náhrada za občiansky preukaz
Re: náhrada za občiansky preukaz
o rodine? co ja viem, tak tvoje osobne udaje a operacny dostojnik, ci jak sa to vola opise fotografiu. ked sa to podari tak na stanicu ta neberu
Spoiler: ukázať
Zdravím,napíšem ako ma dnes naštvali na polícii. Prišiel som na pracovisko,že končí mi platnosť OP,pracovníčka popýtala starý,odovzdal som,pozrela naňho a hneď,že "ó tu dole je prasknutý,taký vám nemôžem zobrať chodte si zaplatiť kolok na poškodený OP",ja keďže nie som asertívny typ,tak som len povedal,že tomu OP aj tak končí platnosť,ona,že to nevadí,taký vám nemôžem zobrať.Čiže po 10 rokoch,jemne prasknutú kartičku,ktorá už neplatí,ktorú pošlú do BA,kde ju aj tak skartujú,vyhodnotia takto...Čo si o tom myslíte ? nie je to oj*b na občanov ?
mal si skusit ine okienko
u náš nie su prepážky oddelené tak neviem či by to malo zmysel...
Ja som len chcel poukázať ako tento zhnitý štát pomáha ľuďom...jasné mala na to právo,je to v cenníkú,poškodený OP-16,5€ (ktorý už neplatí a aj tak skartujú),ale je tam aj výmena OP 180 dní pred platnosťou,30 dní po platnosti 0.00€, z ľudského hľadiska je to oj*b...ak by som prišiel s novým po roku a bol by poškodený beriem,ale toto nie...
a čo ako z toho tá pracovníčka mala ? veď tých 16,5€ išlo štátu,nie jej...podľa mňa to majú tak nakázané,že takto majú postupovať...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
pokial viem, ten obciansky preukaz nieje tvoj, ale Slovenskej republiky
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
ja som bol menit z dovodu zmeny trvaleho pobytu a dopadol som rovnako. mala puklinka na jednej strane. moj argument, ze ho znicia ci uz je uplne novy alebo poskodeny, kedze mi zo zakona musia vystavit novy, ich vobec nezaujimal. holt, ked narazis na vaginu za okienkom, tak si nepomozes.
takže si platil ako za poškodený 16,5€ ? a nie ako zmenu údajov 4,5€ ?
Ak áno,tak to je choré,úplne proti logike a je to legálne okrádanie,lebo to tak majú v cenníku.
Ak áno,tak to je choré,úplne proti logike a je to legálne okrádanie,lebo to tak majú v cenníku.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Tak to citam prvykrat Sila, ako tento stat na nas zaraba. Vagina / nevagina - ak su ti pracovnici tlaceni do toho, aby to robili - trebars sa im odvijaju odmeny podla penazi, ktore vytiahnu z ludi na poplatkoch, tak sa necudujem, ze je to tak, ako to je
Pomahat a chranit!
Pomahat a chranit!
V tomto štáte ma už neprekvapí nič.
z iného fóra: "Keď som bol naposledy na úrade, tak som pri okienku započul konverzáciu jedného mladého chalana, ktorý si vybavoval nový OP. Žiadosť posielal cez konzulát zo zahraničia a chcel mať v OP zapísaný titul. Na vydanom OP ale žiadny titul nebol. Preto sa tej úradníčky pýtal, kde sa mohla stať chyba, keďže na žiadosti titul určite vyplňoval. Ona mu na to odpovedala, že tú žiadosť nemá, takže mu môže alebo nemusí veriť, že to tam mal (určite by si to vymýšľal ). Povedala mu, že jediné riešenie je preňho zaplatiť si vydanie nového OP, v ktorom už titul bude. Nemala absolútne žiadnu iniciatívu tú žiadosť nájsť. Obdivujem toho chalana, že zostal taký kľudný a ani na ňu nezvýšil hlas. Totálny nonsens takáto situácia..."
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Titul sa do OP zapisuje na základe úradného dokladu, ak ho nemal už zapísaný na starom OP tak do nového mu ho samozrejme nezapíšu len tak lebo to on uviedol do žiadosti...
Reálna skúsenosť iného človeka - po troch rokoch štúdia v CZ získal titul Bc.
Na zápis do OP je treba úradné potvrdenie, ktoré musí odklepnúť ministerstvo školstva (tuším), za to úradné tlačivo si účtovali mám dojem 150€ a stále nemal človek istotu že mu bude uznaný titul, pretože na uznanie titulu musia byť uzatvorené nejaké dohody danej školy s naším ministerstvom
Reálna skúsenosť iného človeka - po troch rokoch štúdia v CZ získal titul Bc.
Na zápis do OP je treba úradné potvrdenie, ktoré musí odklepnúť ministerstvo školstva (tuším), za to úradné tlačivo si účtovali mám dojem 150€ a stále nemal človek istotu že mu bude uznaný titul, pretože na uznanie titulu musia byť uzatvorené nejaké dohody danej školy s naším ministerstvom