Obchodovanie s akciami, stávky
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Re: Obchodovanie s akciami, stávky
@newmi: Ja s chápaním čítaného textu problém nemám, a nikde som to obchodovanie neoznačil za nejaké jednoduché, takže áno - preto nie je každý na burze. Pretože prvotný cash prerobí a potom sa na to vyserie.
A neviem o akých strašných brookerských praktikách tu stále je reč, keď žiadne nie sú - už som sa k tomu vyjadril vyššie. To je naozaj strašné, že tam máš nejaké poplatky, lebo v banke ich vôbec nemáš, že. Okrem toho tuná je spravovanie náročnejšie ako v banke, tie nároky na rýchlosť sú úplne niekde inde.
Ten spomínaný Wiliams bol pôvodne úplne obyčajný človek...ale myslím že je zbytočné ťa presviedčať, podľa teba je to celé odrb a hotovo
@MaceKx: Myslím že som už povedal všetko, čo malo nateraz zmysel, ešte si možno toto prečítaj.
A neviem o akých strašných brookerských praktikách tu stále je reč, keď žiadne nie sú - už som sa k tomu vyjadril vyššie. To je naozaj strašné, že tam máš nejaké poplatky, lebo v banke ich vôbec nemáš, že. Okrem toho tuná je spravovanie náročnejšie ako v banke, tie nároky na rýchlosť sú úplne niekde inde.
Ten spomínaný Wiliams bol pôvodne úplne obyčajný človek...ale myslím že je zbytočné ťa presviedčať, podľa teba je to celé odrb a hotovo
@MaceKx: Myslím že som už povedal všetko, čo malo nateraz zmysel, ešte si možno toto prečítaj.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
obchodujem par rokov a kedze je toho strasne vela tak budem strucny...
kazda pouzitelna info je to ako puzzle, ktore si musis poskladat do prislusnej mozajky
len na napravenie informacii:
pisete o investovanii, lenze to co sa na burzach odohrava je trading, ci uz scalping, intraday, swing, pozicny, HFT, algotrading a pod.
pisete tu o burze na meny, ak myslis forex , tak to nie je burza, pretoze neni centralizovana, ale prepojenie velkych bank, velkych hracov a narodnych bank, kde pustaju svoju likviditu.... existuju aj burzove produkty ako fx futures, ale tie su len derivatmi od forexovych mien..
kto precital knihu Warren Buffet - Snowball tak aspon trochu mu musi byt jasne, kde nasiel svoju vyhodu a ucil sa od najlepsich, to ze vtedy zarobil svojimi "arbitrazami" majland je ok, lenze teraz je regulacia ina a s prichodom IT technologii uplne zminimalizoval tempo
to ze Larry Williams spravil 2x po sebe z 10k $ 2mega $ je sice pekne, ale ako to spravil uz nikoho nezaujima a to ze svojim PR a predajom knih a kurzov zarobil niekolkonasobne viac je uz ina vec
na trhoch zaraba tak 5-10% a preraba zvysnych 90-95%, ked zobereme trhy (okrem akciovych), ze je to zero-sum game, no cim to asi je ? ))
spominanym brokerom ako gci, trimbroker, xtb a pod by som sa vyhol oblukom, mozno na zaciatok na nejake testovanie dema je to ok, ale inak asi nic, ako tu spominal kolega, im ide len o o poplatky z kazdeho obchdou a co najviac obchodov ...
trading neni o stasti, ale o efektivnom vyuzity statistickej vyhody, je to seriozny biznis, v ktorom si treba urcit priority...
kazda pouzitelna info je to ako puzzle, ktore si musis poskladat do prislusnej mozajky
len na napravenie informacii:
pisete o investovanii, lenze to co sa na burzach odohrava je trading, ci uz scalping, intraday, swing, pozicny, HFT, algotrading a pod.
pisete tu o burze na meny, ak myslis forex , tak to nie je burza, pretoze neni centralizovana, ale prepojenie velkych bank, velkych hracov a narodnych bank, kde pustaju svoju likviditu.... existuju aj burzove produkty ako fx futures, ale tie su len derivatmi od forexovych mien..
kto precital knihu Warren Buffet - Snowball tak aspon trochu mu musi byt jasne, kde nasiel svoju vyhodu a ucil sa od najlepsich, to ze vtedy zarobil svojimi "arbitrazami" majland je ok, lenze teraz je regulacia ina a s prichodom IT technologii uplne zminimalizoval tempo
to ze Larry Williams spravil 2x po sebe z 10k $ 2mega $ je sice pekne, ale ako to spravil uz nikoho nezaujima a to ze svojim PR a predajom knih a kurzov zarobil niekolkonasobne viac je uz ina vec
na trhoch zaraba tak 5-10% a preraba zvysnych 90-95%, ked zobereme trhy (okrem akciovych), ze je to zero-sum game, no cim to asi je ? ))
spominanym brokerom ako gci, trimbroker, xtb a pod by som sa vyhol oblukom, mozno na zaciatok na nejake testovanie dema je to ok, ale inak asi nic, ako tu spominal kolega, im ide len o o poplatky z kazdeho obchdou a co najviac obchodov ...
trading neni o stasti, ale o efektivnom vyuzity statistickej vyhody, je to seriozny biznis, v ktorom si treba urcit priority...
