Radio co chyta zahranicne stanice
Radio co chyta zahranicne stanice
Sws,
ludia pred nedavnom som nasiel u starkej retro radio spred nejakych cca. 30 rokov, co chcem ale povedat ze chyta LW, MW, FM, a este nejake SW1 - SW5 , tymto strojom chytim radia ruske, anglicke, nemecke, japonske, cinske a mnoho dalsich s celej europy a azie,
pre mna to je super kedze sa ucim jazyky tak si len naladim a pocuvam ale kvalita je dost zla preto sa chcem opytat ci sa da kupit radio ktore chyta takysto zahranicne stanice ale v lepsej kvalite dik za pomoc
ludia pred nedavnom som nasiel u starkej retro radio spred nejakych cca. 30 rokov, co chcem ale povedat ze chyta LW, MW, FM, a este nejake SW1 - SW5 , tymto strojom chytim radia ruske, anglicke, nemecke, japonske, cinske a mnoho dalsich s celej europy a azie,
pre mna to je super kedze sa ucim jazyky tak si len naladim a pocuvam ale kvalita je dost zla preto sa chcem opytat ci sa da kupit radio ktore chyta takysto zahranicne stanice ale v lepsej kvalite dik za pomoc
Re: Radio co chyta zahranicne stanice
co tak internetovy streaming?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Tak je, internetove radio je radovo lepsie riesenie. Ja osobne napriklad pouzivam kombinaciu Squeezebox (server) + SoftSqueeze (prehravac). U Squeezeboxu je pocuvanie zahranicnych radii extremne jednoduche, vo webovom rozhrani si kliknes v casti Internet Radio na polozku World, Find a City, vyberies kontinent, krajinu, mesto, tuknes na All Stations a mas vsetky stanice z daneho mesta. Napriklad zo Slovenska tam mas 30 stanic, vratane nasich komercnych ci verejnopravnych. Nemusis lovit URL na streamy, mas vsetko pekne pokope.
alebo klasicke radio co sa ti napoji na wifi siet a prepinas si ci chces internet streaming prehravat alebo FM stanice alebo z disku tvojho pc- http://radioprijimace-radiobudiky.heure ... 3wodnVR11Q
recenzia http://pc.zoznam.sk/sweex-mm220-recenzia-wifi-radia
recenzia http://pc.zoznam.sk/sweex-mm220-recenzia-wifi-radia
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Ako nič proti, ale rádio, čo potrebuje na svoje fungovanie internet, je podľa mňa na hovno. @BaRt: Skús si zväčšiť anténu, napr. že si na ňu pripevníš dajaký dlhý drôt. Malo by to signál zlepšiť.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
tak tak , to uz nie je radio... , to uz mozes mat aj rovno z PC. telefonu , hocicoho
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Moderátor
Iste. Skus chytat FM stanice z druhej strany zemegule. BaRt chce radio s dobrou kvalitou, s cudzimi jazykmi. Nic v zlom, ale prave na to je idealny software alebo radio, co taha streamy z internetu. Este lepsie, ked ich ma pekne automaticky dostupne ako napr. v Squeezeboxe, kde ked sa rozhodne ze dnes chcem pocuvat portugalske radio tak si pekne prejde v menu do krajiny Portugalsko a vyberie si stanicu.Shatterhand napísal:Ako nič proti, ale rádio, čo potrebuje na svoje fungovanie internet, je podľa mňa na hovno. @BaRt: Skús si zväčšiť anténu, napr. že si na ňu pripevníš dajaký dlhý drôt. Malo by to signál zlepšiť.
Ak ide o prijem bez internetu, tak bohuzial nic lepsie nenajde, ide o technicke obmedzenie sirenia signalu.
ja o voze ty o koze...Shatterhand napísal:Ako nič proti, ale rádio, čo potrebuje na svoje fungovanie internet, je podľa mňa na hovno. @BaRt: Skús si zväčšiť anténu, napr. že si na ňu pripevníš dajaký dlhý drôt. Malo by to signál zlepšiť.
