Mala by som otazku.
Vlastnim jednu web stranku. Jedna sa o velmi laicky a jednoducho spraveny hl. pre zeny. Obsahuje rozne clanky, fotky atd. a obsahuje tiez jednu PORADNU kde sa pomocou registracie mozete pytat rozne otazky a registrovani celnovia mozu odpovedat.
Stranku som vytvorila pred 10r. a je to vidno aj na tech. zaostalosti. Nemam vytvorene ziadne pravidla proti SPAMU, ziadne kontrolovanie prispevkov, ziadny admin atd. proste uplna volnost viazana registraciou.
Pred rokom niektori prispievtelia zacali robit bordel. Ako som tak citala tie diskusie, tak sa skupina diskutujucich zacala osocovat, rypat do jednej zeny, ktora mala zjavne psych. problemy. Dana zena to nezvladla a zacala hadzat do kazdeho prispevku otravne smile.
Predstavte si to tak, ze jeden prispevok obsahuje 1000smilov cim pretazila otvaranie danych strankov kde sa objavili taketo smile. Ludia sa zacali burit, nadavat jej, ale nic nepomaha a ja ako administratorka stranky, by som mala nieco spravit, preto sa chcem spytat, ci ste uz mali niekto problem alebo skusenosti s takymto niecim alebo so spamom na web strankach?
Je takyto pocin (myslim spamovanie prispevkov v podobe smajlov hoc to system dovoli) trestny alebo v tomto pripade je na vine prevadzkovatel, teda ja?
Popripadne poznate nejaku net stranku - poradnu (advokata) kde by som mohla napisat zadarmo a dostala by som aj odpoved?
Diki.
Pravna poradna - spamovanie
Re: Pravna poradna - spamovanie
problem zabanovat ju?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Nuz, asi najjednoduchsie riesenie je take pravidlo zaviest. Po odoslani spocitaj pocet smajlikov v texte a ak ich je viac nez 5, tak odmietni prispevok. Ano ja viem, nie je to jednoduche, hlavne ak si stranky spravila stylom "nasla som na webe"...
Pripadne si vyhladaj riesenie, ktore ochranu proti takymto neziadanym osobam ma, a stare forum uzatvor iba na citanie. A nech vsetci prispievaju do noveho.
Bohuzial, dnes uz naivita spred 10 rokov nefunguje, bud rada ze zatial mas iba jednu takuto zakernu osobu. Ked si ta najdu spameri, co ti budu hromadne davat na stranky reklamy, to len bude zazitok...
Pripadne si vyhladaj riesenie, ktore ochranu proti takymto neziadanym osobam ma, a stare forum uzatvor iba na citanie. A nech vsetci prispievaju do noveho.
Bohuzial, dnes uz naivita spred 10 rokov nefunguje, bud rada ze zatial mas iba jednu takuto zakernu osobu. Ked si ta najdu spameri, co ti budu hromadne davat na stranky reklamy, to len bude zazitok...
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Tak ako hovori fero, zavriet forum, spristupnit len na citanie. Skus si spravit uplne nove cez tuto stranku http://www.phpbb3now.com/ poziadaj niekoho nech ti s tym pomoze a mas fajn forum. Na stranku si das len odkaz nan.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit