Fyzika - vážne i nevážne

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
ANONYM_a7

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Pisem to vyssie. Nemusi to byt presne obsolutna 0. Zalezi od materialu :-)
Používateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3076
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa Shatterhand »

Takže pekne po poriadku:
16cmFan napísal:Páni, ale ja som nemyslel náboj fotónu, to viem, že je nulový... som to možno nezrozumiteľne napísal... EM interakcia može pôsobiť odpudivo a príťažlivo a ja sa pýtam prečo.. tie fotóny buď priťahujú objekt k sebe alebo odpodzujú od seba... a taktiež som nič nepísal o gravitačnom pôsobení fotónov... bolo tam prirovnanie síl, že gravitácia pôsobí na hmotnosť, fotóny na náboj... :-)
Bohužial Broslo ti dobre povedal, skutočne si ma nepochopil, alebo si jednoducho môj posledný príspevok nečítal. Včera som v tom príspevku jedinú vec podškrtol - fotóny NEMAJÚ náboj. A dôsledok toho je, že nepôsobia žiadnymi elmag. silami, pretože tie bez náboja nemáš. A teda fotóny NEpôsobia na náboj. Aby si ma pochopil - to že sa odovzdá energia elektrónu fotónom, to neznamená, že si ho elektrón nejak "pritiahol", ale že sa jednoducho zrazili - nič iné za tým nie je. /*A je tu ešte druhá vec - fotóny, elektróny, protóny...sú v pohybe vlna a v momente zrážky častica. Znie to debilne, ale tak to popisujú vedci.*/ Proste si zapamätaj, že fotón nemá náboj, nepôsobí na náboj a dá sa na neho pôsobiť len gravitačne. Ďalšia vec - keďže fotóny pôsobia len gravitačne, nepôsobia odpudivo, ale len príťažlivo, lebo (a to si zapamätaj tak, ako aj že fotón nemá náboj) gravitačná sila je LEN príťažlivá. Neber to tak, že ťa tu nejak chcem zhodiť, ale tie dve veci - s fotónom a gravitačnou silou, v tom proste treba mať jasno.
ANAKONDA47 napísal:Shatterhand: ďakujem za obrázok, už to chápem :-)
Takže keď elektrónu dodáme energiu, začne rýchlešie "kmitať", rozkmitajú sa aj protóny alebo zostanú nehybne stáť?
PS: Prestane niekedy elektrón "kmitať" v obale atómu?
16cmFan napísal:Ak môžem aj ja svoj názor vyjadriť(dúfam, že nie chybne), tak elektróny a vôbec všetky častice nebudú nikdy v absolútnom kľude... nato je potrebné dosiahnúť nedosiahnuteĺnú absolutnú nulu 0K(−273,15 °C).
- tu ti 16cmFan odpovedal myslím dostatočne, protóny sa rozkmitajú len keď oni priamo dostanú energiu - teda keď do nich "vpáli" fotón, proste to že elektrón dostal energiu a rozkmital sa, ešte neznamená, že sa rozkmitá aj elektrón. Zastanú...kolega z citácie už dostatočne objasnil :) ten obrázok som robil včera o pol jednej v noci v painte :D
@16cmFan: Čo si spomínal tú rýchlosť svetla, že prečo sa nedá prekonať - v krátkosti preto, lebo: E=m.c^2 a teda fotón môže ísť rýchlosťou svetla preto, že má nulovú kľudovú hmotnosť(má len zotrvačnú - tieto hmotnosti sa líšia vďaka relativite). Ak by nejaké teleso, disponujúce aj nezotrvačnou(pokojovou) hmotnosťou chcelo ísť rýchlosťou svetla, tak nemôže pre toto: Budem mu dodávať energiu a jeho rýchlosť bude narastať, vďaka veľmi vysokým rýchlostiam bude podľa relativity narastať aj jeho hmotnosť => o to viac energie musím dodať...atď....až sa to tak vyhrotí, že pri rýchlostiach tense pod c budem musieť len na neskutočne malé navýšenie rýchlosti dodať takú energiu, že na dosiahnutie rovného c by bola potrebná nekonečná energia.
@Mučo Mačo: Tu sa vyjadriť moc neviem, pretože celá tá problematika je aj tak pritiahnutá za vlasy, a ani Fyzici, čo som sa pýtal na škole k tomu veľmi nemajú čo povedať. Ale dám malú nepriamu odpoveď na to, či je to hentak možné - platí Heisenbergov princíp neurčitosti - buď vieme, kde sa častica nachádza ale zároveň nepoznáme jej rýchlosť; alebo vieme jej rýchlosť, ale nevieme ju lokalizovať :)

Keďže sme vlastne na počítačovom fóre vo fyzikálnej debate...spýtam sa takú otázku(hoci poznám odpoveď), čo je taká viac pre každého - Prečo sa pri polovodičoch odpor s teplotou znižuje, a prečo teda potrebujeme chladiť čipy? :D To že by sa uvarili, asi nie je dostatočná odpoveď v téme o Fyzike :-D
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
ANONYM_a7

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

nac by sa pouzival opticky prenos keby mali fotony naboj? ved by sa prakticky nelisili od elektronov a naco by to potom bolo dobre? obrovksa vyhoda optickeho prenosu dat, prenos nieje ovplivnitelny akymkolvek elektromagnetickym polom , zaidne nevyzaruje, tym padom neje tak jednoducho detekovatelny, prosto pokial nevies na akej vlnovej dlzke mas hladat , nenajdes nic pretoze fotodetektori ktore su dostatocne citlive na siroke spektrum vlnovych dlzok nejestvuju :-) to len tak na doplnenie ze nac je to vsetko dobre :-)
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13795
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

Shatterhand napísal: Keďže sme vlastne na počítačovom fóre vo fyzikálnej debate...spýtam sa takú otázku(hoci poznám odpoveď), čo je taká viac pre každého - Prečo sa pri polovodičoch odpor s teplotou znižuje, a prečo teda potrebujeme chladiť čipy? :D To že by sa uvarili, asi nie je dostatočná odpoveď v téme o Fyzike :-D
tepelny pohyb kontra volne elektrony ?
ANONYM_a7

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

to je brutalne komplexna otazka ktora je pomerne nepresne specifikovana. Ak bers ako polovodic obycajnu diodu, je to takto. Jakile pracuje polovodicova dioda ako jednocestny usmernovac prepusta len kladnu polvlnu striedaveho napatia. Jakmile zacnes diodu neumerne zahrievat (ano robil som to , cca 300 stupnov tusim :hysterical: ) zacne prepustat aj zapornu polvlnu a teda prestava plnit svoju funkciu. Je to sposobene tym, ze dodas od diody tak velku energiu , ze nosice naboja ignoruju sirku zakazaneho pasma prosto ju preletia a hotovo :-) samozrejme je mozne spatnym schladenim dostat diodu do povodneho stavu ak ju neuvaris :hysterical:

a preco chladit? to je otazka jak oci :D koli stabilite parametrov :-) zober si mikroprocesor, akykolvek povedzme cpu, povedzme stary dobry kalerab.popripade daku pamat, ddr napr to je fuk. mas na nom nasmazenych straaaassne vela unipolarnych tranzistorov ktore maju urcitu strukturu. kazdy jeden unipolar ma urcite parametre pri ktorych sa sprava tak, ako sa spravat ma . Vplivom teploty su ovplivnovane nosice naboja a celkova energeticka uroven vo vnutri kazdeho jedneho tranzistora. staci ked jeden vyvola chybu a mas BSOD :hysterical:

je menej narocne chladit parazitny tepelny vykon, ako vyrabat povedzme menej nachylne unipolarne tranzistory ktorych by si vsak musel koli nizkemu vykonu pouzit xkrat tolko, a teda aj tak by si ich musel chladit viac :-)

cize chladime koli stabilite vnutornej struktúri ktora je nadefinovana pri urcitej teplote ktora by sa nemala prekrocit :-)

Avsak takym zapecenim diody napr zvysujes prierazne napatie co sa moze niekedy hodit no vacsinou je to parazitne. Zober si zenerku ktora ma prierazne pri 5,6V(lavinovy aj zenerov prieraz sucastne), zapec ju , bude mat prierazne pri povedzme 5,9 V (lavinovy prieraz )co uz moze poskodit chranenu suciastku na tolko ze ju znicis.... samozrejme pre ukazku som pouzil male napatia pri ktorych je teoreticky chladenie nepodstatne, ale taketo nieco funguje aj pri kilovoltoch a pod co uz nieje sranda :-)
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13795
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

ah sorry,ja som to myslel na vodice..tiez my to neslo do hlavy ze preco sa na taku trivialnu vec pyta

btw ten heisenbergov princip..podla mna ho ludia v buducnosti obijdu..pre nas dnes nepredstavitelnym sposobom :)
ANONYM_a7

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

tam zasa nastupuje vlnova teoria ktora vnasa do vypoctov statistiku ktora bude vzdy len statistikou ;) (mylsim urctenie castice v priestoru, jej absorbciu, odrazenie co prejdenie latkou)
Používateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Príspevky: 6655
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Kysucký Lieskovec / Praha

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa M1ch4l »

Heisenbergov princip...moc o tom neviem, ale uz slovo princip je dost silne na to, aby sa to len tak nedalo obist :)

Co sa tyka teleportu...vela problemov, velmi nerealne...

teleportovat hmotu samu o sebe by po velmi dlhom case od teraz asi nemal byt nejaky mega problem. Problem je rekonstrukcia. Zasa, pri samotnej hmote by to nebolo nic mega.
Co sa tyka inteligentnych, zivych bytosti...tam je mega problem a uplne si neviem rekonstrukciu predstavit, aby vobec to naspat postavilo cloveka, nie to este, aby ten clovek aj bol sam sebou...

osobne si myslim, ze sa otazku teleportovania zatial velmi neoplati riesit, je to este velmi daleko a su dolezitejsie problemy.

