Všeobecná diskusia
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
Lebo rucka na felde moc nechyta a tazko sa uvolnuje
Oprav ma Snake ak sa mylim ale ak necham auto v kopci zo zaradenou rychlostou tak DMF-ku sa to moc nepaci,vsak?
Oprav ma Snake ak sa mylim ale ak necham auto v kopci zo zaradenou rychlostou tak DMF-ku sa to moc nepaci,vsak?
Celkove nie som velmi zastanca zaradenej rychlosti namiesto parkovacej brzdy. Potom sa ludia cuduju, ze sa im zadieraju a hrdzaveju lanka, ked ich pouzivaju raz za uhorsky rok. Ja zatahujem rucnu vzdy a vsade a v zivote som lanka menit nemusel. Jedine ked je fakt ze tuhy mraz a vlhko, tak zaradim 1 resp. spiatocku, inak nikdy. Taktiez to moc neprospieva hlavne spojkovej lamele resp. dvojhmotovemu zotrvacniku.
A hlavne to nikdy nikdy NIKDY nerob na Fabii resp. inej Skode, VW, Seate, Audi, prip. s trojvalcovou 1.2. Takisto 1.4 TDi a vsetky FSi-cka, TSi-cka a neviem ake zradniky, ktore maju retazovy rozvod. Narobis si vacsiu skodu ako ked 20x vymenis komplet vsetko, co sa rucnej brzdy tyka. Len mala rada, ako k tomu pristupis je na tebe uz (konieckoncov - su to vase auta )
A hlavne to nikdy nikdy NIKDY nerob na Fabii resp. inej Skode, VW, Seate, Audi, prip. s trojvalcovou 1.2. Takisto 1.4 TDi a vsetky FSi-cka, TSi-cka a neviem ake zradniky, ktore maju retazovy rozvod. Narobis si vacsiu skodu ako ked 20x vymenis komplet vsetko, co sa rucnej brzdy tyka. Len mala rada, ako k tomu pristupis je na tebe uz (konieckoncov - su to vase auta )
.
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Aby som nedával ručnú, proste tak som zvyknutý, vraj je to v pohode, robí to veĺa ľudí v okolí, čo majú roky a roky auto, takže hádam s tým nič zlé nerobím,alebo áno?
- qq6600
- Používateľ
O tom retazovom rozvode som tiez pocul ,ak sa nemylim tak to suvisi s napinakom retaze...
ano, najskor plosne pre vsetky motory, ktore maju retazovy rozvod na zivotnost motora a hydraulicky napinak bez samostavu, ale to zvonka nepoznas. kazdopadne trojvalcova mladoboleslavska pomsta a od nej odvodene motory su tym preslavene, ze ak sa v kopci zalozi jednicka, napinak povoli a pak sa pri startovani stretne motor.
.
- qq6600
- Používateľ
YD22 a YD25 od NISSAN-u "samostav" nema
ale spojku ci DMF ma, co je lacnejsie? Lanka/vymena brzd ci vymena DMF/spojky?
.
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Inak ja len na parkovisku a rovinkách nechávam rýchlosť ak v kopci, tak ručnú.... A napr. taká mamka, tá necháva aj rýchlosť + aj ručnú dáva....
Ručná je na to, aby sa používala. Ale ako vravím, vaše autá, toto "počul som od ludí čo mali dosť áut a vedia jazdiť" sa stáva už precedens.
.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
ja davam rucnu aj rychlost, vo velkych mrazoch len rychlost... ale do znacnej miery je to zvyk, prvy sluzobak mal construct a musel som to zamykat so zaradenou spiatockou
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Ja davam rucnu vzdy a z automatom nemam moznost zaradit ci nezaradit rychlost .... (ide sa hlasovat)
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
ja mam construct, cize vzdy zaradene a zamknute
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
K tomu constructu - uz nikdy viac nechcem zazit ten pocit, ze sa nenormalne niekam ponahlam, zadnem do auta, odomknem construct a spiatocka nejde vyradit... pomohlo asi tak po 1/2hod rozkyvanie auta s nastartovanym motorom. Nech uz to bolo cimkolvek, od toho dna som ho prestal zamykat.
kriste pane toto aj niekto používa?
jop, AT foreverpanasonic650 napísal:Ja davam rucnu vzdy a z automatom nemam moznost zaradit ci nezaradit rychlost .... (ide sa hlasovat)
.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
to ako myslis ten construct? jasne ze pouzivam, ked to mam preco ne??
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať