ŠPEKULANTI NA FÓRE

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
wOne
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 11. Mar, 2010, 21:55

ŠPEKULANTI NA FÓRE

Príspevok od používateľa wOne »

všimli ste si poslednej dobe ze sa tu premnožili špekulanti ktorý dávajú velmi smiešne ponuky?
RGB
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44

Re: ŠPEKULANTI NA FÓRE

Príspevok od používateľa STENLY »

všimli... vraj to ale nie je proti pravidlám... iba s výnimkou tém, ked je P a je určená pevne cena... tam je to už považované ako OT alebo spam a je to vraj v riešení... uvidíme... :)
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Gudas »

No môj pohľad na vec:

- proti pravidlám to nie je. Ponúknuť môže každý sumu akú chce, hoc aj 1€ ak viac nemá alebo nechce dať. Je na predávajúcom takéto ponuky odmietnuť alebo ešte lepšie úplne ignorovať
- "riešiť" niekoho iba kvôli tomu, že dáva nízke ponuky, je neprípustné (kto zadefinuje, čo je málo a čo je už dosť?). Vyvolalo by to vlnu odporu, našlo by sa milión ďalších mudrlantov, ktorí by začali poukazovať na svojvoľné, "totalitné" správanie vedenia v takýto prípadoch (tresty za nízke ponuky v Bazári)
- dotyčný, čo ponúka neprimerane nízke sumy, v konečnom dôsledku škodí iba sám sebe. Ja by som s takým človekom obchodoval naozaj opatrne, alebo vôbec.
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
wOne
Používateľ
Používateľ

hej ja viem ze su v podstate nepostihnuteľný, ale viem na na*rat ked tam davaju este aj tie tupé poznámky.

neviem ci som si to len teraz vsimol ale odrazu sa ich tu dost premnožilo.
RGB
Lithil
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Lithil »

v prípade P, je to síce ot a spam, ale v ostatnych pripadoch je to uplne normalne, to je obchod, zjednávanie atď... je to smiesna ponuka, ale co ak sa podari? to si ti ludia hovoria :) ... a ak nahodou chytia nieco dobre pod cenu, tak su zahojeny ... tot moj nazor ...
pEpinko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Máj, 2008, 09:31

Príspevok od používateľa pEpinko »

Ja tych ludi celkom chapem, ved pisu iba aku ma konkretna vec cenu pre nich. To sa vobec nemusi zhodovat s trhovou cenou, alebo s cenou aku si predstavujete.
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

To je tak isto ako ked nieco predavam, nadhodim cenu a potom zjednavam , hadam nedam povedzme 75%tnu cenu ked to niekto kupi zjednavanim za 85% atd
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dendroid »

No ja som si tu v simol zatial jedineho spekulanta, inac je to celkom v pohode. Je to zas logicke, ze clovek na zaciatok ponukne trocha menej, ked je to ale tretinova cena ako dotycny, tak to vie nastvat. Kazdopadne Darth vader sa uz viac kroti, odkedy ho z*ebal killswitch.To pEpinko, neviem no, ale v jeho pripade to celkom neplati. Ked ponukne za niekolko dni staru kartu co stoji v obchode 80 eur a ma vyborny pomer cena vykon lebo to je skor low end 30 eur, tak potom neviem...
wOne
Používateľ
Používateľ

nechcem menovat ale uz som si tu vsimol aj dalších, kazdopadne, určite nebem obchodovať s niekým kto mi ponukne ak smiesnu ponuku.

ale zbytocne to skodi v threade, pretoz ak niekto zacne na takej sume ostatný mozu v tom pokracovat aj ked vedia ze cena za produkt je niekde inde, a ked si nejaky novacik pozrie vlákno a nevyzná sa, bude v dalších threadoch hovorit o tom ze sa tu uz niekedy predala taka karta za 20€
RGB
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Ja by som v tom az taky problem nevidel, vzdy sa to preda najvyssej ponuke a nie zriedka ludom, co to otacaju dalej, takze to je viac menej jedno. Jedine co mi vadi je to, ze ma to irituje, stupne mi tlak a je to SPAM.
Naposledy upravil/-a dendroid v St 23. Mar, 2011, 19:54, upravené celkom 1 krát.
Lithil
Používateľ
Používateľ

wOne napísal:bude v dalších threadoch hovorit o tom ze sa tu uz niekedy predala taka karta za 20€
toto závisí od predajcu, ak je "dežo" a predá to za 20 €, prosím. Ak má penazí dosť a kartu považuje za niečo ako toaletný papier tak neni co riešiť, je to len na šikovnosti kupujúceho.
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

To je zas ina vec. Proste sa stane, ze sa clovek sekne, nema o tom prehlad, predpoklada, ze to ma nizsiu hodnotu. Ak to predava pod cenu zamerne, je to jeho vec. Ja v takychto pripadoch cloveka vzdy informujem, ze to predava pod cenu a poviem mu aj realnu, ak to aj napriek tomu chce predat pod cenu, jeho vec. Ale ak je dezo, tak v podstate usetris na jeho ukor, to uz mi celkom koser nepride, ale je to moj idealisticky pohlad. V dnesnej dobe veci funguju trocha inac, kazdy hra za seba.
Lithil
Používateľ
Používateľ

v dnešnej dobe sú len samí "špekulanti" a zvlášť slovenský národ :hysterical: :hysterical:
wOne
Používateľ
Používateľ

dendroid, ty to vzdy pekne povies uz som si viac krat vsimol, takze zvyseny tlak pomaha :D
RGB
killswitch
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa killswitch »

ak sa vam ponukana cena nepaci, tak preco si nedate do vlakna minimalnu cenu, pod ktoru nepojdete?

Návrat na "Debata o všetkom"