Všeobecná diskusia
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
Snake:
http://www.youtube.com/watch?v=8ncga6UxlHM
Kup si sadu 4novych zimnych a sadu 4novych letnych.
Dostanes porovnatelny vysledok ako vidis v tom videu. A to tam nieje sneh !! Neexistuje aby zimna pneu mala rovnaku brzdnu drahu ako letna. Neexistuje. Uz len jej stavbou a charakterom drazok. A ked si to Ty citil rovnako, tak Tvoje zimne gumy asi mali 5-6rokov a letne boli nove.
Dostanes porovnatelny vysledok ako vidis v tom videu. A to tam nieje sneh !! Neexistuje aby zimna pneu mala rovnaku brzdnu drahu ako letna. Neexistuje. Uz len jej stavbou a charakterom drazok. A ked si to Ty citil rovnako, tak Tvoje zimne gumy asi mali 5-6rokov a letne boli nove.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
rozdiel v zimnych / letnych je ale:
na lade je to skoro fuk ci mas zimne alebo letne, dostanes sa do smyku a ak auto nenabehnena pevny teren tak ci tak skoncis niekde v strome. Lebo nehoda ze mas 50metrov na zabrzdenie neexistuje. Vascinou rozhoduju sekundy a par metrov. V tom momente Ti guma nepomoze.
velky rozdiel je akurat tak na snehu, tam jednoznacne vyhrava meksia a dezenom na sned.
K tym testom, myslim ze kazdy vie ako sa robia testy. A testy sa robia s novimi gumami
na lade je to skoro fuk ci mas zimne alebo letne, dostanes sa do smyku a ak auto nenabehnena pevny teren tak ci tak skoncis niekde v strome. Lebo nehoda ze mas 50metrov na zabrzdenie neexistuje. Vascinou rozhoduju sekundy a par metrov. V tom momente Ti guma nepomoze.
velky rozdiel je akurat tak na snehu, tam jednoznacne vyhrava meksia a dezenom na sned.
K tym testom, myslim ze kazdy vie ako sa robia testy. A testy sa robia s novimi gumami
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
pocuvaj, ten tvoj ABS robi nejake fakt magicke triky. Taktiez voda a sneh maju natolko odlisne vlastnosti, ze cele to tvoje pisanie o vode bolo zbytocne.felipe25 napísal:Spoiler: ukázať
A este raz k tym gumam...Je pravda, ze rozdiely tam su. Ale nepramenia z odlisnosti zmesi. Primarne rozdiely pramenia z dezenu gum. Teda teplota nema nejaky extra vplyv. Cela tato informacia je vyrazne natiahnuta marketingom, nazormi, a pod.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
asi tak, dezen je to co odlisuje zimne. za sucha ti lepsie pojdu stale letne (o nejakej mekosti/tvrdosti zmesi pri teplote nehovor, prejdes par km a trenie ich zohreje do vhodnej teploty )
Steam: michalsveto
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Ja mam prezute zimne, ale keby som nebol lenivy, uz min. tyzden by boli zas nazad letne.
ja mam na mitsu prezitelne mesiac, v prahe je na vecer 5-7st, zajtra pojdem domov po 4-5tej kedy este bude cca 9st ale kym pridem domov tak bude 4-5? takze je to tak pol na pol s tymi zimnymi, ale je snad kazdemu jasne ze pri cca 5st tvrdne letna zmes a automaticky ide schopnost letnej dole?
alebo tu fakt ludia jazdia na letnych dokym nieje -10 a snech?
vseobecne pravidlo ze ak je priemerna teplota pod 7 ma ist zimna? 3/4 ludi sa asi nechystas...
alebo tu fakt ludia jazdia na letnych dokym nieje -10 a snech?
vseobecne pravidlo ze ak je priemerna teplota pod 7 ma ist zimna? 3/4 ludi sa asi nechystas...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
napriklad:
http://www.auto.sk/spravy/?id=4054
http://www.auto.sk/spravy/?id=4054
AK, tych par kilometrov prejdes bez toho aby si na tvrdej gume vletel do niecoho... Ale mas pravdu.landrower napísal:...trenie ich zohreje do vhodnej teploty )
Cize nazor tych, ktory zazili a vedia je tiez na prd - koho to vlastne zaujima...M1ch4l napísal:...Cela tato informacia je vyrazne natiahnuta marketingom, nazormi, a pod.
Nejde ani tak o to ci sa meni alebo nemeni tvrdost gumy alebo ci je lepsia na suchu vozovku letna alebo zimna... Je proste zima a teploty mozu hoci prudko klesnut a hlavne ked sa ide na dlhsie cetsy nemozes vediet dopredu co bude o 150km dalej... moze byt ze tam budu baby pobehovat v plavkach, no moze byt ze sa ocitnes na mieste kde proste letna pneumatika je na nic, no so zimnou urcite bezpecnejsie prezijes... Ak teza nezvolis Americky pristup a nenechas tam auto do jari
Naposledy upravil/-a ZoranICS v Pi 04. Nov, 2011, 01:03, upravené celkom 1 krát.
