Všeobecná diskusia
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
Podla mna to plati len v pripade, ze vodicak dostanes v 17tich a zvysne mesiace ti ostava odjazdit po 18tke. Je nezmysel, ak si napr. 35 rocny spravi vodicak a teraz bude moct jazdit najblizsie tri mesiac len v sprievode nejakej osoby.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
ide o to, ze potrebuje nejaku prax. Lebo povedzme si pravdu, ze v autoskole ta soferovat nenaucia.
Tak ale aby si kvoli praxi otravoval ludi z tvojho okolia... aj tak je to formalna zalezitost, ktora sa dolozi cestnym prehlasenim a nikto to viac neriesi. Kamos si robil vodicak v 24, lebo ho jednoducho nepotreboval, az teraz, ked chodi pracovat aj mimo BA. V robote jazdil v areali na stavebnych strojoch, priadne po rozostavanych dialniciach. Spravil vodicak a jazdi mu to celkom dobre.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
No ja som si dnes v ramci autoskoly par hodin pojazdil po BA so starou Liazkou s trojnapravovym privesom, 5 polenymi rychlostami bez synchronu a prakticky bez kulisy radenia... O pruzeni sa nebudem vyjadrovat. No nebolo mi vsetko jedno. Nejakych par krat som tam poratal zuby.
CPU: Ryzen 5 5600X, MB: MSI MPG B550 Gaming plus, RAM: 2x16GB Patriot Viper Steel DDR4 3600 Mhz, GPU: XFX Speedster QICK 319 RX6750XT CORE, Monitor: HP OMEN 27q, HDD: Seagate Ironwolf Pro 4TB, M2: Samsung 970 Evo plus 1TB, Crucial P5 plus 2TB SSD: Apacer Panther AS350 512GB PSU: Corsair RM850X Gold, Case:Fractal Define S, NET:Orange FiberNet 500Mb, OS: Win 10 pro 64
tes sa na zaverecne skusky, budes ich robit na starej karose
- FoxWear
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Apr, 2010, 21:30
Mne tam ide hlavne o to že keď si spravím V.P. v 17 či budem teda musieť až do 18tky jazdiť v sprievode tej osoby takže na to som odpoveď dostal. Ďakujem za vyjadrenia, prenechávam debatu ostatným
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
teda este pre istotu, v autoskole mi hovorili ze mna uz sa to netyka kedze som zapisany skor ako plati ten zakon, je to pravda dufam?
Steam: michalsveto
- Endy
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 10:42
opytaj sa instruktora...
- landrower
- Pokročilý používateľ
sak ten mi povedal toto, len si to chcem overit
Pokiaľ budeš mať skúšky PO termíne nasadenia zákona, tak sa ťa to bude týkať, to že ty chodíš do autoškoly nič neznamená, chodiť tam môžeš aj pol roka (obr. povedané), otázne je kedy máš skúšky (resp. ich prvé prihlásenie)
10 000th post
10 000th post
.
- Endy
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 10:42
ja som chodil pol roka
Ako je to s pravidlom pravej ruky na parkovisku? Pokial viem, tak plati aj tam. Konkretne ma zaujima petrzalske tesco, ktore to ma vyriesene mimoriadne drbnuto, kedze vyjazd z uliciek ide na vyjazdovu cestu z parkoviska a napaja sa z prava.
No a kedze som si vychadzal z tej ulicky a auto z lava bolo relativne daleko, tak som si pekne krasne pomalicky odbocil doprava, na co zacal blb na pizzahut fabii flekovat a na mna trubit jak drbnuty. A urcite nesiel 30, ale prinajlepsom 50. Aj som mal nutkanie zastavit a spytat sa, aky ma problem, ale kedze zo skusenosti viem, ze polovicu roznasacov pizze robia pochybne individua s protekcne dokoncenou zakladnou skolou, tak som sa na to vysral a isiel si kludne dalej.
No a kedze som si vychadzal z tej ulicky a auto z lava bolo relativne daleko, tak som si pekne krasne pomalicky odbocil doprava, na co zacal blb na pizzahut fabii flekovat a na mna trubit jak drbnuty. A urcite nesiel 30, ale prinajlepsom 50. Aj som mal nutkanie zastavit a spytat sa, aky ma problem, ale kedze zo skusenosti viem, ze polovicu roznasacov pizze robia pochybne individua s protekcne dokoncenou zakladnou skolou, tak som sa na to vysral a isiel si kludne dalej.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
pravidlo pravej ruky plati tam kde nie je cesta (aj parkovisko) vyznacena dorpavnym znacenim. Nijake vinimky pre parkoviska nie sú. (pokila ma pamet neklame). Si mal stastie ze ten banan do teba nenadrbal, bo tymto je fuk ci jeb*u kedze nie je ich.
inac otrchu na posrandovanie:
http://www.automoto.sk/clanok/185386/v- ... volkswagen
najviac ma rozosmiala veta: "Pri modely Jetta síce zákazníci hlásili viac problémov než v celkovom priemere, v konečnom výsledku to však nevadilo, pretože boli s jeho nákupom celkovo veľmi spokojný"
v preklade: kupil som auto za 20 000€ , za pol roka som do neho na opravach nadrbal 2000€ aleje mi jedno hlavne ze mam na predku znak VW, akoze su normalny?
Keby robili prieskomy z poruchovosti tak by som to bral ako objektivne, ale hentoto? Je jasne ze malokto povie ze kupil som totalnu sracku, rades do tho vraza peniaze a bude trvdit ake fasa auto mam
inac otrchu na posrandovanie:
http://www.automoto.sk/clanok/185386/v- ... volkswagen
najviac ma rozosmiala veta: "Pri modely Jetta síce zákazníci hlásili viac problémov než v celkovom priemere, v konečnom výsledku to však nevadilo, pretože boli s jeho nákupom celkovo veľmi spokojný"
v preklade: kupil som auto za 20 000€ , za pol roka som do neho na opravach nadrbal 2000€ aleje mi jedno hlavne ze mam na predku znak VW, akoze su normalny?
Keby robili prieskomy z poruchovosti tak by som to bral ako objektivne, ale hentoto? Je jasne ze malokto povie ze kupil som totalnu sracku, rades do tho vraza peniaze a bude trvdit ake fasa auto mam
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
co ti ja viem... uz ma poslal likvidator na jednu opravu, tak ci mi rovno vymenia aj zadny naraznik mi je srdecne jednoHellAngel napísal:Si mal stastie ze ten banan do teba nenadrbal, bo tymto je fuk ci jeb*u kedze nie je ich.
- landrower
- Pokročilý používateľ
tak preco mi vsetci v autoskole hadam aj vratane majitela tvrdili ze ten zakon sa ma nebude tykat?Snake napísal:Pokiaľ budeš mať skúšky PO termíne nasadenia zákona, tak sa ťa to bude týkať, to že ty chodíš do autoškoly nič neznamená, chodiť tam môžeš aj pol roka (obr. povedané), otázne je kedy máš skúšky (resp. ich prvé prihlásenie)
10 000th post
som sa ich pytal hlavne preto ze narodky mam az v novembri a takto by som mohol spravit skusky uz v septembri odkedy bude platit..
a oni vraveli ze ne, ze som nastupil do kurzu predtym ako tieto zakony nadobudnu platnost a teda ja pojdem podla starej koncepcie...
vies mi linknut nejaky vycuc z toho zakona kde je toto napisane? chcem si to precitat.... lebo to vyzera na dobry bordel zase..