Bicykel a cyklistická debata, všetko sem
- Endy
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 10:42
Re: Bicykel a cyklistická debata, všetko sem
vyborne, s toho chalana budeme mat v buducnosti velku radost... na to ake mame na slovensku podmienky, tak to je este vacsia radost
Shimano BR-M486
Brzdný účinok je ako pri Avid Juicy 3 pri 203 kotúčoch
Avidi sú viac kusavejšie, no pri DH-FR moc neodporúčam kusavosť (každému sadne niečo iné), preto som išiel do Shiman M486 ktoré mi pripadajú citlivejšie a nezakusujú sa hneď, no keď poriadne stlačite páčku dokážu aj pekne kusnúť
Páčky sú tak isto nadstavitelné ako pri avid juicy 3
Ďalšie plus je Že Shimano má lacnejší servis a dokážete si ich skorej spraviť doma ako avidy
Odomňa len odporúčanie
Brzda ma vyšla na 19€ + 4€ pošta z 22bikes
Brzdný účinok je ako pri Avid Juicy 3 pri 203 kotúčoch
Avidi sú viac kusavejšie, no pri DH-FR moc neodporúčam kusavosť (každému sadne niečo iné), preto som išiel do Shiman M486 ktoré mi pripadajú citlivejšie a nezakusujú sa hneď, no keď poriadne stlačite páčku dokážu aj pekne kusnúť
Páčky sú tak isto nadstavitelné ako pri avid juicy 3
Ďalšie plus je Že Shimano má lacnejší servis a dokážete si ich skorej spraviť doma ako avidy
Odomňa len odporúčanie
Brzda ma vyšla na 19€ + 4€ pošta z 22bikes
Spoiler: ukázať
nechyba ti tam niekde nula?amd_sk napísal:Brzda ma vyšla na 19€ + 4€ pošta z 22bikes
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Nechýba, však sú to jedny z najlacnejších bŕzd.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
hej hej, sú, ale brdziadi účinok ako drahé avidy
aaaha... uz nemam prehlad o cenach, tak mi to prislo az smiesne malo. Ved za tu cenu mas pri inych znackach iba packu.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
áno, normálne stojí jedna 40€ no majú teraz akciu
http://www.bicycles.sk/shop/komponenty/ ... na!!/2726/
http://www.bicycles.sk/shop/komponenty/ ... na!!/2726/
- Timeshifter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
Tak pred týždňom som si konečne kúpil bike do mojeho študentského mesta...
Požiadavky boli:
- serem na dizajn
- crosový/trekový bike, pretože som plánoval z 95% jazdiť po spevnených cestách a zo školy/do školy
- radšej menej čačiek, mačiek
- cena do 10k kČ
Pobehal som pár obchodov tuna v Brne a nakoniec som sa rozhodol pre tento kúsok: http://www.bike-eshop.cz/modely-2023/kr ... arrow-2010 za cenu 9 490 kč (nie v tomto obchode).
Veľkosť kostry je 21,5 palcov, na moju výšku 190 cm je to viac menej akurát, dúfam že som nespravil chybu, ked som si vybral tento model, čo má jednoduchšie tvarovanú kostru (v tejto cenovej kategórii, si myslím, nemá zmysel nejaké špeciálne tvarovanie, ktoré je pravdepodobne skôr na imidž, než na osoh), lanká ťahané po vonku, aby sa v prípade problému dali jednoducho vymeniť, klasické v-brzdy (tiež si myslím, že v tejto cenovej kategórii kotúče nemajú zmysel). Jediná vec, čoho sa bojím, je predná vydlica, keďže sa v tom nevyznám a neviem, akú životnosť od toho mám očakávať v týchto lacných modeloch. Vedel by mi to niekto skúsený okritizovať?
Ináč, bike mám už týždeň, jazdí sa na ňom krásne, zatial mi na ňom nič nevadí, ale ešte som v ňom ani žiadnu dlhšiu cestu neabsolvoval kvoli prílišnej kose a nedostatku času (najdlhšia bola asi 15 km cesta na okraji Brna).
Požiadavky boli:
- serem na dizajn
- crosový/trekový bike, pretože som plánoval z 95% jazdiť po spevnených cestách a zo školy/do školy
- radšej menej čačiek, mačiek
- cena do 10k kČ
Pobehal som pár obchodov tuna v Brne a nakoniec som sa rozhodol pre tento kúsok: http://www.bike-eshop.cz/modely-2023/kr ... arrow-2010 za cenu 9 490 kč (nie v tomto obchode).
Veľkosť kostry je 21,5 palcov, na moju výšku 190 cm je to viac menej akurát, dúfam že som nespravil chybu, ked som si vybral tento model, čo má jednoduchšie tvarovanú kostru (v tejto cenovej kategórii, si myslím, nemá zmysel nejaké špeciálne tvarovanie, ktoré je pravdepodobne skôr na imidž, než na osoh), lanká ťahané po vonku, aby sa v prípade problému dali jednoducho vymeniť, klasické v-brzdy (tiež si myslím, že v tejto cenovej kategórii kotúče nemajú zmysel). Jediná vec, čoho sa bojím, je predná vydlica, keďže sa v tom nevyznám a neviem, akú životnosť od toho mám očakávať v týchto lacných modeloch. Vedel by mi to niekto skúsený okritizovať?
Ináč, bike mám už týždeň, jazdí sa na ňom krásne, zatial mi na ňom nič nevadí, ale ešte som v ňom ani žiadnu dlhšiu cestu neabsolvoval kvoli prílišnej kose a nedostatku času (najdlhšia bola asi 15 km cesta na okraji Brna).
Poviem ti tak, každý bajk vydrží toľko, koľko sa o neho budeš starať )
Podla mna dobra volba, do mesta a na hradzu akurat, o prednu vidlu by som sa nebal, na spevnenych povrchoch nedostane az tak zabrat. Ak pocitam s tym, ze bezne vydrzi noname tesco vidlica aspon dva roky, a to odide vacsinou kvoli zlemu mazaniu a hrdzi, tak toto musi aspon raz tolko. Ostatne parametre su tiez fajn, kotucove brzdy zbytocnost, vedenie laniek po vonku je prakticka vec, prehadzovacky, kazety su na tom tiez fajn. Jedinu moznu slabinu vidim ked tak v pedaloch a nabojoch (skor predsudok dany tym, ze ich nepoznam), ale ako pisal kolega vyssie, ak tomu das aspon raz za rok zakladnu udrzbu, tak ti musi sluzit celu vysoku este aj cez doktorandske studium.
- Wizik
- VIP
Ja by som chcel BMXku a na zimu to prerobiť na snowbike.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
wizo: tato firma ma zaujimave kity
http://www.gigantic.cz/snowbike.php
http://www.gigantic.cz/snowbike.php
- Wizik
- VIP
Vyzerá to zaujímavo, ale asi radšej ostanem pri snowboarde, toto je trošku hardcore na zabitie.
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !