PC skladám tak 2-3ks ročne, ale toto som zatiaľ neriešil.
Ako poskladať PC mimo skrinky? Teda poskladať ho viem, ale ako ho skôr zapnúť? Ako na Power SW, Reset SW? Čo z toho je potrebné zapojiť a ako?
Ide o to, že idem známemu meniť komplet zostavu okrem skrinky a DVD mechaniky a rád by som ju pripravil doma, nainštaloval OS a potom by som to u neho len prehodil v skrinke.
OK. Vďaka za rady. Ja som to plánoval prepojiť nejakým odizolovaným káblikom. Šrobovák alebo spinka bude asi lepšia. Len mám stále trochu "rišpekt" z toho, čo ak sa to dotkne ostatných pinov, či nezoskratujem aj viac ako by som chcel. To, ktoré piny prepojiť to viem - stačí teda power swich. A na odizolovanie použijem antistatickú podložku, čo bola k MB.
aká vodivá??
to že je niečo antistatické neznamená hned vodivé...len skús kohm metrom opáčiť či to je naozaj vodivé
a ak by si aj nameral nejakékOhmy tak to určite doske nič nespraví-to by muselo robiť skrat
Naposledy upravil/-a El miňo v Št 12. Máj, 2011, 14:36, upravené celkom 1 krát.
valistar napísal:aka antistaticka podlozka? vsak ta je vodiva! urcite nie
Však tá podložka, čo je skoro ku každej MB priložená. Tak na čo potom je? Som myslel, že na manipuláciu s MB.
No nič, tak si to pekne poskladám na krabici.
k antistatickym podlozkam obalom:
ten obal tieni staticku elektrinu a hocijake vlny na principe faradayovej klietky, teda je v nom mriezka kovu ktora zabranuje prieniku statickej elektriny a roznych elektromagnetickych vlneni a pod.
to znamena, je tam kov, je vodiva, neodporucal by som. kus kartonu podloz a nic sa nemoze stat prevadzkovanie na krabici od dosky je bezne a bezpecne
El miňo napísal:kludne na tej podložke-nič sa doske nestane
Nevravim ze sa 100% doska odpali, ale sanca tam urcite je a preto by som byt tebou taketo hluposti na fore neradil - uzivatelovi sa nieco pokazi, a bude to na tvoju zodpovednost? No malo by byt, ale NEbude - kedze sme vsetci krasne skryty za branou internetovej anonymity. Mozno nejde o tento konkretny pripad, ale o princip akym tu vidim poslednou dobod niektorych ludi "radit"...
to by som skratka ani so svojou neriskoval, nieto este s cudzou.
nepaci sa mi ze ludia co sa absolutne nevyznaju, nazvime ich "IT analfabeti", radia taketo "mudrosti", skratka je tu dost ludi co sa vyznaju tak to nechajte na nich a nebudte najmudrejsi na svete.
asi by sa mali zaviest "hodnosti" na fore, nielen take ze "pokrocily uzivatel" a pod., ale tak aby bolo jasne od koho brat rady vazne a od koho nie... ale to uz nieje na mne, berme to ako moj navrh do buducna
landrower napísal:asi by sa mali zaviest "hodnosti" na fore, nielen take ze "pokrocily uzivatel" a pod., ale tak aby bolo jasne od koho brat rady vazne a od koho nie... ale to uz nieje na mne, berme to ako moj navrh do buducna