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
cez koho obchodujes? ako a ked si zacinal a s cim ?
- Chris
- Pokročilý používateľ
mam viacero brokerov, ale ak chces kvalitnych tak ti treba aj vyssi ucet a tocit vyssie objemy.
napr. ducascopy sa bere ako jeden z tych lepsich...
ale oanda je na zaciatok fajn, tu mam, ccez ich webove mozes ist nanoloty, (stale lepsie ako demo), vyska uctu neni obmedzena a da sa k tomu pripojit metatrader 4 co je taka zakladna retail platforma. v mql4 podjazyk Ccka vies si nakodit indikatory, skripty a EAcka (automaticky obchodny system) ale ma svoje muchy, ktore zaciatocnikovy asi vadit nebudu...
sice som zacinal s alpari, ale oanda sa mi zda trosku lepsia...
napr. ducascopy sa bere ako jeden z tych lepsich...
ale oanda je na zaciatok fajn, tu mam, ccez ich webove mozes ist nanoloty, (stale lepsie ako demo), vyska uctu neni obmedzena a da sa k tomu pripojit metatrader 4 co je taka zakladna retail platforma. v mql4 podjazyk Ccka vies si nakodit indikatory, skripty a EAcka (automaticky obchodny system) ale ma svoje muchy, ktore zaciatocnikovy asi vadit nebudu...
sice som zacinal s alpari, ale oanda sa mi zda trosku lepsia...
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Katastrofa...keď obchoduješ s nano-lotmi, tak aj na obrovských pohyboch zarobíš veľké hovno a na normálny zárobok budeš čakať až do súdneho dňa. Nikdy som nechápal tých čo toto robili, nie že by radšej počkali ešte rok a zarábali, aby mohli otvoriť väčší účet a mohli sa vyhnúť nano- a podobným divnô lotom.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
- KatjushaMan
- Používateľ
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
fifty grand, ale desina myslím postačuje.
- KatjushaMan
- Používateľ
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Neboj, to nebolo moje
- Chris
- Pokročilý používateľ
nanoloty som sice nikdy neobchodoval, ale prve roky stejne budes len dlhoodobo prerabat, tak lepsie sa ucit na microlotoch ako na full lotoch a prerobit mailand behom mesiaca.... ci ty si bol zazracny trader s holy grail ?
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Samozrejme že nebol, preto sa netreba ponáhľať, a vydržať s tým demom dostatočne dlho a učiť sa sebadisciplíne. A hlavne treba vedieť používať hedžing, žiaľ Amíci ho už zakázali.
- Chris
- Pokročilý používateľ
nj neni to take jednoduche ako to vyzera....
2 Shatterhand: co trejdis? ako dlho? a aky druh trejdenia? ale ak pises, ze si nezacinal so svojimi, tak to vyzera na prop firm... kludne aj SS
2 Shatterhand: co trejdis? ako dlho? a aky druh trejdenia? ale ak pises, ze si nezacinal so svojimi, tak to vyzera na prop firm... kludne aj SS
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Zasa aby sa tu netvorili fámy a domienky: nie je to firma; spravujem účet jednému známemu(schválne to uvádzam takto, aby sa nedalo nič zistiť), cca od septembra 2008. Broker je AC-markets(Advanced Trader) avšak ten si zvolil on, ja by som volil iného, lebo majú veľké spready. Avšak on chcel hlavne nízky spread na EUR/USD, a v hentej kombinácii bol najlepší - len 2pips. Jediné fees, ktoré sú(okrem poslania $$ na a z účtu), sú overnight fees za otvorené pozíciu sell 5USD/lot. Za otvorený overnight buy ti zas oni zaplatia 5USD. Neviem, čo viac povedať.
- Chris
- Pokročilý používateľ
no pekne, ale ved aj taka potrtkana oanda ma 1,2p spread na ojre, ducascopy okolo 1p ale tam su plus nejake commissions k tomu..
najlepsie swapy su na audusd ale aj spread vacsi
najlepsie swapy su na audusd ale aj spread vacsi
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Ako ja nehovorím že tu je to najlepšie, lenže tu sú fakt fees len za tie overnighty+tuším ešte čosi za ročné vedenie účtu. Ako tu je z takých normálnych mien tuším najväčší na EUR/GBP - 19$.