Všeobecná diskusia
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
a kedze sa budes povazovat za ucastnika cestnej premavky (vychadzam z toho ze pouzivas prilbu, teda pojdes po ceste) tak by bolo fajn byt aj triezvy
...
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
preto nemam ani prilbu
ale to ma privadza k druhej otazke, ze nakolko je pruser chlast u cyklistu? (niezeby som nieco menil na mojej cyklistike, ale zaujimalo by ma co vsetko porusujem )
teda, ze ci to jak s prilbou plati len mimo obce alebo ako?
ale to ma privadza k druhej otazke, ze nakolko je pruser chlast u cyklistu? (niezeby som nieco menil na mojej cyklistike, ale zaujimalo by ma co vsetko porusujem )
teda, ze ci to jak s prilbou plati len mimo obce alebo ako?
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
pokiaľ viem, tak ak by si na biku nafúkal, tak je odklad/ odobratie vodičáka... (či? )
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
mne v autoskole povedali, ze s vodicakom ti nic nespravia, kedze vodicak na bicykel nemas
ale pokutu platis rovnaku ako v aute, a ze vraj fajna palka (10k skk ak sa pamatam?)
info strare asi 1.5-2 roky, co sa zmenilo neviem, kazdopadne
ale pokutu platis rovnaku ako v aute, a ze vraj fajna palka (10k skk ak sa pamatam?)
info strare asi 1.5-2 roky, co sa zmenilo neviem, kazdopadne
...
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
...vodicak za bicyklovanie neberu, ale ked im ide, tak Ti sfuknu kolesa (zabranenie pokracovaniu v jazde) a ak si drzy, zabavia ventilceky
EDIT: pokuta podla sadzobnika, ale teoreticky je za to 150-800E
http://www.minv.sk/swift_data/source/po ... 0Z%20z.pdf
EDIT: pokuta podla sadzobnika, ale teoreticky je za to 150-800E
http://www.minv.sk/swift_data/source/po ... 0Z%20z.pdf
Naposledy upravil/-a mirjak v Po 04. Apr, 2011, 18:21, upravené celkom 1 krát.
+landrower napísal:...
ano ano ... za alkohol za volantom su podla zakona identicke postihy, ako za alkohol na bajku... vedies vozidlo a si ucastnik cestnej premavky ... taaakze papiere ti zadrzia na mieste, a pokial nieje niekto iny, kto by to odsoferoval, tak ti povedia, aby si dosiel pesi...Krutibrko napísal:...
(nastastie to moc chlupaci nekontroluju... ostatne, uz vidim, ako im cyklista bude zastavovat ... vezme to krizom cez pole a oni za nim na tom Nissane (alebo kia-ceed)? a ked dlho nebudes zastavovat, tak po tebe budu strielat? )
a co sa tyka prilby: tak tu staci mat (podla zakona) riadne upevnenu na hlave mimo obce/dediny/mesta. Ale z bezpecnostneho hladiska sa samozrejme odporuca ju mat na hlave vzdy (a pri autach ignorujucich cyklistov odporucam najma v meste).
Samozrejme nikde nieje v zakone napisane, co je to prilba, ake certifikaty musi mat a podobne ... takze ... emm ... ciapka s napisom "toto je prilba" je z pohladu zakona postacujuca.
lava, prava, lava, prava ...
- landrower
- Pokročilý používateľ
nuz, na prazdnych sa tiez da dojstmirjak napísal:...vodicak za bicyklovanie neberu, ale ked im ide, tak Ti sfuknu kolesa (zabranenie pokracovaniu v jazde) a ak si drzy, zabavia ventilceky
Pit treba s mierou, jedno-dve pivka neuskodia, ale samozrejme, ked idem s bicyklom na cestu, tak alkohol urcite nie. Co sa tyka prilby, tak tu pouzivam, ked chodievam napr. do roboty, chodievam skratou cez les a par krat som sa vytrepal (a nemat integralu, tak by som mal par krat rozbitu hubu), takisto cyklotury po kopcoch, kamzik, devin ... Inak na hradzu nenosom prilbu.
Inak co by ma zaujimalo ohladom prilby... Chodievam obcas bicyklom po hradzi do Hamuliakova, tam mame chatu. Je to kusok od Bratislavy, ale uz mimo. Chodievam po hradzi, ktora ide spod pristavneho mosta, teda este je v meste a pokracuje popri Dunaji az dakam do Gabcikova, ak nie dalej. No a nikdy neviem, ci som v obci, alebo nie. A kedze vypadla z definicie obce veta o zastavanej oblasti, tak ja vlastne zidem z hradze niekde medzi dedinami a vobec nemusim vediet, ze som v obci. A ono je zopar miest, ktore vyzeraju ako okresky, pritom sa clovek stale nachadza v obci, napr. cesta medzi Petrzalkou a Jarovcami/Rusovcami, na konci Rovinky v smere do Luznej atd.
Inak co by ma zaujimalo ohladom prilby... Chodievam obcas bicyklom po hradzi do Hamuliakova, tam mame chatu. Je to kusok od Bratislavy, ale uz mimo. Chodievam po hradzi, ktora ide spod pristavneho mosta, teda este je v meste a pokracuje popri Dunaji az dakam do Gabcikova, ak nie dalej. No a nikdy neviem, ci som v obci, alebo nie. A kedze vypadla z definicie obce veta o zastavanej oblasti, tak ja vlastne zidem z hradze niekde medzi dedinami a vobec nemusim vediet, ze som v obci. A ono je zopar miest, ktore vyzeraju ako okresky, pritom sa clovek stale nachadza v obci, napr. cesta medzi Petrzalkou a Jarovcami/Rusovcami, na konci Rovinky v smere do Luznej atd.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- landrower
- Pokročilý používateľ
obec je ohranicena tabulou o zaciatku a konci obce nie? a na hradzi som to v zivote nevidel teda mi vyplyva, ze aj ked som pri rusovciach, stale som akoby nevysiel z bratislavy minimalne teda nikde tam neni koniec obce a tak sa to stale bere ako nejaka obec podla mna... ale hlavne, pochybujem ze tam by za toto niekoho buzerovali
- Endy
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 10:42
skoro som sa posral omg
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
Snake,toto mi nerob - akurat som sa cely zasral od VIFON-ov...
- landrower
- Pokročilý používateľ
este ze som dojedol prave, mi skoro tanier vyletel z ruky...
hento by som dobre dlho predychaval keby sa mi to stalo...
hento by som dobre dlho predychaval keby sa mi to stalo...
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Toto uz neplati, bolo to doplnene, aktualizovane znenie:galen napísal:Samozrejme nikde nieje v zakone napisane, co je to prilba, ake certifikaty musi mat a podobne ... takze ... emm ... ciapka s napisom "toto je prilba" je z pohladu zakona postacujuca.
Ochranná prilba cyklistov a kolobežkárov musí spĺňať najmenej technické požiadavky podľa technickej normy.
Napríklad STN EN 1078 Prilby pre cyklistov a pre používateľov skejtbordov a kolieskových korčúľ., STN EN 1080 Prilby proti nárazom pre malé deti.
ako zistim, ci moja prilba splna normu STN EN 1078?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.