Většina studentů jsou ufňukaní lenoši
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Většina studentů jsou ufňukaní lenoši
ak nemas cas na obed, jedlo sa da kludne poriesit doma robenymi chlebickami za normalnu cenu z tesca, nik ti nekaze chodit do bufaku na hambac za 5e.
setrit sa da, len treba chciet. Staci si najst vecer akurat cas si chlebicky spravit.
setrit sa da, len treba chciet. Staci si najst vecer akurat cas si chlebicky spravit.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
ten clanok je zaujimavy, ale ja sa pytam, kto bude robit zadarmo??
proste ja nic nedostanem zadarmo, preco by mala nejaka firma dostat moje schopnosti zadarmo?
proste ja nic nedostanem zadarmo, preco by mala nejaka firma dostat moje schopnosti zadarmo?
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
nemozem jest na obed chlebicky. potrebujem normalnu stravu, inak nevydrzim na cviku a na 3hodinovej prednaske detto(prosto si nemozem dovolit premyslat nad tym, ze som hladny:-D ) ... stastie ze sa da aj u nas ok najest v bufete, len to trocha viac kostuje. Kazdopadne si nestazujem, len konstatujem.shiro napísal:ak nemas cas na obed, jedlo sa da kludne poriesit doma robenymi chlebickami za normalnu cenu z tesca, nik ti nekaze chodit do bufaku na hambac za 5e.
Na druhu stranu, preco by ti mala dat firma svoje dovednosti a este ti za ne platit?landrower napísal:ten clanok je zaujimavy, ale ja sa pytam, kto bude robit zadarmo??
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
vsak ti ich ziadna firma neda "zadarmo" preto sa vymyslel pojem "nastupny plat"...
Steam: michalsveto
nikdy nic nieje zadarmo
... ked uz tam clovek robi, aj keby nedostaval mzdu, dostava know-how, nabera skusenosti a taktiez dalsiu "polozku do zivotopisu"
uznavam, lepsie sa pracuje, ak ma za to clovek aj dake $
... ked uz tam clovek robi, aj keby nedostaval mzdu, dostava know-how, nabera skusenosti a taktiez dalsiu "polozku do zivotopisu"
uznavam, lepsie sa pracuje, ak ma za to clovek aj dake $
lava, prava, lava, prava ...
ideal stav. dostavas how-know aj zarabas. Ten plat vobec nemusi byt nejaky super, kludne brigadnicka mzda, ale aspon to nieco malo
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Stale sa tocime okolo toho isteho dokola, pritom to vobec nebolo podstatou toho clanku .
Podstatou toho clanku bolo, ze kopec studentov vobec ziadnu pracu nerobi (vsak naco, som student), pripadne robi, ale uplne mimo (student prava si s praxou v McDonalds v odbore moc nepomoze). A podstatou toho clanku je prave toto - ze sa zamestnajte v odbore, kludne aj zadarmo, ale ta nadobudnuta prax sa vam zide. Samozrejme ak vam zaplatia, o to lepsie. Ale ked je vasou jedinou sancou na ziskanie praxe praca zadarmo, tak je to lepsie nez ziadna prax.
Podstatou toho clanku bolo, ze kopec studentov vobec ziadnu pracu nerobi (vsak naco, som student), pripadne robi, ale uplne mimo (student prava si s praxou v McDonalds v odbore moc nepomoze). A podstatou toho clanku je prave toto - ze sa zamestnajte v odbore, kludne aj zadarmo, ale ta nadobudnuta prax sa vam zide. Samozrejme ak vam zaplatia, o to lepsie. Ale ked je vasou jedinou sancou na ziskanie praxe praca zadarmo, tak je to lepsie nez ziadna prax.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Ja som si prečítal aj ten článok II a môžem povedať len to, že ja si napríklad robotu popri škole predstaviť neviem.
