Politicka debata
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Re: Politicka debata
avixe - ako si vobec mozes taku k....... vycucat z prsta
dufam, ze za smer v ankete hlasovali hlavne provokateri
dufam, ze za smer v ankete hlasovali hlavne provokateri
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
potesenie je na mojej strane...
nuz ja by som bol len rad keby sa to spravovalo pravidlami "spajzy v domacnosti"...
ked si vezmes ze grecko ma dlh niekde na urovni 140% hdp, japonsko tesne pod urovnou 200% a pozries si argumenty preco je japonsko v pohode tak je to celkom zaujimave.. samozrejme kydy o silnej ekonomike.. predsalen sila ekonomiky sa pocita na hdp... a kedze dlh je vycisleny ako pomer k hdp tak nema zmysel hovorit o sile ekonomiky... odbornejsie studie hovoria ze japonsko predalo tri stvrtiny svojich dlhopisov prave japoncom, a tiez hovoria ze japonske obyvatelstvo ma v sukromnych usporach dvojnasobok hodnoty ich dlhu, normalne ludia na vlastnych uctoch... no a vdaka tomu ratingove agentury pripisuju japonsku stale vysoky rating... ved nech sa zadlzuje, sak ked bublina splasne tak na ukor domaceho obyvatelstva ... ked japonsko, a teraz pouzijem ten velavravny pojem z novin "padne" tak sa nic nebude diat, len sa poskrtaju nejake nuly statnym uctom, uctom obyvatelov a vlastnikom dlhopisov... a japonsko je fit...
u nas ide o medzinarodny konflikt veritela a dlznika ... ale stale si stojim za tym co som napisal predtym.. ze je to len fenomen, hra v sulade s pravidlami a ucelom.. nie problem, rata sa s tym
a hlasoval som za SAS Stay foolish, think different...
nuz ja by som bol len rad keby sa to spravovalo pravidlami "spajzy v domacnosti"...
ked si vezmes ze grecko ma dlh niekde na urovni 140% hdp, japonsko tesne pod urovnou 200% a pozries si argumenty preco je japonsko v pohode tak je to celkom zaujimave.. samozrejme kydy o silnej ekonomike.. predsalen sila ekonomiky sa pocita na hdp... a kedze dlh je vycisleny ako pomer k hdp tak nema zmysel hovorit o sile ekonomiky... odbornejsie studie hovoria ze japonsko predalo tri stvrtiny svojich dlhopisov prave japoncom, a tiez hovoria ze japonske obyvatelstvo ma v sukromnych usporach dvojnasobok hodnoty ich dlhu, normalne ludia na vlastnych uctoch... no a vdaka tomu ratingove agentury pripisuju japonsku stale vysoky rating... ved nech sa zadlzuje, sak ked bublina splasne tak na ukor domaceho obyvatelstva ... ked japonsko, a teraz pouzijem ten velavravny pojem z novin "padne" tak sa nic nebude diat, len sa poskrtaju nejake nuly statnym uctom, uctom obyvatelov a vlastnikom dlhopisov... a japonsko je fit...
u nas ide o medzinarodny konflikt veritela a dlznika ... ale stale si stojim za tym co som napisal predtym.. ze je to len fenomen, hra v sulade s pravidlami a ucelom.. nie problem, rata sa s tym
a hlasoval som za SAS Stay foolish, think different...
Naposledy upravil/-a avixe v Po 07. Nov, 2011, 20:44, upravené celkom 1 krát.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Smiem sa spýtať, čo študuješ?
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
pri vsetkej ucte... ak mas negativny pohlad na to co som napisal, je to fajn, vsetci mame mat pochybnosti, a zdrava kritika je hnacim motorom vyvoja... ale nechcem aby si si ten negativny pohlad spajal s mojim odborom
ekonomika to asi nebude
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
optimizmusShatterhand napísal:Smiem sa spýtať, čo študuješ?
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
andrejsvk to bude asi trefa do cierneho, potvrdila to prave moja spolubyvajuca
ok dam do eteru otazku:
preco sa hovori o vycleneni grecka z eurozony?
preco sa to ma stat? myslim mechanizmus
ako je "bankrot statu" spojeny s tym ze musi prejst na staru menu
alebo inak.. preco sa vobec v europe lidri bavia o tom ze nechcu vylucit grecko z eurozony?
aka je spojitost restrukturalizacie dlhov a vratenia sa ku drachme? musia to urobit? chcu? alebo?
ok dam do eteru otazku:
preco sa hovori o vycleneni grecka z eurozony?
alebo inak.. preco sa vobec v europe lidri bavia o tom ze nechcu vylucit grecko z eurozony?
aka je spojitost restrukturalizacie dlhov a vratenia sa ku drachme? musia to urobit? chcu? alebo?
