no tak ja som uz nove ssd zasunul a nainstaloval system. budem uprimy.. rychlost (cca 7 sekund od naskocenia loga po pripravenu plochu)? fantasticka! optimalizacia systemu? ser*m na to.. preco? pretoze system jednoducho na ssd nie je robeny. najlepsie by bolo ak by sa pri instalacii dalo jednoducho zvoli kam sa ma umiestnit User zlozka a pripadne aj Program Data. no neda sa a co som nasiel na nete je pomerne komplikovane a nemusi system nemusi byt stabilny. ide o to, ze kazdy soft co na pracu pouzivam si urcite ci uz ho zapnem alebo vypnem nieco stale na disk uklada. a to nehovorim o takom skype a jeho historii a to su veci, ktore nikako neovplivnim nakolko vsetko ide do User zlozky, kde maju programy svoje nastavenia a podobne. presuvat Temp zlozky prehliadacov? (pri chrome treba pridat k odkazu nejaky prikaz aby to okaladalo inde) tak ak chcem vyuzit ssd na plne preco by som si mal presuvat temp na pomaly hdd, ked prehliadace stale pristupuju k tymto datam..
nechcem ssd vyuzivat iba ako nieco co mi rychlo nastartuje system a programy, ale celkovo vsetko s nim bude rychle. defragmentaciu a body obnovy som vypinal stale oj predtym. na 16gb ram mi system pagefile nerobi. serachindexer mi je jedno ze si skenuje a uklada nejake data. prefetcher a superfetch su veci o ktorych mozno nikto nevie ako funguju a ci sa ich funkcionalita vypne v pripade prefetch zmenou tych dvoch parametrov v registroch.
takze miesto toho aby som robil zasahy do systemu a snazil sa silou mocou pomoc ssd v jeho zivotnosti a usetrit mu tak rok zivota a seba tym za tie jeho ostatne roky zivota nejakym sposobom obmedzoval a stale aj tak vyuzival na system aj D:/ som sa rozhodol, ze budem ssd vyuzivat uplne normalne ako som vyuzival HDD a stanem sa pokusnym kralikom, ze kolko mu to vydrzi.. tiez co som cital rozne clanky tak je tam vela otaznych veci, ci je dobre alebo nie je to vypnut/zapnut.
najviac sa obavam lokalneho serveru Wamp
pretoze ked robim webstranky tak save editovanych podstranok robim v podstate stale tak ako aj refresh.. no uvidime.
kazdopadne ta rychlost sa mi paci. ak disk odide do dvoch rokov pojde proste na RMA a ak klikne potom, tak ktovie co bude zase za 2+ rokov. HDD mi vzdy vydrzalo tak 3 roky a potom som menil..