A dalej...neviem, ako si to ludia predstavuju s tym teleportovanim...ze to by akoze islo instantne na akukolvek vzdialenost?
To je totalna kravina...V ramci 1 planety by to samozrejme takmer instantne bolo, ale aby bolo mozne sa teleportovat medziplanetarne v ramci kratkych casovych intervalov, tak to by sme najskor museli vediet tie informacie potrebne pre rekonstrukciu objektu vediet prenasat nadsvetelnou rychlostou...

STARGATE a pod. su len TV serialy a trosku "wishful thinking" ze by mozno existovala nejaka jednoduchsia cesta ako prist na veci sami a urobit ich (no nehovorim, ze pozriet si sci-fi a pod. je zle, sam stargate pozeram, len to, ze to zvadza cloveka k mysleniu "co keby sme tu nieco take naozaj mali?")
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU 7800 X3D + DeepCool AK620; MB ROG Strix B650E-E; RAM G.Skill 32GB 6000CL30; GPU 7900XT Pulse; OS SSD 980 Pro 1TB; Storage SN850X 2TB, 860 QVO 2TB; PSU ROG Strix 850W Aura; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Logitech G513 Carbon linear, Logitech G903 + Razer Destructor 2, Blue Snowball
Používateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3076
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa Shatterhand »

Broslowski napísal:...
cize chladime koli stabilite vnutornej struktúri ktora je nadefinovana pri urcitej teplote ktora by sa nemala prekrocit :-)
...
Tu je to podľa mňa dosť dobre vysvetlené, lež ty si viacej obvodár, čo ja zas nie, a tak si sa rozpisoval viac po obvodárskej stránke. Ako z pohľadu mikrosveta sa to dá popisovať aj dlhšie, ale na to teraz nie je vhodná hodina, takže zatiaľ nech ostatní rozmýšľajú, ako by to vysvetlili z čisto pohľadu fyzikálneho, vnímajúc len počet elektrónov, energiu, teplotu a možnosť pohybu. A dajte aj obrázok, nech to ožije :)
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
ANONYM_a7

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

ako pises, je neskoro, cisto fyz princip je v podstate to iste, len sa treba preniest do mikrosveta ;) premenne su sirka zakazaneho pasma, jeho dotacia nosicmi naboja a ich energia dodane teplom , rozmyslajte :hysterical:
Používateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 3596
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa 16cmfan »

Shatterhand napísal:Bohužial Broslo ti dobre povedal, skutočne si ma nepochopil, alebo si jednoducho môj posledný príspevok nečítal. Včera som v tom príspevku jedinú vec podškrtol - fotóny NEMAJÚ náboj. A dôsledok toho je, že nepôsobia žiadnymi elmag. silami, pretože tie bez náboja nemáš. A teda fotóny NEpôsobia na náboj. Aby si ma pochopil - to že sa odovzdá energia elektrónu fotónom, to neznamená, že si ho elektrón nejak "pritiahol", ale že sa jednoducho zrazili - nič iné za tým nie je. /*A je tu ešte druhá vec - fotóny, elektróny, protóny...sú v pohybe vlna a v momente zrážky častica. Znie to debilne, ale tak to popisujú vedci.*/ Proste si zapamätaj, že fotón nemá náboj, nepôsobí na náboj a dá sa na neho pôsobiť len gravitačne. Ďalšia vec - keďže fotóny pôsobia len gravitačne, nepôsobia odpudivo, ale len príťažlivo, lebo (a to si zapamätaj tak, ako aj že fotón nemá náboj) gravitačná sila je LEN príťažlivá. Neber to tak, že ťa tu nejak chcem zhodiť, ale tie dve veci - s fotónom a gravitačnou silou, v tom proste treba mať jasno.
Ďakujem, ja to chápem, že mi chcete poradiť :) Tak sa spýtam rovno otázku - čo spôsobuje Elektromagnetickú interakciu a tá je aj odpudivá aj príťažlivá...
Pernamentný magnet a jeho pole:
Obrázok
Siločiary - to je to EM pole, sú to fotóny ? Pretože ja som si vždy myslel, že fotóny sú intermediálnou časticou, tak ako gluóny napr. u silnej jadrovej sile a kalibračné bozóny(W+, W- a Z0) u slabej.