- landrower
- Pokročilý používateľ
...alebo ked mas feldu a podobny zazrak bez ABS tak raz poriadne zabrzdis a gumy su zohriate ale inak taky velky rozdiel kvoli okolitej teplote v zimnych a letnych nebude...nie v dnesnej dobe ked na vyrobe setria kazdy cent...
Nehnevaj sa ale pred feldou tu boli aj auta bez posilnovaca riadenia, bez abs, esp, a ostatnych uzitocnych veci a aj na tych sa dalo jazdit aj v zime a dokonca aj bezpecne...
- landrower
- Pokročilý používateľ
a tvrdim ja daco ine? otec na takychto autach roznych najazdil veeela km a nikdy nemal nejaku havarku (ak neratame take tie ze na krizovatke do teba zo zadu dakto vleti, co proste neovplyvnis.. a aj to len raz sa stalo)
ja len trocha zartujem na ucet tychto aut (sak aj ja mam teraz feldu, hlavne preto)
ja len trocha zartujem na ucet tychto aut (sak aj ja mam teraz feldu, hlavne preto)
Ja som tu mal povodne napisany dlhy post pre felipeho, ale rozhodol som sa vysrat sa na to lebo by zas bol na plafone jak patnactka po prvych kramoch. Napisem len ze nech si kazdy pozrei s kym vlastne komunikuje, a kde ten dotycny zije, lebo to ze niekde sa uz sankuju mna netrapi . Beznehodovy priebeh vsetkym zelam
.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ja neviem co je nepochopitelne na tom ze zimna guma ma akurat zmysel ked je sned. Vtedy skutocne letna guma nestiha na zimnu.
Ale na suchej vozovke je to uplne jedno, takisto ak v zakrute dostanete smyk na lade ci uz na zimnej alebo na letnej je fuk ze podla testu dokazete zabrzdit na zimnej gume po 50 metroch a na letnej po 60 metroch. Stlp pri ceste je za 2 metre.
a vsetci co sa tu odvolavate na testy na internete dobre si ich prestudujte. Garantujem ze testy robene v zime na suchej vozovke mozu letne gumy dosiahnut lepsi vysledok ako zimne. (vid odkaz vizsie doporucujem precitat aj diskusiu).
Skore prezuvanie nie je prevencia proti namraze na cestach (tie uz zacinaju niekedy v jesene a stale maju ludia letne gumy) ale na pripad ze napadne sneh.
Ale na suchej vozovke je to uplne jedno, takisto ak v zakrute dostanete smyk na lade ci uz na zimnej alebo na letnej je fuk ze podla testu dokazete zabrzdit na zimnej gume po 50 metroch a na letnej po 60 metroch. Stlp pri ceste je za 2 metre.
a vsetci co sa tu odvolavate na testy na internete dobre si ich prestudujte. Garantujem ze testy robene v zime na suchej vozovke mozu letne gumy dosiahnut lepsi vysledok ako zimne. (vid odkaz vizsie doporucujem precitat aj diskusiu).
Skore prezuvanie nie je prevencia proti namraze na cestach (tie uz zacinaju niekedy v jesene a stale maju ludia letne gumy) ale na pripad ze napadne sneh.
chodec a pod ta netrapi? ty jedine co stretas na ceste su stlpi a, jedine co sa na ceste robi je brzdenie?
uhybacie manevre, to ako auto sedim na ceste nic? to ze letna pneu pri 5st je tvrdsia=horsia prilnavost v zakrutach a pod nic?
uhybacie manevre, to ako auto sedim na ceste nic? to ze letna pneu pri 5st je tvrdsia=horsia prilnavost v zakrutach a pod nic?
podla tohoto testu by sme mali nahadzovat zimne gumy zakazdym ked naprsi ... ten test nic nevypoveda o pouziti letna vs. zimna pneu v zime, ale o tom, ze zimna pneu kvoli vacsim drazkam odvedie viac vodyfelipe25 napísal:Snake:
hawkeye: daj nejaky test, kde realne porovnavaju zimne vs. letne pneu a nie len tvrdenia, ze zimna pneu je lepsia, lebo ma maksiu zmes atd. Zimna pneu ma vacsie odstupy drazok a vyssie lamely, takze ma aj predpoklad viac plavat na ceste, co moze dohanat svojou makkostou. Su tym padom na suchej vozovke rovnocenne? Opat sa len mozme domnievat. Ja mozem za seba povedat, ze letnych mi to "ide" lepsie, lenze tento test je neobjektivny, lebo porovnavam 205/45 R16 vs 185/60 R14
Papek napísal:Ked uz tu tak velmi argumentujete s brzdenim, tak k tej vasej dogme, ze zimne su vzdy lepsie len tolko ... Mam jeden usek medzi dvoma retardermi, kde dokazem vytocit dvojku az po cervene (cca. 100kph), hned dupnut na brzdu a dobrzdit tesne po druhy retarder. Na zimnych to nedam. Schvalne som to skusal minuly rok hned po prezuvani, kde sme sa s kamosom bavili o tomto istom. Viem, ze je to blbost a este vecsia blbost je ist na 50tkovom useku 100, ale tak ...
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.