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Nuž pýtal som sa to pre tie ekonomické nezrovnalosti. Taký humbuk ako si písal stranu dozadu to zas nie je, lebo to by už bolo dávno prasklo.
2) ono to nutne nie je spojene, ale práve pre ten začiatok odznova sa im neoplatí mať euro
3) lebo sú názoru, že im to zničí banky, že sa nákaza prenesie inam...atď(každý tie žvásty už počul). Lenže je to chujovina, pretože tá nákaza tam už je - Taliansko, Francúzsko...nuž a pre nich je jednoduchšie nechať si zaplatiť vlastné banky všetkými(neplatí pre Taliansko ale Nemecko)
4) reštruktualizácia dlhov a vrátenia ku drachme sa ako pojem nemusí nutne spájať, nie sú to nutne súvisiace veci. Okrem toho gréci by mohli vkľude privatizovať, majú toho až až, ďalej majú priveľa vecí v armáde(do kt. aj ďalej kupujú), vo svojich vodách majú ropu, ktorá sa neťaží...sú iné možnosti, lenže pár ľudí o tom jednoducho nechce počuť, radšej tu tie "sople" budú naťahovať roky.
1) lebo je to riešenie, ktorým by sa vedeli zotaviťavixe napísal:...preco sa hovori o vycleneni grecka z eurozony?
2) ono to nutne nie je spojene, ale práve pre ten začiatok odznova sa im neoplatí mať euro
3) lebo sú názoru, že im to zničí banky, že sa nákaza prenesie inam...atď(každý tie žvásty už počul). Lenže je to chujovina, pretože tá nákaza tam už je - Taliansko, Francúzsko...nuž a pre nich je jednoduchšie nechať si zaplatiť vlastné banky všetkými(neplatí pre Taliansko ale Nemecko)
4) reštruktualizácia dlhov a vrátenia ku drachme sa ako pojem nemusí nutne spájať, nie sú to nutne súvisiace veci. Okrem toho gréci by mohli vkľude privatizovať, majú toho až až, ďalej majú priveľa vecí v armáde(do kt. aj ďalej kupujú), vo svojich vodách majú ropu, ktorá sa neťaží...sú iné možnosti, lenže pár ľudí o tom jednoducho nechce počuť, radšej tu tie "sople" budú naťahovať roky.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
greci chcu navrat k drachme... a to koli podvodu ktory bol na nich spachany... teraz nemaju k dispozicii menove nastroje ktorymi by zregulovali trh...
EU nechce aby grecko odislo koli tomu aby neodisli aj dalsie staty...
nasiel som jeden dobry clanok, trochu sice do toho zatahuje spekulaciu na trhoch... ale v takmer citovali sefa citigroup USA...
a tiez si vychytajte rolovanie dlhu...
http://www.akcie.sk/spravodajstvo/7246/ ... le-nehrozi
EU nechce aby grecko odislo koli tomu aby neodisli aj dalsie staty...
nasiel som jeden dobry clanok, trochu sice do toho zatahuje spekulaciu na trhoch... ale v takmer citovali sefa citigroup USA...
a tiez si vychytajte rolovanie dlhu...
http://www.akcie.sk/spravodajstvo/7246/ ... le-nehrozi
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Gréci nechcú návrat k drachme, podvod spáchali hlavne oni keď šli do EÚ, nástrojov je stále dosť - na šetrenie, EÚ ich odchod nechce kvôli viacerým veciam.
ked nechcu, .. preco?
podvod... aky?
koli viacerym veciam... akym?
zaujma ma vas nazor.. to nevyryvam ani nic.. zvedavy som
podvod... aky?
preco? lebo by sa im zastavl vyvozavixe napísal:ked nechcu, .. preco?
podvod... aky?
aky? realne mali ovela vyssi deficit verejnych financii ako pripustali Maastrichtske kriteria
akym? Grecko je naraznikova zona pred Severnou Afrikou, Blizkym vychodom a Tureckom, doteraz EU rada doplacala na Grekov, aby im odpad zo spomenutych oblasti do Schengenu neliezol, teraz to uz Greci prehnali, akonahle Grecko nebude mat $$$, nebude mat na strazenie hranic, armadu na vode a import tmavsich nastane...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
prave taketo panikutvorne vyjadrenia prispievaju k "nervozite" trhov, aj vsetkych naokolo