Takze internetovy streaming .. ano pocuvam aj cez net ale len ked som na pc .. kedze nemam pc v izbe a ani ho nemam stale zapnute .. pre to zhanam klasicke radio
to za 98 € vyzera pekne, aj by plnila ocakavania ale za 98 € neni nieco lacnejsie a dostupnejsie aj pre obycajnych ludi ?
ako to ze tu 30 rocne radio to dokaze zachytat s pol sveta a nove nie ..
to za 98 € vyzera pekne, aj by plnila ocakavania ale za 98 € neni nieco lacnejsie a dostupnejsie aj pre obycajnych ludi ?
ako to ze tu 30 rocne radio to dokaze zachytat s pol sveta a nove nie ..
to by ti nas profesor na EO vysvetlil polopate, ze shatterhand:-) kedysi sa na obvod anteny pouzivali velmi zlozite obvody, ktore dokazali rezonovat aj pri skutocne slabych signaloch. Teraz sa tam da jedno IO za 50 centov a mas radio Kvalitny tuner cosi stoji, aj moderne radia dokazu chytit zahranicne stanice, len potrebujes mat dobry tuner a aj dobre radio.
A preco sa uz dobre radia nerobia? Lebo to vsetci tahaju z netu....
A preco sa uz dobre radia nerobia? Lebo to vsetci tahaju z netu....
Kazdy taha vsetko uz len z netu .... kde sa vytratila klasika
budem tam musiet vymysliet volaku antenisko riadnu
budem tam musiet vymysliet volaku antenisko riadnu
-
- Moderátor
Antena ti nepomoze, proste to ze si chytal take stanice ako uvadzas na starom elektronkovom radiu bola chyba zariadenia a nie vlastnost.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
@Sangala: Nereagoval som ani tak na teba, ale na softvérové rádio ako také.
@faugusztin: Ja si nemyslím, že by to bola chyba. Ale teda k veci - podľa mňa je v tom softwarovom rádiu hlavný problém to, že keď cestujem napr. električkou do školy/roboty, a chcem počúvať zahraničné rádio, nemám net. A ja by som napríklad takýto zabitý čas ako cestovanie tiež rád využíval práve na toto - učenie jazyka. A aj keby sa to softwarove rádio pripájalo na net cez dáke pokrytie, napr. ako mobily, tak to asi zadarmo nie je.
@faugusztin: Ja si nemyslím, že by to bola chyba. Ale teda k veci - podľa mňa je v tom softwarovom rádiu hlavný problém to, že keď cestujem napr. električkou do školy/roboty, a chcem počúvať zahraničné rádio, nemám net. A ja by som napríklad takýto zabitý čas ako cestovanie tiež rád využíval práve na toto - učenie jazyka. A aj keby sa to softwarove rádio pripájalo na net cez dáke pokrytie, napr. ako mobily, tak to asi zadarmo nie je.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
Ak chces kvalitnejsi prijem, tak to co potrebujes je svetovy prijimac, resp. prehladovy prijimac, ale ked sa ti zda 100€ za internetove radio vela, tak to radsej skus s tou antenou.... Zalezi aj co ma za svorky to stare radio.., ak dve, tak by si mohol zbuchat velku ramovu antenu. Normalne DV a SV chytas na zabudovanu feritovu antenu vo vnutri radia, tak ked budes ladit skus ho natacat, prijem sa moze zlepsit, alebo zhorsit. Zalezi od polohy vysielaca.
Btw pri vysielani SV a DV sa spotrebuje ohoromna enerigia, preto je vysielat do celeho sveta cez net lacnejsie. Odpada udrzba anten kW-MW spotreba, atd...
Btw pri vysielani SV a DV sa spotrebuje ohoromna enerigia, preto je vysielat do celeho sveta cez net lacnejsie. Odpada udrzba anten kW-MW spotreba, atd...