A čo sa týka Heinserbergov princíp neurčitosti, je to zaujímavá vec, tak ako už sa spomínalo, tam sa vždy vypočíta len pravdepodobnosť, že daný jav nastane na určitom mieste v priestore - vlnová funkcia, inak Q.mechanika, to je celé zaujímavé, napr. EPR paradox, vylepšený EPR paradox (tam bol pokus modifikovaný a zistili, že fotóny môžu cestovať v čase) alebo dualita (dvojštrbinový pokus - to sme už spomínali).

K vylepšenému EPR - pokus sa volal: "A Double-Slit Quantum Eraser Experiment"
http://grad.physics.sunysb.edu/~amarch/

@Broslowski - príspevok nadomnou... tak pri zvyšovaní teploty kovov ako je meď napr. sa zvyšuje odpor, zatiaľ čo pri zahrievaní u polovodičov stúpa počet voľných elektrónov ale opakujem, niesom si istý, fyziku som nemal, všetko sa učím sam :D
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm

NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 8GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
Používateľov profilový obrázok
1adad1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2585
Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
Bydlisko: Bratislava V - Petržalka

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa 1adad1 »

Otazka naa piatok: ako funguje cierna diera
ANONYM_a7

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Nie niesu to fotony. Ak by si pochopil co sme pisali hore vedel by si ze to nemozu byt fotony v ziadnom pripade. O magnetizme som uz pisal, skus si to este raz pozriet a urfite to pochopis . Pisem o polarizacii castic ..... dipoly vhodneho mat. sa po zmagnetizovanim natocia tak ako im to silne elektromagneticke pole dovoli. Dipol zostane natoceny aj bez posobenia elektromag pola, kde by vzal energiu na prepolovanie ? To dokazuje aj fakt ze ak cez perna. magnet svacnes xxxxV jedmosmernych, dipoly sa natociado povodneho stavu a magnetizmus zanika :) uz chapeme kolego? Pridi na lanku pali je studovany fyzik ten ti zodpovie cokolvek
Používateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 3596
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa 16cmfan »

Okey a čo vlastne spôsobuje magnetické pole ? Tá sila ? Mne ide o tú silu, ktorá pôsobí.
1adad1 napísal:Otazka naa piatok: ako funguje cierna diera
Zakrivuje tak silno časopriestor (ja si myslím, že je nekonečne zakrivený) že ani svetlo zneho nevýjde, to znamená, že nič - ak ani svetlo tak ani nič iné, proste úniková rýchlosť je večšia ako rýchlosť svetla. Ďalšia zaujímavosť je, že čierne diery sa dajú v určitom slovazmysle vnímať aj ako stroj času, samozrejme len do buducnosti. Ak budeš prinej blízko (nie v singularite) tak sa Ti čas tak zakrivuje, spomaľuje (dilatuje). Vlastne takto: čas sa Tebe ako tak nespomaľuje, ty to nevnímaš, hodinky ti idú normálne - lenže, tebe hodinka ukazuje, že prešla 1 minúta, týpkovi (pozorovateľovi), ktorý je vonku prejde 50 rokov dajme tomu. Ak by si ho pozoroval ako ide to tej ČD - tak by si ho nikdy nevidel úplne donej padnúť(ale videl by postupne červený posun a naťahovanie, ak by ale bol pozorovateľ nesmrteľný, uvidel by ho nakoniec zmiznúť, ale to by trvalo veľmi dlho), ak to dobre chápem, pretože čas tam ide pomallllšie. Ak by sa druhý pozorovateľ, ten, ktorý padá do čiernej diery, pozeral na Teba, ako pozorovateľa zvonku, tak by videl ako sa čas zrýchľuje - ako sa všetko hýbe rýchlejšie. Existuje aj zaujímava hypotéza a nato sú čierne diery ako stvorené, že ak sa v minulosti napr. dve čierne diery stretli a potom sa oddelili (každá svojou cestou) tak sa to dá použiť aj ako červia diera, akýsi most... pretože z pohľadu jednej aj druhej ČD je čas zmrazený, tudiž im sa "zdá", že sú vlastne stále prisebe aj keď mi ich vnímame jednu vzdialenú od druhe miliony svetelných rokov.
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm

NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 8GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
ANONYM_a7

Re: Fyzika - vážne i nevážne

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

orientacia dipolov v materialy :-) spravim ti obrazok asi v painte :-D

nech sa lubi : http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 3c2edb5782 tie moje krezbicky :hysterical: na tom obrazku je dokonca ako tao vidiet preco nieje magnet v strede magnetom tak ako na okrajoch :-)

Návrat na "Debata o všetkom"