Japonsko 2011 - zemetrasenie, cunami, problémy s jadrovkami
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Re: Japonsko 2011 - zemetrasenie, cunami, problémy s jadrovk
Veď aj ja som to prvýkrát počul ešte na Fyzike na gympli A prečo myslíš že je to zlé riešenie? Keď sa to spraví poriadne, tak to bude OK. Tsunami tomu tiež vadiť nebude, jedine to môže ohroziť zemetrasenie a teroristickí mentoli. Lenže oni sú mentolmi natoľko, že poriadne nevedia odpalovať ani malé bomby, nieto ešte veľké betónové buduvy ešte dotaz: netreba ma citovať, ak je môj príspevok rovno nad tvojim
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
oni ani sarkofag moc nechce, problem je ze ale nebudu mat asi na vyber. radiacia z reaktorov je velmi vysoka. ochadzvoat sa im to zatial stale nedari. v jednej z palivovych nadrzi sa zas tvori vodik a moze dojist k dalsiemu vybuchu.
Takze ak sa nepodari schladit a neutralizovat cely proces tak zabetonuju pracujuci reaktor. Radaicia nebude sice stupat hore ale smerom dole to bude zaujmave sledovat. Samozrejme bude sa musiet vytvorit zona, co je dalsia vec ktoru japonci nechcu. Myslim ze ale zona vznikne tak ci tak, len sa uvidi aka velka.
shatte: nie je to riesenie. radiacia stale unika do zeme. Presne ako v cernobile. Po povrchu sa uz moze chodit. ale skus zakopat do zeme a dostanes slusnu davku radiacie. Jednoducho zakopanim ten reaktor neprestane vytvarat obrovske mnostvo radiacie. A potom pozri na cernobil. je to uz 25 rokov a sarkofag sa rozpada. Je potrebne ho obnovovat.
Takze ak sa nepodari schladit a neutralizovat cely proces tak zabetonuju pracujuci reaktor. Radaicia nebude sice stupat hore ale smerom dole to bude zaujmave sledovat. Samozrejme bude sa musiet vytvorit zona, co je dalsia vec ktoru japonci nechcu. Myslim ze ale zona vznikne tak ci tak, len sa uvidi aka velka.
shatte: nie je to riesenie. radiacia stale unika do zeme. Presne ako v cernobile. Po povrchu sa uz moze chodit. ale skus zakopat do zeme a dostanes slusnu davku radiacie. Jednoducho zakopanim ten reaktor neprestane vytvarat obrovske mnostvo radiacie. A potom pozri na cernobil. je to uz 25 rokov a sarkofag sa rozpada. Je potrebne ho obnovovat.
NB: Asus ROG Strix G16
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
citujem lebo medzitym boli dva, ale RP (myslim, mozno niekto iny) to premazal, co som si neuvedomil ze spravi
a preco si myslim ze je to zle? lebo im tam bude prakticky tikat casovana bomba.. nebude sa dat kontrolovat co sa deje pod tym, a preto ak sa zhorsi stav a pukne kryt tak bum, jadrova katastrofa ktorej tak chceli zabranit je tu... aj tato elektraren bola stavana aby vydrzala zemetrasenia a cunami... a stalo sa
a preco si myslim ze je to zle? lebo im tam bude prakticky tikat casovana bomba.. nebude sa dat kontrolovat co sa deje pod tym, a preto ak sa zhorsi stav a pukne kryt tak bum, jadrova katastrofa ktorej tak chceli zabranit je tu... aj tato elektraren bola stavana aby vydrzala zemetrasenia a cunami... a stalo sa
Steam: michalsveto
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
@HellAngel: Samozrejme, že bude radiácia unikať do pôdy, to ani nikto nepoprel. Ale musím ťa sklamať. Celkovo sa vo svetových vodách nachádzajú vyše 2 milóny ton uránu. Takže to, že to ide do zeme, nikto riešiť ani nebude. Kryt v Černobyle sa rozpadá? No veď tak sa treba poučiť z histórie a spraviť to lepšie, nie to len zaliať pouhým betónom. Aj tak si myslím, že to ešte v takom zlom stave nie je, ako sa to vykresľuje(myslím Fukušimu).
