SOZA - to čo do b**a má už byť?
SOZA - to čo do b**a má už byť?
Prečítal som si toto:
http://www.90bpm.sk/news/8915/78/90bpm- ... yjadrenie/
Akože toto čo je s prepáčením za p|*ovinu? To akože ja si embednem hudbu, a musím platiť? A za čo?! Nestačí že kamarátka v bare platí nejaký poplatok že tam má pustené rádio? Čo som ja vydavatelstvo že do nejakého zväzku mám platiť? Toto s týmto slovenskom už neni možné, oddrbať sa odtialto doprdele preč, utekajte preč kým sa dá...ty kokos...
http://www.90bpm.sk/news/8915/78/90bpm- ... yjadrenie/
Akože toto čo je s prepáčením za p|*ovinu? To akože ja si embednem hudbu, a musím platiť? A za čo?! Nestačí že kamarátka v bare platí nejaký poplatok že tam má pustené rádio? Čo som ja vydavatelstvo že do nejakého zväzku mám platiť? Toto s týmto slovenskom už neni možné, oddrbať sa odtialto doprdele preč, utekajte preč kým sa dá...ty kokos...
.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: SOZA - to čo do b**a má už byť?
A kam chces utekat ? Na zapad ?
http://torrentfreak.com/music-royalty-s ... od-110308/
IFPI a jej zlocinecke dcerske spolocnosti mas v takmer kazdej krajine.
http://torrentfreak.com/music-royalty-s ... od-110308/
IFPI a jej zlocinecke dcerske spolocnosti mas v takmer kazdej krajine.
Tiež kukám práve, že tlačia do blogerov... tým stačí prejsť na inú doménu a sú hotovo... alebo to ošéfovať, aby boli videá dostupné "pre súkromnú potrebu"
čo ak ale niekto s pokutou tie videá proste zmaže a bude tvrdiť, že tam nikdy neboli? Budú na neho mávať notársky overeným výtlačkom webu, aby dokázali, že tam boli...?
menil sa u nás nejak autorský zákon, alebo tam len niekto dostal super nápad, že odrazu tak vyskakujú? Lebo SOZA je nejaká neziskovka, samozrejme .))
čo ak ale niekto s pokutou tie videá proste zmaže a bude tvrdiť, že tam nikdy neboli? Budú na neho mávať notársky overeným výtlačkom webu, aby dokázali, že tam boli...?
menil sa u nás nejak autorský zákon, alebo tam len niekto dostal super nápad, že odrazu tak vyskakujú? Lebo SOZA je nejaká neziskovka, samozrejme .))
Me like Pentium
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
svojho casu cca 10rokov dozadu bola na sat1 parodia
chlapik oz SOZA nabehne do obchodu
zmeria hluk napocita cenu na osobu a vyrata ti kolko mas zaplatit
vtedy to bola parodia, dnes uz zrejme asi nie
aj ked neviem o co presne ide, ale celkom si to viem predstavit
chlapik oz SOZA nabehne do obchodu
zmeria hluk napocita cenu na osobu a vyrata ti kolko mas zaplatit
vtedy to bola parodia, dnes uz zrejme asi nie
aj ked neviem o co presne ide, ale celkom si to viem predstavit
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- commodore64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
Ja som raz robil akciu, kde sme hrali muziku asi 3-ja producenti - kazdy !!! svoje !!! tracky. A teraz pozor, musel som platit SOZE. Coool, ne? Ja som si fakt myslel, ze tu p...u zabijem cez telefon.
Naposledy upravil/-a commodore64 v Po 13. Jún, 2011, 16:38, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
zrusit a existenciu takychto darmozracov zakazat zakonom. V pripade vlastnych trackov nemas za co komu platit, mal si ich poslat do prdele.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ako hovorim, nemate kam "odist". Vsade to je. Precitajte si mnou nalinkovany clanok... V Belgicku dostali fakturu za interpretov ako Kimberly Clark (susicka ruk), Suzi Wan (znacka woku), Mister Cocktail a Party Mix (jedlo a pitie) a Ken Wood (mixer).
What if Kimberly Clark sang songs not covered by SABAM? Titles such as ‘Hot Breeze’, ‘Show Me Your Hands’, ‘I Wanna Blow You Dry’, ‘I’m Not a Singer I Am a Machine’ and the ever-timeless, ‘We Fooled You’, for example.
Five days later the answer came from SABAM. All of the songs were “100% protected” and so Basta must pay 127.07 euros.
Concerned that this might be a one-off mistake, the Basta team tried again, this time taking brand names of products from the supermarket including Suzi Wan, the name of a Chinese food wok kit, Mister Cocktail and the Party Mix, which is a hybrid of a drink and some party food, and Ken Wood, the food mixer.
They got bills from SABAM for these ‘artists’ totalling more than 540 euros.
ake mali odovodnenie?commodore64 napísal:Ja som raz robil akciu, kde sme hrali muziku asi 3-ja producenti - kazdy !!! svoje !!! tracky. A teraz pozor, musel som platit SOZE. Coool, ne? Ja som si fakt myslel, ze tu p...u zabijem cez telefon.
