Zdar borci,
Snažil som sa hľadať, ale neviem nič nájsť, tak sa spýtam ako na to.
Mám 2 hardisky a na oboch je nainštalovaný Win7 a ja chcem dať teraz jeden HDD preč s PC, ale na ňom je zrejme nejaká oblasť ktorá určuje odkial sa má bootovať a tým pádom sa ten windows s toho druhého HDD nespustí bez toho prvého HDD.
Na obrázku je vidieť ako to mám urobené.
1 HDD je rozdelený na dva, na prvom je Win7 na druhom su data
2 HDD je len systémový s Win7
1 HDD chcem dať preč a nechať tam len 2 HDD, len neviem ako to urobiť.
Ďakujem, kľudne mi to môžete vysvetliť ako pre debila
W7 na dvoch diskoch
- pmasarik
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
W7 na dvoch diskoch
Spoiler: ukázať
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: W7 na dvoch diskoch
najprv by som na Tvojom mieste zistil z ktoreho disku bootuje PC.. cize odpoj SATA 3,5" disk (ten 1,5TB - staci vypnut napajanie) a zapni PC.. ak ti nabehne windows, staci ked cez partition wizard vymazes tu prvu particiu prveho disku a zvacsis ´pravu stranu disku dolava a das ju ako primary. Tym padom budes mat jeden systemovy SSD disk ten dolny, a hore cely disk na data. Samozrejme veci na hornom disku vlavej casti si zalohuj, lebo o nich prides..
Ak ale odpojis ten disk a Win nepojde, tak mas problem, lebo win bootuje z 1,5TB disku a nie SSD disku. A SSD disk by si mal mat ako systemovy urcite, lebo na data je zbytocne ho pouzivat..
Ked sa do toho nevyznas, spytaj sa toho kto Ti to instaloval.. Je to dost tazke vysvetlit, ked sa nevyznas aby po Tvojich zasahoch sa Ti Windows este spustil
Pripadne ak sa vyznas viac, lavu stranu horneho 1,5TB disku sformatni, to iste urob s SSD diskom a nainstaluj si nanovo na SSD disk len Windows 7. Budes mat SSD systemovy a 1,5TB disk s datami.. To je asi najlepsie a najcistejsie riesenie..
Ak ale odpojis ten disk a Win nepojde, tak mas problem, lebo win bootuje z 1,5TB disku a nie SSD disku. A SSD disk by si mal mat ako systemovy urcite, lebo na data je zbytocne ho pouzivat..
Ked sa do toho nevyznas, spytaj sa toho kto Ti to instaloval.. Je to dost tazke vysvetlit, ked sa nevyznas aby po Tvojich zasahoch sa Ti Windows este spustil
Pripadne ak sa vyznas viac, lavu stranu horneho 1,5TB disku sformatni, to iste urob s SSD diskom a nainstaluj si nanovo na SSD disk len Windows 7. Budes mat SSD systemovy a 1,5TB disk s datami.. To je asi najlepsie a najcistejsie riesenie..
- pmasarik
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Re: W7 na dvoch diskoch
Dík za snahu pomôcť, už som to medzičasom vyriešil.
Bootovalo to s toho 1,5TB takže som hladal a našiel som toto riešenie:
Soft EasyBCD vie urobiť boot sector a kopu iných vecí ohladom tohoto.
Takže som ho použil a už je to OK už bootujem z SSD
Bootovalo to s toho 1,5TB takže som hladal a našiel som toto riešenie:
Soft EasyBCD vie urobiť boot sector a kopu iných vecí ohladom tohoto.
Takže som ho použil a už je to OK už bootujem z SSD