Cenzura internetu a porusovanie ustavy zacina a u nas
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Re: Cenzura internetu a porusovanie ustavy zacina a u nas
chlapce, si uvedom jedno, tu ide o blokovanie pedofilie (to uz je technicky zrealizovane a ni sa o tom nehovori) a najnovsie nelegalneho gamblingu (co ma rovnake technicke riesenie takze nevidim dovod preco by to nefungovalo)
ocividne nevies nic o zakonoch, nevies nic o sietach a IT, a nevies nic ani o tom co chce stat spravit. radsej chod veeeela citat... a nastuduj si o com hovoris..
a mimochodom, neviem co sa stazujes, stat blokuje stranky PORUSUJUCE nase zakony / ustavu, cize ak to zobereme do extremu tak v podstate tvrdis ze zabasnutim zlodeja porusujes jeho pravo na osobnu slobodu (preco som pouzil prave zlodeja? lebo tu ide o weby s hazardnymi hrami, ktore maju svoje prijmy zdanovat (a este aj byt zaregistrovane), a nerobia tak, ergo ukracuju stat o prachy, ergo su to zlodeji)
ocividne nevies nic o zakonoch, nevies nic o sietach a IT, a nevies nic ani o tom co chce stat spravit. radsej chod veeeela citat... a nastuduj si o com hovoris..
a mimochodom, neviem co sa stazujes, stat blokuje stranky PORUSUJUCE nase zakony / ustavu, cize ak to zobereme do extremu tak v podstate tvrdis ze zabasnutim zlodeja porusujes jeho pravo na osobnu slobodu (preco som pouzil prave zlodeja? lebo tu ide o weby s hazardnymi hrami, ktore maju svoje prijmy zdanovat (a este aj byt zaregistrovane), a nerobia tak, ergo ukracuju stat o prachy, ergo su to zlodeji)
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
ktore z toho chces pouzit na taku pokrovu hernu napriklad?faugusztin napísal:(4) Slobodu prejavu a právo vyhľadávať a šíriť informácie možno obmedziť zákonom, ak ide o opatrenia v demokratickej spoločnosti nevyhnutné na ochranu práv a slobôd iných, bezpečnosť štátu, verejného poriadku, ochranu verejného zdravia a mravnosti.
- landrower
- Pokročilý používateľ
a preco by sa malo pouzit nieco z toho zakona? tu sa jedna o porusenie danovej povinnosti a inych povinnosti. legalny gambling pokial viem nemizne z internetu
ja by som dal toto "nevyhnutné na ochranu práv a slobôd iných"
kedze online herna na svk plati dane .. teda ma pravo podnikat, ale zahranicna herna neplati dane a teda nema pravo podnikat .. ci ?
ale inak ma pravdu landrover faugusztin to podla mna dal len ako protiargument radovi, ktory doteraz nepovedal, ktoru pasaz ustavy ma na mysli ...
kedze online herna na svk plati dane .. teda ma pravo podnikat, ale zahranicna herna neplati dane a teda nema pravo podnikat .. ci ?
ale inak ma pravdu landrover faugusztin to podla mna dal len ako protiargument radovi, ktory doteraz nepovedal, ktoru pasaz ustavy ma na mysli ...
- landrower
- Pokročilý používateľ
teoreticky ide o bezpecnost statu
pretoze kazdy z nas sa citi ohrozene ked prichadza o zisk
pretoze kazdy z nas sa citi ohrozene ked prichadza o zisk
- killswitch
- VIP
spytam sa inak. ma google povolenie podnikat u nas? ma ho milion inych firiem, ktore ziju z internetu?
tie firmy u nas nemaju ani sidlo, ani u nas nie su registrovane. nemozu mat teda u nas ani ziadnu danovu povinnost.tu sa jedna o porusenie danovej povinnosti a inych povinnosti. legalny gambling pokial viem nemizne z internetu
- landrower
- Pokročilý používateľ
nemam natolko nastudovany zakon aby som mohol na toto nieco povedat...
ale ak sa nemylim tak ked objednavam z urcitych krajin napr. cez net, musim platit clo, cize urcite na to je daky zakon
(samozrejme vramci EU volny trh, to je ale ina zalezitost)
ale ak sa nemylim tak ked objednavam z urcitych krajin napr. cez net, musim platit clo, cize urcite na to je daky zakon
(samozrejme vramci EU volny trh, to je ale ina zalezitost)
- killswitch
- VIP
plati u nas dane ebay, amazon, paypal? plati u nas dane akykolvek zahranicny prevadzkovatel internetovej stranky, ktory tam ma umiestnenu reklamu? neplati zakazeme teda aj tieto stranky?
aby som to zhrnul v kocke o co ide. slovensky prevadzkovatelia ako Nike, DoxxBet a co ja viem este kto sa rozhodli, ze peniazky, ktore odchadzaju do etablovanych zahranicnych spolocnosti by mali radi oni. a tak cez lobbystov presadzuju na oko zrusenie "gambling" stranok na internete, aby mali volne pole posobnosti neskor oni. jednoducho nemaju na to, aby ohrozili velke zahranicne spolocnosti a tak sa to predklada verejnosti ako akysi verejny zaujem. pri tom nejde o nic ine, ako o vyuzitie politiky na osobny zaujem a business tychto ludi
aby som to zhrnul v kocke o co ide. slovensky prevadzkovatelia ako Nike, DoxxBet a co ja viem este kto sa rozhodli, ze peniazky, ktore odchadzaju do etablovanych zahranicnych spolocnosti by mali radi oni. a tak cez lobbystov presadzuju na oko zrusenie "gambling" stranok na internete, aby mali volne pole posobnosti neskor oni. jednoducho nemaju na to, aby ohrozili velke zahranicne spolocnosti a tak sa to predklada verejnosti ako akysi verejny zaujem. pri tom nejde o nic ine, ako o vyuzitie politiky na osobny zaujem a business tychto ludi
- landrower
- Pokročilý používateľ
to je vysoko pravdepodobne, jak poznam tento stat
killswitch, som toho isteho nazoru .. akurat som to sem nenapisal, ale ked uz ma platit gambler .. tak radsej tomu, co aj odvadza dane nebudeme predsa vsetko platit z odvodov nasich platov
- killswitch
- VIP
ale ved velke herne dane odvadzaju. akurat to zhodou okolnosti nie je u nas no
ja odvadzam dane podla moznosti rovnako ako ty. preco sa nemozem slobodne rozhodnut, kde moje peniaze miniem na zabavu? naozaj ma chces zdanit dva krat, len aby si vsetko neplatil ty z tvojich odvodov?
ja odvadzam dane podla moznosti rovnako ako ty. preco sa nemozem slobodne rozhodnut, kde moje peniaze miniem na zabavu? naozaj ma chces zdanit dva krat, len aby si vsetko neplatil ty z tvojich odvodov?
mozes sa slobodne rozhodnut, vzdy sa kazdy moze rozhodnut .. akurat nieco je a nieco nie je v sulade so zakonom aj suseda mozes zastrelit, akurat pojdes do vazenia )
inak neviem ako si myslel to dvojite zdanenie .. nie je to nahodou tak, ze vlozim 100 eur, hram za 100 eur .. ak prehram tak ta spolocnost zdani zisk. ak vyhram .. tak je zdanena vyhra .. ci ?
inak neviem ako si myslel to dvojite zdanenie .. nie je to nahodou tak, ze vlozim 100 eur, hram za 100 eur .. ak prehram tak ta spolocnost zdani zisk. ak vyhram .. tak je zdanena vyhra .. ci ?
Naposledy upravil/-a arnie v St 21. Sep, 2011, 21:52, upravené celkom 1 krát.
- landrower
- Pokročilý používateľ
ale tie druhe herne to musia minimalne vo svojej krajine zdanit a preco prispievat na stanty rozpect niekam kde nezijem??? ked uz teda na to cheme sa pozret takto (ratam s tym ze clovek viac prehra jak vyhra, co je realita, inak by herne nezarobili )
inak zdanuje sa aj vyhra, a dokonca tusim aj prijmy zo zahranicia
inak zdanuje sa aj vyhra, a dokonca tusim aj prijmy zo zahranicia
"a preco prispievat na stanty rozpect niekam kde nezijem???" - tak toto som nepochopil teraz ) nie sme nahodou na tej istej strane rieky ?
pre zaciatok si voci tomu navrhu pozitivne, neutralne, negativne postaveny ?
edit: tento prispevok ignorujte, som si myslel ze reagoval kilswitch ale vidim ze je to landrower
pre zaciatok si voci tomu navrhu pozitivne, neutralne, negativne postaveny ?
edit: tento prispevok ignorujte, som si myslel ze reagoval kilswitch ale vidim ze je to landrower
- landrower
- Pokročilý používateľ
noo, ja uprimne to mam u mojej zadnice kym sa to tyka len gamblingu zo zaciatku som sa nad tym zamyslal teraz si robim tak trochu prdel
kazdopadne ale realita je, ze tie weby sovje prijmy zdanuju, a myslim ze je lepsie ked z toho co prehram bude okrem firmy mat nieco moj stat ako nejaky iny stat
//edit: tento prispevok ignorujte myslel som ze arnie pisal mne
ale mozno este z toho daco vznikne
kazdopadne ale realita je, ze tie weby sovje prijmy zdanuju, a myslim ze je lepsie ked z toho co prehram bude okrem firmy mat nieco moj stat ako nejaky iny stat
//edit: tento prispevok ignorujte myslel som ze arnie pisal mne
ale mozno este z toho daco vznikne