btw. Az teraz som si vsimol,ze mas staru reviziu cpu a ja ze co mas take vysoke napatie

Matematika FAILEDNETcafeLV napísal:MAXPAYNE no nepovedal by som, ze to vybehne az na 90°C
idem teraz na 195x20 = 3,90GHz pri 1,3525V a teploty pri izbovej teplote 22°C v idle mam taketo:
1. jadro: 50°C
2. jadro: 49°C
3. jadro: 46°C
4. jadro: 49°C
mne by uplne stacilo byt na 195x21 = 4,00GHz, lenze neviem presne tu voltaz, kedze pri 190x20 = 3,80GHz bola este len 1,31250V a pri 200x21 = 4,20GHz nestacilo 1,4500V0,30GHz a rozdiel vo voltazi 0,1375V
tak ale toto je blbeNETcafeLV napísal:MAXPAYNE ale tieto testy su onicom, skoro nikde nebudes zatazovat procesor 10 minut nepretrzite
najlepsie vyskusas stabilitu na svojej vlastnej praci, vlastnych hrach a pokial ti to nerobi problemy, nemam preco testovat Intel Burnom ci Linxom, ako mozno teraz posobim ako blbec, no takto to ja vnimam
ked som zacal taktovat, pri 3,80GHz zo zakladnej 2,67GHz mal trosku obavy so stabilitou a hlavne teplotami, proste som zvysoval po jednom kroku voltaz az kym mi to nezostalo stabilne, desiatky restartov a modrych obrazoviek, nakoniec som nasiel volty, ktore drzali aj BF3 ci GTA IV na full detailoch a aj v prijemnej teplote okolo 69°C
tak si povedal ze pojdem o 100MHz vyssie a tiez to bolo rovnake, tiez som hladal spravny typ voltov na tu frekvenciu a samozrejme som si sledoval teploty a mam to stabilne na danej frekvencii aj bez spominanych programov
nemam nic proti tvojim radam, cenim si ich, ale nevidim v tom zmysel dat 100% kazdemu jadru po dobru 10 ci 60 minut, kedze nic mi nebude ten procesor zatazovat v beznej praci tak vysoko