Radio co chyta zahranicne stanice

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
BaRt
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 08. Máj, 2007, 08:00

Radio co chyta zahranicne stanice

Príspevok od používateľa BaRt »

Sws,

ludia pred nedavnom som nasiel u starkej retro radio spred nejakych cca. 30 rokov, co chcem ale povedat ze chyta LW, MW, FM, a este nejake SW1 - SW5 , tymto strojom chytim radia ruske, anglicke, nemecke, japonske, cinske a mnoho dalsich s celej europy a azie,

pre mna to je super kedze sa ucim jazyky tak si len naladim a pocuvam ale kvalita je dost zla preto sa chcem opytat ci sa da kupit radio ktore chyta takysto zahranicne stanice ale v lepsej kvalite dik za pomoc :-)
beardie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2006, 02:00

Re: Radio co chyta zahranicne stanice

Príspevok od používateľa beardie »

co tak internetovy streaming?
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Tak je, internetove radio je radovo lepsie riesenie. Ja osobne napriklad pouzivam kombinaciu Squeezebox (server) + SoftSqueeze (prehravac). U Squeezeboxu je pocuvanie zahranicnych radii extremne jednoduche, vo webovom rozhrani si kliknes v casti Internet Radio na polozku World, Find a City, vyberies kontinent, krajinu, mesto, tuknes na All Stations a mas vsetky stanice z daneho mesta. Napriklad zo Slovenska tam mas 30 stanic, vratane nasich komercnych ci verejnopravnych. Nemusis lovit URL na streamy, mas vsetko pekne pokope.
Sangala
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Feb, 2009, 15:25

Príspevok od používateľa Sangala »

alebo klasicke radio co sa ti napoji na wifi siet a prepinas si ci chces internet streaming prehravat alebo FM stanice alebo z disku tvojho pc- http://radioprijimace-radiobudiky.heure ... 3wodnVR11Q
recenzia http://pc.zoznam.sk/sweex-mm220-recenzia-wifi-radia
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa Shatterhand »

Ako nič proti, ale rádio, čo potrebuje na svoje fungovanie internet, je podľa mňa na hovno. @BaRt: Skús si zväčšiť anténu, napr. že si na ňu pripevníš dajaký dlhý drôt. Malo by to signál zlepšiť.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

tak tak , to uz nie je radio... , to uz mozes mat aj rovno z PC. telefonu , hocicoho
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Shatterhand napísal:Ako nič proti, ale rádio, čo potrebuje na svoje fungovanie internet, je podľa mňa na hovno. @BaRt: Skús si zväčšiť anténu, napr. že si na ňu pripevníš dajaký dlhý drôt. Malo by to signál zlepšiť.
Iste. Skus chytat FM stanice z druhej strany zemegule. BaRt chce radio s dobrou kvalitou, s cudzimi jazykmi. Nic v zlom, ale prave na to je idealny software alebo radio, co taha streamy z internetu. Este lepsie, ked ich ma pekne automaticky dostupne ako napr. v Squeezeboxe, kde ked sa rozhodne ze dnes chcem pocuvat portugalske radio tak si pekne prejde v menu do krajiny Portugalsko a vyberie si stanicu.

Ak ide o prijem bez internetu, tak bohuzial nic lepsie nenajde, ide o technicke obmedzenie sirenia signalu.
Sangala
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Feb, 2009, 15:25

Príspevok od používateľa Sangala »

Shatterhand napísal:Ako nič proti, ale rádio, čo potrebuje na svoje fungovanie internet, je podľa mňa na hovno. @BaRt: Skús si zväčšiť anténu, napr. že si na ňu pripevníš dajaký dlhý drôt. Malo by to signál zlepšiť.
ja o voze ty o koze...
BaRt
Používateľ
Používateľ

Takze internetovy streaming .. ano pocuvam aj cez net ale len ked som na pc .. kedze nemam pc v izbe a ani ho nemam stale zapnute .. pre to zhanam klasicke radio

to za 98 € vyzera pekne, aj by plnila ocakavania ale za 98 € :? neni nieco lacnejsie a dostupnejsie aj pre obycajnych ludi ?

ako to ze tu 30 rocne radio to dokaze zachytat s pol sveta a nove nie ..
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

to by ti nas profesor na EO vysvetlil polopate, ze shatterhand:-) kedysi sa na obvod anteny pouzivali velmi zlozite obvody, ktore dokazali rezonovat aj pri skutocne slabych signaloch. Teraz sa tam da jedno IO za 50 centov a mas radio :rolleyes: Kvalitny tuner cosi stoji, aj moderne radia dokazu chytit zahranicne stanice, len potrebujes mat dobry tuner a aj dobre radio.

A preco sa uz dobre radia nerobia? Lebo to vsetci tahaju z netu....
BaRt
Používateľ
Používateľ

Kazdy taha vsetko uz len z netu .... kde sa vytratila klasika :-)

budem tam musiet vymysliet volaku antenisko riadnu
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Antena ti nepomoze, proste to ze si chytal take stanice ako uvadzas na starom elektronkovom radiu bola chyba zariadenia a nie vlastnost.
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa Shatterhand »

@Sangala: Nereagoval som ani tak na teba, ale na softvérové rádio ako také.
@faugusztin: Ja si nemyslím, že by to bola chyba. Ale teda k veci - podľa mňa je v tom softwarovom rádiu hlavný problém to, že keď cestujem napr. električkou do školy/roboty, a chcem počúvať zahraničné rádio, nemám net. A ja by som napríklad takýto zabitý čas ako cestovanie tiež rád využíval práve na toto - učenie jazyka. A aj keby sa to softwarove rádio pripájalo na net cez dáke pokrytie, napr. ako mobily, tak to asi zadarmo nie je.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

nie nebola to chyba...
AmOK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa AmOK »

Ak chces kvalitnejsi prijem, tak to co potrebujes je svetovy prijimac, resp. prehladovy prijimac, ale ked sa ti zda 100€ za internetove radio vela, tak to radsej skus s tou antenou.... Zalezi aj co ma za svorky to stare radio.., ak dve, tak by si mohol zbuchat velku ramovu antenu. Normalne DV a SV chytas na zabudovanu feritovu antenu vo vnutri radia, tak ked budes ladit skus ho natacat, prijem sa moze zlepsit, alebo zhorsit. Zalezi od polohy vysielaca.
Btw pri vysielani SV a DV sa spotrebuje ohoromna enerigia, preto je vysielat do celeho sveta cez net lacnejsie. Odpada udrzba anten kW-MW spotreba, atd...

Návrat na "Debata o všetkom"