@landrover: Keď kryt pukne, tak nebude žiadne bum, ale unikne masovo radiácia...myslíte si, že ten betón to tam akože "uchladí" a keď pukne, tak kvôli nechladeniu "krytu" bude bum? Kryt tam bude len kvôli úniku radiácie.
Fukušima bola postavená s ohľadom na to aj to, ale odfušovali to, o tom tu už reč bola.
@landrover: Keď kryt pukne, tak nebude žiadne bum, ale unikne masovo radiácia...myslíte si, že ten betón to tam akože "uchladí" a keď pukne, tak kvôli nechladeniu "krytu" bude bum? Kryt tam bude len kvôli úniku radiácie.
Fukušima bola postavená s ohľadom na to aj to, ale odfušovali to, o tom tu už reč bola.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
nemyslel som bum ako exploziu, myslel som tym nieco ako "tak zrazu", len v tomto kontexte to fakt tak vyznelo
Steam: michalsveto
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Veď ako jasné Aj tak podľa mňa nemá význam tu o tom veľmi špiritizovať, pretože to nemáme šancu dobre posúdiť, keďže väčšina info je len z médií, ktoré o tom vedia veľké A riešenie z Černobylom bolo vzhľadom na neskorú reakciu vcelku efektívne, pretože to muselo byť rýchle.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
radaicia je vsade okolo nas, problem je ze ta elektraren produkuje tolko radioaktivity ze sa tam nebude dat normalne zit. Ak si cital nieco o cernobile a ako to tam valstne je, vedel by si ze sarkofag je len konecne riesenie ak sa s tym nebude dat nic urobit. prote japonci ho ani nechcu. Okolo elektrarne sa neude dat zit mozno niekolko storoci.
Dalsi problem je zhromazdovanie vodika, ktory sposoboval vybuchy. A ten sa tam este stale zhromazduje. Takze v pripade ze tam bude sarkofag a ono to spravi BUM tak maju dalsi problem.
ja som nazoru ze ak je nejaka sanca to schladit a nasledne neutraizovat tak nech sa o to pokusaju. Sarkofag ako poslednu moznost.
Dalsi problem je zhromazdovanie vodika, ktory sposoboval vybuchy. A ten sa tam este stale zhromazduje. Takze v pripade ze tam bude sarkofag a ono to spravi BUM tak maju dalsi problem.
ja som nazoru ze ak je nejaka sanca to schladit a nasledne neutraizovat tak nech sa o to pokusaju. Sarkofag ako poslednu moznost.
NB: Asus ROG Strix G16
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Neboj, o Černobyle nejakú šajnu mám, kedže otec si v tých rokoch robil PhD z jadrovej fyziky
Jasné že je sarkofág len konečné riešenie. Nekonečné riešenie ani pre rádioaktivitu neexistuje. Teoreticky môžeš čakať až do úplného rozpadu všetkých elementárnych častíc, čo je asi ešte 10^1500 rokov(podľa teoretických fyzikov). Ale nikto ti nezaručí, že ešte vtedy vôbec bude vesmír, kedže má zatiaľ len 1,46*10^9 rokov. Takže sarkofág je dobré riešenie pre neriešiteľné situácie. A mimo toho, celý čas som tvrdil, že to tam nie je až také zlé(o sarkofágu som ja nezačal), ako to radi médiá vykresľujú - čo sa pomaličky začína potvrdzovať.
Jasné že je sarkofág len konečné riešenie. Nekonečné riešenie ani pre rádioaktivitu neexistuje. Teoreticky môžeš čakať až do úplného rozpadu všetkých elementárnych častíc, čo je asi ešte 10^1500 rokov(podľa teoretických fyzikov). Ale nikto ti nezaručí, že ešte vtedy vôbec bude vesmír, kedže má zatiaľ len 1,46*10^9 rokov. Takže sarkofág je dobré riešenie pre neriešiteľné situácie. A mimo toho, celý čas som tvrdil, že to tam nie je až také zlé(o sarkofágu som ja nezačal), ako to radi médiá vykresľujú - čo sa pomaličky začína potvrdzovať.
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Live stream: Rozbor udalostí na jadrovej elektrárni Fukušima
http://www.energia.sk/udalost/jadrova/l ... sima/2567/
http://www.energia.sk/udalost/jadrova/l ... sima/2567/
vraj tieto elektrarne su stareho typu (plutonium-uran)cca 30rocne, a vyhorete palivo sa skladovalo nad samotnym reaktorom
-cize co obsahoval vybuch -sedy oblak , si vieme predstavit
moderne elektrarne v krizovej situacii aj bez personalu dokazu zabranit tomu najhorsiemu, co bohuzial sa neda povedat o tych v japonsku
mna fascinuje, ze japonci maju najlepsie tech. vedomosti a technologie proti prirodnym zivlom,
a napriek tomu tieto elektrarne su postavene v zone s vysokou pravdepodobnostou zemetrasenia, a stary typ reaktorov je zarazajuca kombinacia
-cize co obsahoval vybuch -sedy oblak , si vieme predstavit
moderne elektrarne v krizovej situacii aj bez personalu dokazu zabranit tomu najhorsiemu, co bohuzial sa neda povedat o tych v japonsku
mna fascinuje, ze japonci maju najlepsie tech. vedomosti a technologie proti prirodnym zivlom,
a napriek tomu tieto elektrarne su postavene v zone s vysokou pravdepodobnostou zemetrasenia, a stary typ reaktorov je zarazajuca kombinacia
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
A kde je v Japonsku zona s nizkou pravdepodobnostou zemetrasenia ?Pietro sk napísal:mna fascinuje, ze japonci maju najlepsie tech. vedomosti a technologie proti prirodnym zivlom,
ved prave !faugusztin napísal:A kde je v Japonsku zona s nizkou pravdepodobnostou zemetrasenia ?Pietro sk napísal:mna fascinuje, ze japonci maju najlepsie tech. vedomosti a technologie proti prirodnym zivlom,
vychodne pobrezie je rizikovejsie ako zapadne, tak to bolo zdokumentovane.
predpokladam ze v japonsku by sa uzivila veterna energia aj vo vacsom meritku. ano maju niekolko veternych fariem ale..
nepochopim ze to boli stare typy jadernych elektrarni, taky vyspely narod.
ze vraj plutoniovy prach po vdychnuti je velmi seriozny problem , vraj cernobil je "slabe kafe" oproti tomuto
ma niekto lepsie info o tomto ?
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 23. Feb, 2011, 19:28
hehe zase sa objavuju stranky kde pisu o tom co predpovedala Vanga
2011 - V důsledku jaderného spadu na severní polokouli byly ponechány svému osudu všechna zvířata a vegetace. Pak muslimové povedou válku proti Evropanům s chemickými zbraněmi.
teoreticky si zoberte terajšiu Fukušimu a Líbyu celkom to sedi ...
2011 - V důsledku jaderného spadu na severní polokouli byly ponechány svému osudu všechna zvířata a vegetace. Pak muslimové povedou válku proti Evropanům s chemickými zbraněmi.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
@Pietro sk: Táraš voloviny. Kebyže si počúval tú prednášku, tak by si vedel, že žiadny plutóniový prach v tom dyme nebol a ani žiadne tvoje podobné dojmy. Bol to pouhý výbuch kvôli tvorbe vodíka v reaktore. Nechcem tu ja opakovať prednášku, len dodám na margo toho, čo sme sa tu bavili, že čo ešte Fukušima mala vydržať, a čo bola situácia nad normu: Fukušima bola stavaná tak, že mala vydržať dosiaľ najväčšie(mimo tohto) zemetrasenie čo v Japonsku bolo - teda 8,2 Richterovej stupnice. Avšak vydržala 8,9 resp. 9,0. Mala vydržať tsunami do 6,5 metra vysoké, tsunami mala vraj 7-10 metrov a tá to aj celé nabúrala - zlikvidovala chladenie, elektrinu pre čerpadlá, resp. rozvody, poškodila diesle, došla baterka.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
podla mna este ziadne zvierata nevymizli a vojna v Lybii to je zatial len tak puk puk puk, KABOOM este niezombikusp napísal:hehe zase sa objavuju stranky kde pisu o tom co predpovedala Vanga
jo inak
Necyklopedia napísal:Povráva sa že Babu Vangu navštívil aj sám Adolf Hitler. Vraj od nej odchádzal nasratý.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup