co mi to len pripomina, ahaaa, socializmus, vsetci budu mat hovnoOdstranit financne skupiny a hlavne vacsia angazovanost obyvatelstva
ked si neplatia zdravotne, nech sa nestazujuAke zdravotnictvo je v USA nemusim hovorit
co mi to len pripomina, ahaaa, socializmus, vsetci budu mat hovnoOdstranit financne skupiny a hlavne vacsia angazovanost obyvatelstva
ked si neplatia zdravotne, nech sa nestazujuAke zdravotnictvo je v USA nemusim hovorit
je pekne, ze na zapade sa maju fajnrado3105 napísal:...
jj, keď som poriadne doj€baný, najviac túžim po výlete .)galen napísal: Tak co, clovek sadne na vlak/auto/autobus a odteperi sa do vedlajsieho mesta na vysetrenie. Tak ci tak je cely den zabity. Takto ma aspon vylet.
Vraj. To, ze podla zakona je to limitovane na 3,5% ti ale nevadi. 3,5 alebo 35, vsak to su tie iste cislovky, vsakze ?rado3105 napísal:ktore si mozu urcovat kolko chcu na svoj beh, vraj to je viac ako 35%.
Sanitka a nemocnice nemaju absolutne ziadny suvis.rado3105 napísal:K tomu ruseniu, ked ti zomre niekto blizky nasledkom toho ze sanitka prisla za pol hodinu namiesto 10minut, i ked pri zlyhani srdca alebo nejakej arytmii je dolezitych 5minut(a bez defibrilatora to nie je mozne uhrat), tak potom asi pochopis.
Toto moze napisat iba 15 rocny fagan, ktory nezazil co bolo predtym. Nemocnice v '90 rokoch nemal ani na toaletny papier na toaletach.rado3105 napísal:Toto rozkradanie nemocnic zacal Zajac, pred nim to fungovalo s podstatne nizsim dlhom a problemami.
Iste, Dzurindov brat vydobil u Fica niekolko zachrannych balickov v ramci jedneho roka...rado3105 napísal:K tym zelezniciam, pozri si kto v nich ma prsty - Dzurindov brat. A zas sme pri tom istom.
Hovori sa tomu rozhodovacie pravomoci, a taka drobnost zvycajne vyrazne zvysuje cenu, ktoru je kupujuci ochotny zaplatit.rado3105 napísal:Ono aj ked nieco sprivatizujes, neznamena ze aj ked mas podiel 51 rozhodujes o behu, vid T-com ako osral stat a o kolko penazi a stat si moze piskat.....
Nuz, neviem ako si to predstavujes, ale to je taka typicka komunisticka hlaska. Zli bohaci!!!rado3105 napísal:Odstranit financne skupiny...
Neviem kde zijes, ale urcite nie na Slovensku, spádová oblasť jednej záhranky je totiz typicky práve tých 20-30km.LordKJ napísal:no chcem vidiet ako by si sa zatvaril keby si musel byt surne vysetreny (odborne, nie pohotovost) , a najblizsi lekar bude hodinu cesty
Pripadne pojde surne lekar k tebe dlhsie lebo musi ist 20km miesto 3 .( ano uz som taku situaciu zazil.)
Kód: Vybrať všetko
Sanitka a nemocnice nemaju absolutne ziadny suvis
Kód: Vybrať všetko
Toto moze napisat iba 15 rocny fagan, ktory nezazil co bolo predtym. Nemocnice v '90 rokoch nemal ani na toaletny papier na toaletach.
budis tam nech si to rusia , ale ja nepojdem koli jednemu posahanemu vysetreniu miesto KK/PP do Presova ( priklad.)Pozrite si vzdialenost od Sturova (tj je na tom vychodnom cipe juhozapadu slovenska) a pozrite si vzdialenost od nemocnic v Sahach, Leviciach, Novych Zamkoch a Komarne. A teraz si pozrite take nemocnice v Novom Meste nad Vahom, Myjave, Piestanoch, Banovciach nad Bebravou, Topolcanoch, Partizanskom a Zlatych Moravciach. Jedna nemocnica nalepena na druhej. Potrebuje kazda z tych nemocnic mat nevytazene oddelenia ? Potrebuje kazda z nich riesit vsetko ?
