Zdravím, chcel by som sa spýtať, či dakto neviem ako je to "brnknutím" na slovenské tel. číslo, ktoré sa ale nachádza mimo územia svk. Bude to spoplatnené ako rouming alebo len ako normálny hovor ? Prípadne nijak, keďže len "brnknem" ?
Ďakujem
"Brnknutie" do zahraničia na SVK číslo
- XZKX
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 09. Aug, 2009, 19:42
"Brnknutie" do zahraničia na SVK číslo
Pioneer. Audio Technica. Sony. Intel. Microsoft.
- FoxWear
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Apr, 2010, 21:30
Re: "Brnknutie" do zahraničia na SVK číslo
Keďže voláš ty zo slovenska tak ty platíš ako za normálny hovor v rámci republiky. Ten čo je v zahraničí ďalej platí za prichádzajúci hovor v rámci roumingu, ak nemá rouming tak platí podla cenníka operátora ktorého má.
Spoiler: ukázať
FoxWear, pise slovenske t.f. cislo v zahranici, takze roaming je podmienka aby sa dovolal/prezvonil.
XZKX, ak dotycne cislo len prezvonis, t.j. zrusi ta on, alebo zlozis skor ako by to zdvihol, tak nikto neplati nic.
Prezvananie sa nepocita za hovor. V pripade hovoru plati co napisal Fox. Ty platis miestny hovor podla cennika svojho mobilneho operatora, a roamingujuce cislo plati za hovor prichadzajuci zo slovenska podla tarify pre roaming svojho slovenskeho operatora.
Predpokladam, ze sa pytas na bezne mobilne spojenie a nie nejake satelitne. O tom nemam sajn.
XZKX, ak dotycne cislo len prezvonis, t.j. zrusi ta on, alebo zlozis skor ako by to zdvihol, tak nikto neplati nic.
Prezvananie sa nepocita za hovor. V pripade hovoru plati co napisal Fox. Ty platis miestny hovor podla cennika svojho mobilneho operatora, a roamingujuce cislo plati za hovor prichadzajuci zo slovenska podla tarify pre roaming svojho slovenskeho operatora.
Predpokladam, ze sa pytas na bezne mobilne spojenie a nie nejake satelitne. O tom nemam sajn.
- FoxWear
- Nový používateľ
AmOK: Ja vychádzam len z toho že keď som chodieval do ČR tak som mal normálne len kredit bez roamingu a v pohode som sa dovolal na SR alebo oni mne, inak súhlas. Neviem ako je to síce možné ale bolo to tak. Toť vše.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Lebo roaming sa ti aktivoval automaticky
- FoxWear
- Nový používateľ
Čiže mi to zbytočne žralo kredit? Keď to tak je potom operátori dobre oje..vaju ľudí s týmto . No ale čo s tým potom nevedomý človek narobí, že? Chvalabohu som prešiel na platbu faktúrou a mám pokoj. Dík za vysvetlenie