Díkes.
Akú utilitu odporúčate na pretaktovanie referenčnej GTX 580? Mám totiž moju od Gigabyte a pri ich OC Guru je že supported sú iba tie ich OC modely. Tak neviem, či by to bolo vhodné. Kedysi som mal jednu utilitu od nich ktorú som mal priamo ku 8800GT, ktorú tiež vydali v OC verzii so Zalman chladičom, možno si ju pamätáte. Majú tam aj akési Easy Boost, ale to neviem čo by bolo dobré...
Tak nakoniec doslo predsa len ku kupe novej VGA a dnes som sa stal cerstvym majitelom MSI geforce gtx 580 lightning extreme edition. Mnohi si budete klast otazku ci mi nestacila "iba" Lightning, ale tato karta nebola skladom tam odkial som ju bral tak som siahol po tej najvyssej rade od daneho vyrobcu. Ak si najdem cas tak chcel by som napisat nejaku citatelsku recku na nu. Zatial naprosta spokojnost. Vykon, ticho a vyborne teploty v zatazi. Pripajam aj nejake fotografie. Ospravedlnujem sa za kvalitu fotiek, ale fotak je strasny a foti dobre iba za denneho svetla takze vybral som iba tie najpodarenejsie fotky. Nech sa paci:
ja som tiez o nej snival par tyzdnov dozadu ale potom som si vsimol ako lietaju ceny hardware hore dole az to kleslo na celkom prijatelnu hodnotu...prijatelnu ako prijatelnu a tak som sa v podstate z minuty na minutu rozhodol .... zatial to nechcem taktovat ale pride aj na to urcite a dufam ze skryva dobry potencial
nie nie niee...pod tym akoze chladicom sa skryva stara gtx 280ka ... ta fotka asi trocha metie ale vlavo si vsimni tu dvojslotovu IO prepazku...to som dal k sebe na porovnanie velkosti...zda sa podla fotky ze su rovnake ale accelero je dlhsie ako PCB 280ky
//edit: Co sa tyka hlucnosti tak som velmi prekvapeny....default otacky su 30% co je 1140 otacok za minut....je absolutne nepocutelna. Pri loade som mal teplotu cca 70 stupnov asi po vyse polhodine zataze (mam permanentne otvorenu bocnicu) a otacky sa drzali okolo 53% a iba trosilinku sa karta ozyvala, ale uplne v ramci normy. Ako vravim som prekvapeny, cakal som trosku vacsi hluk. Ako vetraky na 100% su riadny vysavac, ale 53% otacok v zatazi svedci o fakt kvalitnom chladici.
ja mam v izbe dost teplo aj v zime....po dome beham ako po plazi cize asi tak, ale v lete to bude urcite hlucnejsie to mas pravdu....bocnicu nezatvaram naschval...pretaktovane 4jadro a teraz toto topne teleso...to by bola smrt
//edit: a vyzera to esteticky tak naco to skryvat za bocnicu...svieti logo X-Fi na zvukovke, na doske tiez cosi poblikavaja a teraz na tejto grafe tie phase LED a ventilatory