Lietame, letecka debata
Lietame, letecka debata
Po vzore auto debaty, pre tych co obcas ci casto lietaju
S kym najradsej/najneradsej lietate?
S akymi lietadlami? Co nove A380?
Atd. apod.
S kym najradsej/najneradsej lietate?
S akymi lietadlami? Co nove A380?
Atd. apod.
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
Re: Lietame, letecka debata
ak mam porovnat boeing a airbus tak v airbusoch sa mi ovela lepsie sedi ako v boeingoch
Po jednej zlej skúsenosti - pristávanie počas víchrice, ktorá skolila stan na Pohode 2009, už radšej nelietam. A inak sa mi vidia Airbusy a Boeningu z pohľadu pasažiera skoro to isté. Učíme sa od konkurencie, či ako...
s pozdravom, crux.
ja mam pocit, ze sedadla a vzdialenosti medzi radami sedadiel su konstanta, urcena nejakym predpisom, a vzhladom na optimalizaciu (maximalizaciu kapacity lietadla) je jedno cim letite
jediny rozdiel, ktory clovek spozna, su sluzby na palube lietadla
pri nizkonakladovkach (stare SkyEurope,RyanAir) je to jedno, tam clovek sluzby nedostane - kedze niesu zaratane v cene listka
co som mal skusenosti s CSA, tak tam uz nejaka miera komfortu na palube bola, no pri 2hodinovom lete, necakajte zazraky
PS: turbovrtulakom sa radsej vyhybajte ... je to pomerne hlucny sposob prepravy
jediny rozdiel, ktory clovek spozna, su sluzby na palube lietadla
pri nizkonakladovkach (stare SkyEurope,RyanAir) je to jedno, tam clovek sluzby nedostane - kedze niesu zaratane v cene listka
co som mal skusenosti s CSA, tak tam uz nejaka miera komfortu na palube bola, no pri 2hodinovom lete, necakajte zazraky
PS: turbovrtulakom sa radsej vyhybajte ... je to pomerne hlucny sposob prepravy
lava, prava, lava, prava ...
Ja som letel so SkyEurope, Swissair a Ryanair.
SkyEurope mal Boeingy, v poho dost miesta, celkom pohodlne.
Swissair sme lietali dakym malym uz neviem co to bolo za znacku ale tiez celkom pohoda aj ked raz sme mali take tvrdsie pristatie, trocha viac fukalo a nas to svaclo o zem.
Ryanair total otras, to je jak v dobytcaku, minimalne miesto na nohy a to nie som nejak vysoky, esteze sme leteli len cca 2 hodky. Tiez Boeingom.
SkyEurope mal Boeingy, v poho dost miesta, celkom pohodlne.
Swissair sme lietali dakym malym uz neviem co to bolo za znacku ale tiez celkom pohoda aj ked raz sme mali take tvrdsie pristatie, trocha viac fukalo a nas to svaclo o zem.
Ryanair total otras, to je jak v dobytcaku, minimalne miesto na nohy a to nie som nejak vysoky, esteze sme leteli len cca 2 hodky. Tiez Boeingom.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
A čo takto malé lietadlá? ( napr. ultra lighty - neviem ako sa to presne píše, vetrone a pod? )
- Mirdis
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Aer Lingus, CSA a Ryanair
Aer Lingus s nimi som bol asi najviac spokojny. Hlavne pohodlne sedenie.
CSA raz meskal let cca 12h. Ako ospravdlnenie podavali teplu veceru inac v pohode.
Ako uz pisal newmi tak Ryanair nic moc, hlavne sa mi zdalo menej miesta ako v inych lietadlach. Dost som tam bol natlaceny
Lietadla airbus a boeing.
Aer Lingus s nimi som bol asi najviac spokojny. Hlavne pohodlne sedenie.
CSA raz meskal let cca 12h. Ako ospravdlnenie podavali teplu veceru inac v pohode.
Ako uz pisal newmi tak Ryanair nic moc, hlavne sa mi zdalo menej miesta ako v inych lietadlach. Dost som tam bol natlaceny
Lietadla airbus a boeing.
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
v lete som skusal zavesne motorove rogalo (ci ako sa tomu nadava...)
bolo to pecka, leteli sme vo vyske cca 600 m.n.m, sedi sa tam len na malej sedacke sedacke, motor hned za hlavou
vietor prefukuje co sa da... najprv trochu strach, ale nakoniec to bolo brutalne... adrenalin jak svina, krasny vyhlad,
ja som bol nadseny
urcite to este musim skusit.
A teraz v blizkej dobe mam letiet ryanairom, tak uvidim co "ponuknu"
bolo to pecka, leteli sme vo vyske cca 600 m.n.m, sedi sa tam len na malej sedacke sedacke, motor hned za hlavou
vietor prefukuje co sa da... najprv trochu strach, ale nakoniec to bolo brutalne... adrenalin jak svina, krasny vyhlad,
ja som bol nadseny
urcite to este musim skusit.
A teraz v blizkej dobe mam letiet ryanairom, tak uvidim co "ponuknu"
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Samozrejme, ze Ryanair neposkytuje ani komfort ani sluzby. Od lowcostu to ani neocakavam.
Co sa tyka ostatnych aeroliniek (z tych "ludovejsich"), tak preferujem AirFrance - najma na dlhsie cesty, pri kratsich je to viac jedno ako clovek sedi, cim leti a aku zabavu/jedlo ci sluzby vseobecne poskytuju. Airfrance, ked uz kvoli nicomu inemu, tak preto, ze davaju najviac filmov/sitcomov/atd. v ich tv/video systeme (tyka sa 777ciek), ktore si clovek pusta sam odkedy chce. Ine aerolinky (napr. Austrian) maju len par filmov, ktore idu v rotacii so zaciatkom v pevny cas.
Nemam skusnost s A380, tam by mal byt tv/video system na este vysej uriovni, aj tlak v kabine a hlucnost nizsia, co slubuje este pohodlnejsie cestovanie na dlhsie trasy.
Silne neodporucam Deltu, pre pristup k zakaznikovi - viacnasobna zla skusenost.
Co sa tyka ostatnych aeroliniek (z tych "ludovejsich"), tak preferujem AirFrance - najma na dlhsie cesty, pri kratsich je to viac jedno ako clovek sedi, cim leti a aku zabavu/jedlo ci sluzby vseobecne poskytuju. Airfrance, ked uz kvoli nicomu inemu, tak preto, ze davaju najviac filmov/sitcomov/atd. v ich tv/video systeme (tyka sa 777ciek), ktore si clovek pusta sam odkedy chce. Ine aerolinky (napr. Austrian) maju len par filmov, ktore idu v rotacii so zaciatkom v pevny cas.
Nemam skusnost s A380, tam by mal byt tv/video system na este vysej uriovni, aj tlak v kabine a hlucnost nizsia, co slubuje este pohodlnejsie cestovanie na dlhsie trasy.
Silne neodporucam Deltu, pre pristup k zakaznikovi - viacnasobna zla skusenost.
Minimalna vzdialenost asi ano, ale pokial viem tak sa to lisi. Niektore aerolinky poskytuju viac "miesta na nohy". Zalezi na aerolinkach.Galen: ja mam pocit, ze sedadla a vzdialenosti medzi radami sedadiel su konstanta, urcena nejakym predpiso
inak ti blazni v ryanair uz maju aj navrh ze sa bude v ich boeingoch lietat postojacky! Samozrejme urady im to chvalabohu zamietli. Kokso, to uz by tam ludia boli fakt ako sardinky a batozinu by mohli mat tak max 5kg (a tym nemyslim prirucnu)
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- PROMETHEUS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
ja cestujem len s ryanair trasa bristol bratislava, ale od aprila maju tuto trasu zrusit a bude sa dat chodit len z londyna tak aspon budem moct vyskusat nejaku inu spolocnost, kedze s ryanair som aj tak nebol velmi spokojny. taktiez by som rad vyskusal aj nejaky iny sposob dopravy, neviete niekto ci sa da ist z uk na slovensko vlakom?
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5900X RAM: BL2K8G36C16U4BL 4x8GB 3733MHz 16-18-18-35 GPU: Gigabyte RTX 3080 Gaming OC Waterforce Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN850 1TB, SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: EK Quantum Velocity D-RGB Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Jasne ze sa da, ale to sa nedoplatis. Su to nehorazne ceny. More nie je problem, je tam predsa tunel.
Letel som už s viacerými spoločnosťami. "Komfort" RyanAir komentovať netreba, ale za pár € to ani nikto nečaká, že. Povedzme si narovinu, dostanú nás kam chceme za bezkonkurenčnú cenu, tak čo, bárs by sa tam aj stálo, no nie ?
Osobne najlepšiu skúsenosť mám s Austria Airlines (vyše 8 hodinový let) - komfort na úrovni, služby skvelé, letušky plynulo vraveli viacerými jazkykmi...niet čo vyčítať.
Turecké a grécke aerolinky sa hodnotiť takisto neoplatí - 2 hodinové lety s občerstvením, po každej stránke lepšie ako RyanAir.
Osobne najlepšiu skúsenosť mám s Austria Airlines (vyše 8 hodinový let) - komfort na úrovni, služby skvelé, letušky plynulo vraveli viacerými jazkykmi...niet čo vyčítať.
Turecké a grécke aerolinky sa hodnotiť takisto neoplatí - 2 hodinové lety s občerstvením, po každej stránke lepšie ako RyanAir.
Nova 747cka, sympaticke lietadlo http://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_747-8
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
letel som v 747-4 a dost to tam vrzgalo pri vzlete a pri pristavani