náhrada za občiansky preukaz
- hermarian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 04. Sep, 2008, 07:46
náhrada za občiansky preukaz
Nazdar chalani,
bol som si vybavit novy obciansky preukaz kedze som ten svoj stary nenormalne ponicil - viackrat polial olejom, bol cely roztrhany.
Na polici mi ho zobrali a dali mi papierik ze ziadost o vydanie obcianskeho preukazu - je to ako nejaka nahrada za OP? Lebo ani pas/vodicsky nemam a kedze mi stary zobrali nemam nic kebyze ma zatknu policajti a samozrejme som sa tam zabudol spytat...
dikes
bol som si vybavit novy obciansky preukaz kedze som ten svoj stary nenormalne ponicil - viackrat polial olejom, bol cely roztrhany.
Na polici mi ho zobrali a dali mi papierik ze ziadost o vydanie obcianskeho preukazu - je to ako nejaka nahrada za OP? Lebo ani pas/vodicsky nemam a kedze mi stary zobrali nemam nic kebyze ma zatknu policajti a samozrejme som sa tam zabudol spytat...
dikes
Spoiler: ukázať
- Martin2195
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36
Re: náhrada za občiansky preukaz
... nie, to potvrdenie nefunguje ako nahrada za OP
je to iba papier o tom, ze ta nemozu pokutovat za nenosenie OP, a ze sa tvaris, ze ti novy robia
ps: ak by to bola nahrada, tak by si vedel na zaklade toho papierika v banke napriklad vybrat $, alebo spravit modifikacie na ucte. Ale v banke ta s usmevom poslu prec, ze nic nespravis....
je to iba papier o tom, ze ta nemozu pokutovat za nenosenie OP, a ze sa tvaris, ze ti novy robia
ps: ak by to bola nahrada, tak by si vedel na zaklade toho papierika v banke napriklad vybrat $, alebo spravit modifikacie na ucte. Ale v banke ta s usmevom poslu prec, ze nic nespravis....
lava, prava, lava, prava ...
- Pixel
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Aug, 2007, 08:00
Ako vravi galen . Mne sa zas stalo ze som stratil OP tiez som nafasoval ten "zdrap" ktory sluzi fkt len na to aby ti nemohli dat pokutu za to ze nemas pri sebe doklady . Stym papierom nemozes dokopi nic nevyberes peniaze na poste , neurobis nic v banke atd , jednoducho ten "doklad" ako doklad totoznosti ti nik neakceptuje...
CPU core i5 2500K Cooler Noctua NH-UP12 SE2 MB ASUS P8Z68 V-PRO/GEN3 RAM 8GB Kingston HyperX 1600 GPU GAINWARD GTX 1060 Phoenix GS PSU 550W Super Flower Golden King SSD Crucial M550 250GB HDD WD 640GB Case Cooler Master elite 311+
- Martin2195
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36
Neviem prečo som si myslel, že to slúži ako náhrada, ale asi kolega nado mnou má pravdu. Raz mi dali na pošte balík len na základe potvrdenia od policajtov, že som stratil OP, tak som myslel, že je to náhrada...
slovenska posta je banda <cenzura>, ktora ma zazite komunisticke zmyslanie, a preto necakaj seriozne sluzby, a serioznu bezpecnost
tam ked nakluse moj otec s mojim obcianskym preukazom, a donesie moj list, ktory je urceny do vlastnych ruk ... tak nieje nieco v poriadku
tam ked nakluse moj otec s mojim obcianskym preukazom, a donesie moj list, ktory je urceny do vlastnych ruk ... tak nieje nieco v poriadku
lava, prava, lava, prava ...
- Pixel
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Aug, 2007, 08:00
O slovenskej poste racej pomlcim , ich praktiky v predavani listov/zasielok to je hotova katastrofa ...
CPU core i5 2500K Cooler Noctua NH-UP12 SE2 MB ASUS P8Z68 V-PRO/GEN3 RAM 8GB Kingston HyperX 1600 GPU GAINWARD GTX 1060 Phoenix GS PSU 550W Super Flower Golden King SSD Crucial M550 250GB HDD WD 640GB Case Cooler Master elite 311+
V ktorom zakone sa o tom pise? ze musis mat pri sebe doklad totoznosti a aka je za to pokuta?galen napísal:ze ta nemozu pokutovat za nenosenie OP
kdesi na nejakom blogu som cital, ze ziaden zakon neurcuje, ze musis mat preukaz totoznosti pri sebe, staci ho mat = prebral si si ho po vydani
=> nemozu ta pokutovat za to, ze ho nemas pri sebe
to, ze ta mozu zobrat na policajnu stanicu za ucelom zistenia totoznosti, je iny pripad
=> nemozu ta pokutovat za to, ze ho nemas pri sebe
to, ze ta mozu zobrat na policajnu stanicu za ucelom zistenia totoznosti, je iny pripad
ide o to, aby si vedel dokazat plnoletost, ked sa napr nachadzas v zariadeni, kde mozu len starsi ako 18 rokov.
identifikovat ta mozu aj inym sposobom, pri najhorsom skoncil na policii
ale o pokute za to neviem
ale o pokute za to neviem
ak nevies dokazat ze nemas 18, pokutovat ta mozu ...
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Teda môžu hocikoho pokutovať, ak nemá pri sebe OP,áno?
preco by ho mali pokutovat? zoberu ho na stanicu za ucelom zistenia totoznosti
ani brat ho nemusia.. budu sa ho na mieste pytat take otazky ze budes valit oci.. odporucam si "nastudovat" vsetko o svojej rodine (teda normalny bezny clovek to vie, ale tak preistotu ... sice... ani neviem komu to hovorim )