- commodore64
- Používateľ
SOZA je ho.no vysr..ne dinosaurimi autorskymi zakonmi. Toto smradlave nieco inkasuje peniaze podla absolutne divnych pravidiel a tiez mi nie je jasne, na zaklade akych kriterii su tie peniaze rozdelovane a ci vobec su rozdelovane. Kazdy z nas istotne chape potrebu ochrany autorskeho diela, ale za akych okolnosti sa to vseobecne deje, je SKANDALOZNE. SOZA devalvuje kulturu a vytvara z nej rukojemnika pravnikov.
Beardie: Ja si to uz dobre nepamatam, ale jednalo sa o to, ze to bola platena verejna akcia, kde ludia prisli za ucelom pocuvania hudby. Vsetky moje argumenty, ze hudbu prezentuju sami jej autori a vlastnici vsetkych prav k tejto hudbe neobstal. Chapes, ona ma vobec nepocuvala, co jej rozpravam, len sa vyhrazala pokutami. Jednalo sa asi o 2-3 stovky SK, takze som to radsej cvakol, ako sa potom natahovat s nimi po sudoch. To je presne, ako v tom rozhovore s tou ich hovorkynou na Radiu FM. To postrada akukolvek elementarnu logiku a spravodlivost.
Beardie: Ja si to uz dobre nepamatam, ale jednalo sa o to, ze to bola platena verejna akcia, kde ludia prisli za ucelom pocuvania hudby. Vsetky moje argumenty, ze hudbu prezentuju sami jej autori a vlastnici vsetkych prav k tejto hudbe neobstal. Chapes, ona ma vobec nepocuvala, co jej rozpravam, len sa vyhrazala pokutami. Jednalo sa asi o 2-3 stovky SK, takze som to radsej cvakol, ako sa potom natahovat s nimi po sudoch. To je presne, ako v tom rozhovore s tou ich hovorkynou na Radiu FM. To postrada akukolvek elementarnu logiku a spravodlivost.
Naposledy upravil/-a commodore64 v Po 13. Jún, 2011, 16:56, upravené celkom 1 krát.
chcel by som vidiet, kam naozaj idu vyzbierane poplatky...
ako porusuje zakon ak clovek da odkaz na youtube ? ved je to na youtube serveroch
>commodore64
kolko si platil ? v hotovosti ?
ked to bola tvoja tvorba, mal si pytat peniaze naspat (:
--------
oops http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... =1&t=10714
na ich webe je pisane ze "agenti" soza nesmu vyberat hotovost
ako porusuje zakon ak clovek da odkaz na youtube ? ved je to na youtube serveroch
>commodore64
kolko si platil ? v hotovosti ?
ked to bola tvoja tvorba, mal si pytat peniaze naspat (:
--------
oops http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... =1&t=10714
na ich webe je pisane ze "agenti" soza nesmu vyberat hotovost
commodore64: vypytal by som si od nej pekne krasne zakon, po ktoreho by si mal platit + sadzby a vsetko samozrejme na papieri, cez telefon/email by som sa ani nebavil, vsetka posta samozrejme doporucena do vlastnych ruk
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
na facebook ucte mam nalinkovanych veeeeela videi z youtube. Akoze mi moze prist fakturka od SOZA?
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
- commodore64
- Používateľ
Beardie: to bolo 15 rokov dozadu, som bol mlade ucho. A to ja som volal im v dobrej voli, co a ako mam robit, ak robim takuto akciu. Aby mi tam nahodou nenabehli policajti pocas nej. A platil som sekom na poste. Vypisal som take tlacivo a sek. Ale nezmenilo sa to skoro vobec. Ved sme robili vela akcii a sme ich aj pekne platili. Ok, ale za toto? To som skoro rozhryzol telefon v ruke.
M1ch4l: No, to aby sme sa zacali strachovat... Pretoze robis dost podobnu vec ako tie weby a blogy. Ale...tvoj profil asi nie je celkom verejny.
M1ch4l: No, to aby sme sa zacali strachovat... Pretoze robis dost podobnu vec ako tie weby a blogy. Ale...tvoj profil asi nie je celkom verejny.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
aj tak nerozumiem tomu, co oni vlastne chrania...podla mna nechrania ani ..... a len parazituju
no nie profil nie je uplne verejny a navyse ani nie som majitelom facebooku
no nie profil nie je uplne verejny a navyse ani nie som majitelom facebooku
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
tiež si pamatám na nejakú takú firmu ktorá vyberala peniaze za "autorské práva" a verejne to končilo v jej vrecku. Sa mi zdá že to bolo ohľadom limewire a dokonca aj na PC.SK .. takže tam končia peniaze. Myslíte že obvolaju autorov a povedia na tu som ti vybral 10€ z jednej akcie kde Ťa hrali ? .......
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345