Mám síce školu priamo v BA, lenže cesta do nej mi zaberie skoro hodinu, hoci presun medzi zastávkou MHD a domom/školou mi zaberá minimum, pretože chodím rýchlochodeckými tempami. Všetci spolužiaci, čo pracovali popri škole už mojimi spolužiakmi nie sú(prečo asi), poprípade budú predlžovať. Aj keď nájdu sa výnimky - ako (jediná) spolužiačka, ktorá zatiaľ nevyletela a ani nepredlžuje. Lenže býva 10 minút pešo od školy(intráky) a robotu má na pol ceste a teda je jasné že to žiadna robota v odbore nie je.
Robotu som si síce hľadal(nie v obore ale spadala do oblasti mojich záujmov), aj by ma zobrali, lenže keď som si zrátal tie časy, tak som to odmietol(ja kvôli tomu školu predlžovať nebudem). A samozrejme to tam nikto nevedel pochopiť, lebo "my sme tu všetci začali už popri škole a pozrite kde sme sa vypracovali" - consultant a executive manager. Akurát že oni robili popri štúdiu na fakulte Managementu UK, čo je úplne iná muzika.
Ale s tou potrebou praxe súhlasím, ak nepôjdem cez inžiniera na erazmus, tak budem popri škole robiť, lebo vtedy sa to už dá.
Mám síce školu priamo v BA, lenže cesta do nej mi zaberie skoro hodinu, hoci presun medzi zastávkou MHD a domom/školou mi zaberá minimum, pretože chodím rýchlochodeckými tempami. Všetci spolužiaci, čo pracovali popri škole už mojimi spolužiakmi nie sú(prečo asi), poprípade budú predlžovať. Aj keď nájdu sa výnimky - ako (jediná) spolužiačka, ktorá zatiaľ nevyletela a ani nepredlžuje. Lenže býva 10 minút pešo od školy(intráky) a robotu má na pol ceste a teda je jasné že to žiadna robota v odbore nie je.
Robotu som si síce hľadal(nie v obore ale spadala do oblasti mojich záujmov), aj by ma zobrali, lenže keď som si zrátal tie časy, tak som to odmietol(ja kvôli tomu školu predlžovať nebudem). A samozrejme to tam nikto nevedel pochopiť, lebo "my sme tu všetci začali už popri škole a pozrite kde sme sa vypracovali" - consultant a executive manager. Akurát že oni robili popri štúdiu na fakulte Managementu UK, čo je úplne iná muzika.
Ale s tou potrebou praxe súhlasím, ak nepôjdem cez inžiniera na erazmus, tak budem popri škole robiť, lebo vtedy sa to už dá.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Jaj kua, "nájdite si robotu". Aké jednoduché, všakže
cez ing studium uz robit na pol uvazok problem nebude ine je to teraz... jo a gudas good point
som na FHI-cke, teraz 4. rocnik. Pracovat som zacal az v tretom rocniku (neratam stahovanie [nabytku ] pred tym) Robil som pol roka testera, skoncil som a dva tyzdne nato som zacal v inej firme ako programator... S tym, ze ked som odchadzal zo starej firmy, tak som nic nemal iste. Tak mi nevravte, ze z FEI, FIT a podobnych veci mate problem si najst pracu...
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
to sa uvidi ked dostudujem teraz si nemozem naist pracu, ktora ma viaze casovo. lenze my na FEI travime v skole cely den
toto myslis? http://www.fhi.sk/sk
toto myslis? http://www.fhi.sk/sk
ak si fitaci nevedia najst half-time pracu pocas inzinierskeho studia , tak su to slabi fitaci
kodit sa da aj doma po veceroch, vikendoch
kodit sa da aj doma po veceroch, vikendoch
jj fitakov poznam co pracuju na poluvazok popri ing to je bezne. presne ako pises kodenie je super v tom, ze to mozes robit doma, v buse, vo vlaku(skoro jak sex ) Ja by som musel nosit so sebou minimalne laboratorium ... kazdopadne ja som spokojny, ak sa nic nepokazi, snad dostudujem. No na 90% budem predlzovat...