SSD Disky
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: SSD Disky
Nuz, vybral si si nevhodny program. Testuj v ATTO, AS SSD nie je vhodny nastroj na test SandForce 2xxx.
Aha tak to som nevedel. A aky by mal byt optimalny cas medzi nadchadzajucimi testami? Ci v pociatocnom stadiu ked je SSD nove to je jedno?
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 3800XT@4,2GHz, RAM: 2x32GB G.SKILL RipJaws V 3200MHz, VGA: Gigabyte Aorus GeForce 1080 Ti 11GB, SSD1: Samsung 960 PRO 512GB, SSD2: Samsung 870 QVO 1TB, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound card: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Streacom BC1, Keyboard: Cooler Master MK750 Brown, Mouse: Razer Deathadder V2, Headphones: B&O Beoplay H95, Mic: Rode NT1-A, Camera: GoPro 4 Silver
len pre informaciu, podobne synteticke testy dost skodia SSD diskom a excesivnym testovanim ich zabijes velmi rychlo, lebo vo velmi kratkom case sa na disk zapise obrovske mnozstvo dat a nici sa zivotnost lebo bunky maju len urcity pocet zapisov.
pretestuj si to raz ATTO-m a budes spokojny.
s postupom casu by sa vykon menit nemal.
pretestuj si to raz ATTO-m a budes spokojny.
s postupom casu by sa vykon menit nemal.
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω
Ja o tom vie ze to moc zabija preto som sa pytal ci mozem pustit ATTO test hned lebo uz som pustil test cez AS SSD alebo pockat nejaku dobu, napr. par dni.
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 3800XT@4,2GHz, RAM: 2x32GB G.SKILL RipJaws V 3200MHz, VGA: Gigabyte Aorus GeForce 1080 Ti 11GB, SSD1: Samsung 960 PRO 512GB, SSD2: Samsung 870 QVO 1TB, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound card: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Streacom BC1, Keyboard: Cooler Master MK750 Brown, Mouse: Razer Deathadder V2, Headphones: B&O Beoplay H95, Mic: Rode NT1-A, Camera: GoPro 4 Silver
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
O zabijanie buniek ani nejde, ale :
1) AS SSD pouziva nekomprimovatelne udaje.
2) AS SSD zapisuje velke mnozstvo udajov, takze pri vacsine SandForce 2xxx spusti ochranny rezim SSD, co znamena znizene rychlosti zapisu po dobu par dni. Takto sa SSD chrani proti tomu, aby si velmi rychlo zlikvidoval SSD neustalymi zapismi velkou rychlostou.
1) AS SSD pouziva nekomprimovatelne udaje.
2) AS SSD zapisuje velke mnozstvo udajov, takze pri vacsine SandForce 2xxx spusti ochranny rezim SSD, co znamena znizene rychlosti zapisu po dobu par dni. Takto sa SSD chrani proti tomu, aby si velmi rychlo zlikvidoval SSD neustalymi zapismi velkou rychlostou.
Intel pridá podporu TRIM pre RAID 0 zapojenie SSD
http://www.storagereview.com/intel_brin ... d0_rst_115
http://www.storagereview.com/intel_brin ... d0_rst_115
kupil som OCZ vertex 2 120gb je tam FW 1,25 pozeram ze uz je 1,35 oplatisa urobit update FW ?
neviem, ako u OCZ, ale u Corsairu vzdy pisu, ze ak nemas problemy s diskom, tak nemas upgradovat firmver... zase na druhej strane, ak je novy, tak by som ho tam dal, kym tam neni system
Naposledy upravil/-a Papek v Po 28. Nov, 2011, 13:42, upravené celkom 1 krát.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
osobne by som spravil update. stratit tym nic nestratis, no ak ho budes musiet updatenut neskor mozes prist o data.
system tam uz je
*Update urobeny data zostali
*Update urobeny data zostali
aj ja som uz robil 2x upgrade firmveru a system ostal... ale tak nikdy nevies. Na prazdnom disku sa lahsie experimentuje ako potom nahadzovat system zo zalohy. Hlavne nech ti to funguje bez problemov.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
zdravim,
ako zistim ci w7 sa nastavil tak ako ma ked sa instaluje na ssd?
niekde som tu cital co vsetko sa ma povypinat, tak som skontroloval indexovanie namatkovo, a na moje pocudovanie. bolo zapnute.
ako zistim ci w7 sa nastavil tak ako ma ked sa instaluje na ssd?
niekde som tu cital co vsetko sa ma povypinat, tak som skontroloval indexovanie namatkovo, a na moje pocudovanie. bolo zapnute.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
SSD Tweaker ti povie vsetko potrebne
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Ja som mal k Intel SSD aj nejaku ich aplikaciu co sa o to postrala.
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
ja mam prave 320 intel, daj pls meno tej app.panasonic650 napísal:Ja som mal k Intel SSD aj nejaku ich aplikaciu co sa o to postrala.
e: vobec to neni povypinane, to je lame. musim to vsetko rucne