Planéta vedomostí

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Re: Planéta vedomostí

Príspevok od používateľa Snake »

ten chalan má velkú trpezlivosť, ja by som im uťal :D

.
M1ch4l
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa M1ch4l »

AmOK napísal:Hej, poznam to... Syn sa uci a ked skonci sa ho spytam ci to vie na jednotku, tak mi povie.
"Na jednotku ano, ale dostanem dvojku, lebo jednotku mi neda..." A debata skoncila.
Od isteho casu do skoly radsej nechodim, mam len jedny nervy a nenecham sa zatvorit koli nejakej zakomplexovanej 40r panne pixli... No vrazdil by som asi doslovne. Riaditelka debilna detto a vypisovat na ministerstvo fakt nemam chut.

Syn ma miernu disortografiu (papiere od detskej aj skolskej psychologicky), nesmie byt znamkovany z diktatov a v slohu by sa nemal znamkovat za pravopis. Ale triedna slovencinarka ho v pohode uz niekolko rokov znamkuje z diktatov aj slohu...
Ja som bol v skole len raz a vraj som na nu krical (ani si nepamatam, tak som bol nasraty..), volala jej psychologicka, debatila s nou skolska, dohovarala jej riaditelka. Nic sa nezmenilo.
dost velky problem je v tom, ze nema kto ucit na tychto skolach

platy na nic, zamestnanie na nervy, kto by take nieco chcel len robit (z mladych ludi)? Tak potom tam musia drzat tie stare tetusky s pohnutymi nervami.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU 7800 X3D + DeepCool AK620; MB ROG Strix B650E-E; RAM G.Skill 32GB 6000CL30; GPU 7900XT Pulse; OS SSD 980 Pro 1TB; Storage SN850X 2TB, 860 QVO 2TB; PSU ROG Strix 850W Aura; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Razer Huntsman V2 (red linear), Razer Basilisk V3 Pro + Razer Destructor 2, Blue Snowball
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Krutibrko »

No mne sa aj ta PV páči, ale výsledok 0 bodov, nik to nepočúva, len akože dáva pozor... Výklad učiteľa ( ale zaujímavý, nie nejaký nudný ) je predsa iný, ako keď niekomu zaplatíte, aby niečo prečítal...
OkiGraphics
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 18. Sep, 2010, 11:20

Príspevok od používateľa OkiGraphics »

Nasa skola je do toho zapojena, teda aspon docasne bola, nvm ako to je... Fyzikarka (ktora sa ucitelkou ani neda nazvat, ale to je na inu debatu) nas skusala formov tych testov co su na nede, dala nam k tomu prihlasovacie meno a heslo... Nie som si isty ci to bolo presne toto, no podstatne je ze to bolo dost od veci, lebo tam boli aj veci o ktorych nam ani nehovorila...
Teraz po novom je v skole soft Activ Inspire, resp po novom nas v tom nutia robit prezentacie atd... A az po tom co som v tom spravil 1. "prezentaciu", som zistil, ze milujem PowerPoint......
MB: ASUS P5Q SE, CPU: Q9400 2.66 GHz -> 3.60 GHz + Arctic Freezer 7 Pro, VGA: ATI sapphire 3870 MSI GTX 560 Ti Twin frozr II PSU: FORTRON Bluestorm II 500W, RAM: Corsair 2x2 GB + 2x1GB 901 MHz DDR2, CASE: Thermaltake M5
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa Shatterhand »

Celkom zaujímavé reakcie od vás :D , ale jednému sa čudujem, že ste sa neozvali na:
1) Že je podľa dosť mimo, keď sa majú chemické/fyzikálne/bilologické(áno, niektorí moji známi na strednej dokonca pitvali žabu na biológii) pokusy nahrádzať videjkom alebo čo to už je.
2) V tej diskusii hneď po prezentácii, čo sa tam ozval ten (tuším) druhý chlapík - "že to je robota pre 250(!) ajťákov na 3 roky" :laugh:
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

take nieco ti zbucha hocaky IT znaly problematiki za par mesiacov :rolleyes:
Scorp
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Scorp »

Broslowski napísal:take nieco ti zbucha hocaky IT znaly problematiki za par mesiacov :rolleyes:
jj, vrátane animovanej grafiky a ešte si aj naštuduje tie didaktiky a všetko učivo...

//aj 250 ajťákov na 3 roky je ok... keď sú slepí, sprostí...
Me like Pentium
ANONYM_a7

neviem ci si to myslel ironicky alebo nie, ale som presvedceny , ze na hento nemoze nik nasadit team 250 ITkov a 3 roky? to co robili 2 minuty denne?
Bumpy_SK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 14. Feb, 2010, 11:06

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

to viete.. daj 6k a budem robit aj prezidenta
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
ANONYM_a7

za 6K za lekciu idem do toho, necham skolu kludne :-D
Scorp
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Scorp »

250 ajťákov by to robilo 3 roky, kebyže to je tlupa dementov, čo búchajú hlavou o klávesnicu a po 3 rokoch z toho niečo vylezie.

Ale takisto je špatné to brať tak, že to dokáže urobiť jeden človek za 3 mesiace a bude to stáť 100x menej... keby aj a keby si za celú prácu zobral 5000€, je to super... ale musel by byť sprostý, pretože reálna hodnota veci, ktorá bude denne slúžiť desiatkam tisíc ľudí je úplne inde ako 5000€...
že to až taká super vec nebude, k ničomu to vo finále nepovedie, deti z toho múdrejšie nebudú, učiteľom to čas ani peniaze neušetrí a celé je to jama na peniaze je zasa o inom .))

veď herr novinár došiel, že ja mám solution, čo robí to isté a nič nestojí... jak ho zjedli skoro .))
Me like Pentium
OkiGraphics
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 18. Sep, 2010, 11:20

Príspevok od používateľa OkiGraphics »

Shatterhand napísal: 1) Že je podľa dosť mimo, keď sa majú chemické/fyzikálne/bilologické(áno, niektorí moji známi na strednej dokonca pitvali žabu na biológii) pokusy nahrádzať videjkom alebo čo to už je.
Hej teraz si mi to pripomenul... Zase ta nasa fyzikarka... Celeho pol roka bereme elektrinu (vykon, polovodice, teraz mag. javy spojene s elektrinou, atd...) A ani raz sme nezapajali nic skutocne... Vzdy nas len nazenie do PC ucebne, pustime si program Edison A nahadzeme si na "drevenu podlahu" suciastky a spajame ich drotikmi, a ono to obcas aj funguje... Toto sa mi zda uplne z cestne, lebo ona je uplne mimo, a berie to ako uplnu samozrejmost, a hovori ze sak vcera sme zapajali to a to... Ani vysledok je ten isty, ale o ten tu podla mna ani tak moc nejde....
MB: ASUS P5Q SE, CPU: Q9400 2.66 GHz -> 3.60 GHz + Arctic Freezer 7 Pro, VGA: ATI sapphire 3870 MSI GTX 560 Ti Twin frozr II PSU: FORTRON Bluestorm II 500W, RAM: Corsair 2x2 GB + 2x1GB 901 MHz DDR2, CASE: Thermaltake M5
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec
M1ch4l
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa M1ch4l »

je dobre si pozapajat nejake realne obvody, virtualne to je...o nicom podla mna

tie pokusy by sa rozhodne nemali nahradzat videami, to je uplny nezmysel (je to lacnejsie, ale podla mna cielom skolstva nema byt, aby bolo lacne, ale aby ludi vzdelavalo). To video moze sluzit maximalne ako tutorial.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
CPU 7800 X3D + DeepCool AK620; MB ROG Strix B650E-E; RAM G.Skill 32GB 6000CL30; GPU 7900XT Pulse; OS SSD 980 Pro 1TB; Storage SN850X 2TB, 860 QVO 2TB; PSU ROG Strix 850W Aura; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Razer Huntsman V2 (red linear), Razer Basilisk V3 Pro + Razer Destructor 2, Blue Snowball
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa Shatterhand »

Podľa mňa by už len takého Witchera, alebo hocičo iné robilo menej ľudí...
Nuž a zapájanie obvodov na počítači - to je tak smutné, že až, pretože ja sám som mal obrovské problémy(nemám dajak predstavivosť), keď som mal zapojiť čosi naozaj, aj keď len s káblikmi a tými "banánikmi". Všetci potom riešia, že sú VŠ nekvalitné - nuž ale keď musia učiť stredoškolské veci, lebo ináč by všetkých museli vykopnúť, len tak by zafúkalo.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
passsco
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 19. Nov, 2010, 01:21

Príspevok od používateľa passsco »

Obycajne smiešne sliepky .. ktore sa urazia pre všetko čo nechapu.. Je neuveritelne aky nevzdelany ludia ucia deti. S IT mam bohate skusenosti a tak toho čo tam vystupil ani nebudem komentovať a hodim ho do toho obrovskeho vreca medzi tych co boli pred nim ..

Návrat na "Debata o všetkom"