Toto si snad robis zarty. Hranica 3,5% na naklady poistovne je dana zakonom a splnanie kontroluje Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou. Vydavky na spravu zdravotnych poistovni nedosiahli ani toto zakonom stanovene percento, v roku 2010 to bolo 3,02%.rado3105 napísal:No a dokaz mi Faugusztin ze to je fakt 3,5% alebo povedz mi kto to moze dokazat poistovnam ze si nenechavaju viac, nikto, chapes???
Nebudem za teba nic hladat, najdi si to sam. Ale zatial co poistovne musia mat vsetko zdokladovane do poslednej ciarky, pretoze by ich prenasledoval danovy urad/urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou/akcionari/..., tak rado3105 staci vyhlasit ze poistovna je jeden velky danovy unik a to musi byt predsa pravda, lebo to povedal rado3105. Sice bez akychkolvek podkladov, ale povedal.rado3105 napísal:Posli mi na to odkaz.
A dalsia vec, co ked povedia ze 3%, ale dam krk na to ze tam nebude rozpis co za co. A uz hadam uznas ze kedze davaju len vysledok bez detailov, potrebnu normu je lahko dodrzat, kedze pravost nie je ako overit.
a nebude to nahodou tym, ze tam funguje kapitalizmus, a nie rozkradanie vseobecneho majetku uradnikmi dosadenymi aktualnou politickou "spickou"?rado3105 napísal:Ak chces nieco vediet ako je privatizacia vyhodna precitaj si nieco o kantonovom systeme Svajciarska, potom porozmyslaj .. no asi preto bude ten frank tak silny a asi preto svajciari nic nepredavaju aj ked to je stratove.
ked si postavis pekaren, ako je mozne, ze zisk z produkcie chleba ide tebe, a nie pekarovi?rado3105 napísal: To ze nieco predas znamena ze peniaze ktore sa vyprodukuju u nas idu mimo nas.
Tcom odmietol vyplatit dividendy, kedze ocakaval nadmerne zatazenie hospodarenia firmy dodatocnymi nakladmi za udelenie licencie (fyzicky predlzenie existujucej licencii), ktore v minulosti bolo zdarma.rado3105 napísal: Navyse sa deju take veci ako t-com ze nevyplatia statu dividendy a navyse teraz odmietaju s orangom platit licencie.
ano, je chore, ze stat hlada ako zalatat diery po kradnuti, a odnesie si to firemny sektorrado3105 napísal: Neni to chore?
nie, lesnici nemaju povolenie na odstrel skodnej v priestore parlamenturado3105 napísal:Kde su tie organizacie ktore by mali nieco spravit, co?
ano i nie,rado3105 napísal: K tym nemocniciam, chces povedat ze ked bude cely zdravotnicky retazec vlastnit jedna firma, ktora bude kontrolovat vsetko, chces povedat ze to je demokracia?
pytaj sa uradov, preco nerobia to, za co su plateny ich zamestnanci ... a z nasich danirado3105 napísal: Ako je mozne ze v dnesnej dobe nie je mozne zistit, kto vlastni nejaku firmu, vid Towercom?
pretoze su to vacsinou akciovky, a oni ako take (chap predstavenstvo a vedenie), maju povinnost voci svojim akcionarom tvorit zisk, aby bolo mozne vyplacat dividendy.rado3105 napísal: Preco vsetky megafirmy maju sidlo v danovych rajoch?..
dobra otazka, lepsia je: co robili za vlady velkeho Muftyho, ked sa to cele rozkradlo za par supov, prosperujuce podniky sli do krachu, a od tej doby mame nezamestnanost aku mame?rado3105 napísal: K tej privatizacii, je jasne ze ked sa to sprivatizuje, bude sa za vsetko platit, co budu robit stari ludia, ktori budovali tuto republiku a mali by sme im byt vdacni ze tu sme.
Ano, je to blbe, ze zdravotnici maju male mzdy. Trhova ekonomika nepusti... kym ktosi je ochotny za tak malo penazi robit, tak nieje potreba platit viac.rado3105 napísal: Ked uz dnes, kedy nase zdravotnictvo je relativne lacne, ledva prezivaju z vyplaty do vyplaty(za 200e si toho clovek vela nekupi).
Ano, pravda jest. A zatial ani nemame.rado3105 napísal:My tu proste nemozeme mat ceny ako na zapade kde su platy 10nasobne vyssie. Aspon nie pri zakladnych potrebach ako je zdravie.
End of my discussion.