naliat do reaktorovne a je tam zrejme vyssia radiacia ako je zname v mediach. Japonsko je plne robotov a vsakovakych vozitiek. Neviem, nedalo by sa upevnit k nim hadice a pustat teda cerpat tam tu vodu z vacsej vzdialenosti? Asi uz fakt ide len o to za kazdu cenu to uchladit. Mne sa zdaju tie ich pokusy tazkopadne. Dost dlho im trva kym daco vyskusaju.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
vysoka radiacia ma volyv aj na stroje ako take. POkial viem tak to bol problem aj v cernobile. preto sa vyuzivala manualna ludska praca. Stroje sa behom chvile kazilli.
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
neze, to je hroznenewmi napísal:to si snad robia srandu! http://www3.nhk.or.jp/daily/english/17_39.html to ich az teraz napadlo? Uz vcera som nechapal preco nenasadia hasicske lode.
vsade kde sa v diskusiach pozries, tak zistis, ze Slovensko je plne odbornikov na jadrove reaktory, zvladanie problemov s tym suvisiacim a dokonca aj jasnovidcov co vedia predpovedat ako a kedy to skonci
preco Japonci nezavolaju?
ved to to uz kazdy dokaze vyriesit, len im nikto nepovedal ako
...
najcitlivejsie su na tom elektroniky... preto sa boja tam vobec nejake vrtulniky posielat..
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
ono, cim starsie zariadenie, tym lepsie pojde za radiacie. presne ako z biologie, cim jednoduchsi organizmus, tym lahsie prezije radiacu... preto su druhy hmyzu co vydrzia 1000x viac ako clovek, ze maju tak jednoduchu nervovu sustavu. a to iste s elektronikou. ked tam nasadia cerpadla jednoduche, pojde to. ale ked tam poslu robota s cerpadlom, robot sa s najvecsou pravdepodobnostou posere... zase oni nejsu blbi, verim ze vedia co robia... na druhej strane si myslim ze sa to blizi cele k nezvratnej katastrofe - tak ale hadam nas prekvapia
Steam: michalsveto
akoze sorry ale Japonci su jednym z najvyspelejsich narodov sveta, maju aj vlastnu vesmirnu agenturu, technologicky su tiez dobre napred oproti nam, tak mna len zaraza, ze zatial sa teda moc "nevytiahli", cakal som, ze pridu s nejaky sofistikovanim riesenim.
@jcdenton12 nie som odbornik, ani jasnovidec ale ked nasadia riesenie, ktore som spominal resp pytal ci sa to neda takym sposobom, den predtym, tak asi u nich daco nie je v poriadku.
@jcdenton12 nie som odbornik, ani jasnovidec ale ked nasadia riesenie, ktore som spominal resp pytal ci sa to neda takym sposobom, den predtym, tak asi u nich daco nie je v poriadku.
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
presne taknewmi napísal: @jcdenton12 nie som odbornik, ani jasnovidec ale ked nasadia riesenie, ktore som spominal resp pytal ci sa to neda takym sposobom, den predtym, tak asi u nich daco nie je v poriadku.
takze daco u nich asi nieje v poriadku
a to daco je asi tym dovodom preco to nenasadili skor
...
- landrower
- Pokročilý používateľ
nemyslim si za by ich to nenapadlo, skor sa to nedalo v danom momente realizovat... aj ked clovek by cakal, ze krajina ako japonsko bude na takyto scenar nachystana, kedze su na tektonickom zlome + uprsotred mora / oceanu
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
oni riesenie maju, a to spojazdnit cerpadla pod reaktorymi ktore su vypnute koli tomu ze nemaju elektrinu. Keby sa im ich podarilo spustit dokazali by vhanat dostatok vody na ochladenie. Nacrta sa potom aj tak otazka ohladne pary, pretoze raktor je naozaj horuci a pary vznikne obrovske mnozstvo. Ta para bude vysoko radioaktivna a vystupy hodne vysoko.
land: na toto sa neprichysta nikto. Co sa tyka zemetrasenia boli pripraveny ale ta vlna cunami to dokoncila. Oni by az taky problem nemali keby elektraren s aneodpojila od elektrickej energie a nezastavili sa ceradla. Dokonca stihli aj zastavit reaktory, lenze ich nedokazu ucladit. Nie je to ako sfuknut zapalenu sviecku.
edit: na aktualitach pisu ze japonsko zamlcuje skutocnu hodnotu radiacie:
http://www.aktuality.sk/clanok/184071/m ... -radiacie/
aj by som tomu veril, hlavne ked stroje uz nedokazu nad reaktormi pracovat. V podstate tam moze byt tak vysoka radiacia ako v cernobile, tam sa tiez uz technika nedala pouzit
land: na toto sa neprichysta nikto. Co sa tyka zemetrasenia boli pripraveny ale ta vlna cunami to dokoncila. Oni by az taky problem nemali keby elektraren s aneodpojila od elektrickej energie a nezastavili sa ceradla. Dokonca stihli aj zastavit reaktory, lenze ich nedokazu ucladit. Nie je to ako sfuknut zapalenu sviecku.
edit: na aktualitach pisu ze japonsko zamlcuje skutocnu hodnotu radiacie:
http://www.aktuality.sk/clanok/184071/m ... -radiacie/
aj by som tomu veril, hlavne ked stroje uz nedokazu nad reaktormi pracovat. V podstate tam moze byt tak vysoka radiacia ako v cernobile, tam sa tiez uz technika nedala pouzit
- landrower
- Pokročilý používateľ
ja viem ale tak teoretizuje sa nam lahko, v tej situaci by sa polka znas (a teda minimalne ja urcite) posrala (zas nebrat doslovne ) a zdrhla
aky je najnovsi stav? uz dlho som nic nepocul
aky je najnovsi stav? uz dlho som nic nepocul
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
tu mas slovenske aktuality:
http://www.sme.sk/c/5810847/minuta-po-m ... prudu.html
v podstate nic nove, raktora sa nedari dostatocne ochladzovat a teplota stupa
http://www.sme.sk/c/5810847/minuta-po-m ... prudu.html