Internet od Slovanetu - brať či nebrať ? skúsenosti
Re: Internet od Slovanetu - brať či nebrať ? skúsenosti
Ten Ferimex vyzera byt ze sa tam do toho trochu rozumeju. Ma s nimi niekto skusenosti tam u vas ?
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 3800XT@4,2GHz, RAM: 2x32GB G.SKILL RipJaws V 3200MHz, VGA: Gigabyte Aorus GeForce 1080 Ti 11GB, SSD1: Samsung 960 PRO 512GB, SSD2: Samsung 870 QVO 1TB, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound card: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Streacom BC1, Keyboard: Cooler Master MK750 Brown, Mouse: Razer Deathadder V2, Headphones: B&O Beoplay H95, Mic: Rode NT1-A, Camera: GoPro 4 Silver
ja som ho mal pred 4 rokmi ale ked prsalo alebo bola burka/hmla tak vypadaval a to dost casto niekedy iba tak aj ked svietilo slnko teraz to uz trochu opravili uz nevypadava tak. Teraz si dal sused 2 Mbit a zatial mu to ide bezproblemovo len problem je v tom ze je staticka IP a neda sa stahovat velmi, vzdy vypisuje ze niekto z tej IP adresy stahuje, keby ze ma dynamiku tak ho beriem zfleku.
na rapidshare nepotrebujes dynamiku...zatial funguje free tak ako platene a potom v buducnosti ti nebrani nic ine predplatit na mesiac, pol rok, rok hocijaky iny filehosting .... myslim ze je to dost smiesny dovod kvoli tomu nechciet daneho providera....mozno sa s nimi bude dat dahodnut na statike
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 3800XT@4,2GHz, RAM: 2x32GB G.SKILL RipJaws V 3200MHz, VGA: Gigabyte Aorus GeForce 1080 Ti 11GB, SSD1: Samsung 960 PRO 512GB, SSD2: Samsung 870 QVO 1TB, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound card: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Streacom BC1, Keyboard: Cooler Master MK750 Brown, Mouse: Razer Deathadder V2, Headphones: B&O Beoplay H95, Mic: Rode NT1-A, Camera: GoPro 4 Silver
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Ja som od slovanetu odisiel... ten ping bol na smiech (50-100) a ceny, tiez...
teraz platim 9,50e za to co aj dostavam
flexicomm
teraz platim 9,50e za to co aj dostavam
flexicomm
Spoiler: ukázať
Ok, u mna Slovanet pada.. pingy by mi vadili dost...
A co SWAN?
Inac min tyzden som mal v T-com pingy cca 800ms priemer cez den, v noci bud normal alebo okolo 300ms, v sobotu som im volal(3. den problemov), v nedelu som prezil, kedze pingy padli a v pondelok mi volal technik, ze aky je problem a cca za 2-3h SMS, ze mal by byt uz odstraneny.. Obycajne su okolo 16ms na domace servery. Na online hranie je to vskutku velmi dobre.
V tomto smere aspon daco.. ale zmluvy, ceny a rychlosti maju o hovne.. Skoncila mi tento mesiac viazanost, uz ma volali, takticky som si zatial nepredlzoval...ani pod... 17,99€ nedam .. za tu rychlost.. nech mi daju aspon 3,5mbps ... Linky zvladne T-come 6mpbs v Slovanete 12mbps (cize pravda je uprostred) 6mbps by som mal dosiahnut ale 12 urcite... Zaujima ma preto SWAN, on ponuka 3,5mbps za cca 18€. Byvam v PO, cca 1,5km od centra mesta. WIFI provider je iba slabucky s FUP. Mikrovlnka cca za 12-13€ ale zriadenie 149€, cize tiez nic.
A co SWAN?
Inac min tyzden som mal v T-com pingy cca 800ms priemer cez den, v noci bud normal alebo okolo 300ms, v sobotu som im volal(3. den problemov), v nedelu som prezil, kedze pingy padli a v pondelok mi volal technik, ze aky je problem a cca za 2-3h SMS, ze mal by byt uz odstraneny.. Obycajne su okolo 16ms na domace servery. Na online hranie je to vskutku velmi dobre.
V tomto smere aspon daco.. ale zmluvy, ceny a rychlosti maju o hovne.. Skoncila mi tento mesiac viazanost, uz ma volali, takticky som si zatial nepredlzoval...ani pod... 17,99€ nedam .. za tu rychlost.. nech mi daju aspon 3,5mbps ... Linky zvladne T-come 6mpbs v Slovanete 12mbps (cize pravda je uprostred) 6mbps by som mal dosiahnut ale 12 urcite... Zaujima ma preto SWAN, on ponuka 3,5mbps za cca 18€. Byvam v PO, cca 1,5km od centra mesta. WIFI provider je iba slabucky s FUP. Mikrovlnka cca za 12-13€ ale zriadenie 149€, cize tiez nic.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Nov, 2008, 21:02
Slovanet je "kvalita" mam na neho pekne skusenosti. Mal ho brat. Teraz ma UPC. A nevie si UPC vynachvalit. Jedine vypadky na nete ma vtedy ked vytiahnem kabel so switchu.
CPU: INTEL Core i5-6400 (3.20GHz) ;MB: ASRock Z170 Pro4 (3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 1 M.2, 4 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN); RAM: 2x8GB DDR4 2133MHz (16-14-14-35) Kingston; HDD: OCZ Trion 120GB SATA III; Seagate Barracuda 2TB/64MB/7200rpm; Samsung 1TB/32MB/7200rpm SATA II; WD AV-GP 500GB/32MB/5400rpm SATA III; Seagate FireCuda Laptop SSHD 500 GB/5400rpm SATA III; Blu-Ray BD-R XL/RW: Pioneer BD-RW BDR-209M SATA; DVD : Asus DRW-24F1MT SATA; GPU: Gigabyte Nvidia GeForce GTX 1060 3GB; PSU: Zalman ZM600-GS II - 600W ATX 2.3; Monitor: 24"LCD NEC MultiSync EA244WMi; Box: CoolerMaster Centurion 534 Lite
Presne o tom vravim. Skuseny clovek/firma nepotrebuje kadejake reklamy v TV a v radiach, ludia si k nemu najdu cestu a zvycajne su ovea spokojnejsi. Za malymi dverami sa niekedy deju velke zazraky a vyuzit prostriedky inac, investovanim do inovacii linky...postupnym dvihanim rychlosti, stabilita atd atd ... ako som spominal u nas v dedine to zacalo pri 7kB/s a teraz je to cez den 10Mbit/s a v noci od 00:00 do 09:00 je to 30Mbit/s...nemam sa absolutne na co stazovat.
//edit: toto som nameral teraz...trosku vyssi ping kedze su prazdniny a je vecer
//edit: toto som nameral teraz...trosku vyssi ping kedze su prazdniny a je vecer
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Trosku OT
Inak to co pises, ze najprv Ti zacne tahat rychlo a potom to klesne, neviem isto, ale skor mi to pripada na ZAMERNE obmedzenie na strane poskytovatela. TOtiz, ak to robi stale nebude to agregaciou, ze niekto zacne tahat po Tebe, ale skor tym, ze maju nastavene zariadenia tak, aby Ti aj ked to siet dovoli nepustili vacsiu rychlost. To sa mi nepaci, robi to vela firiem.
Antik v KE /viem ze to nema vela spolocneho zo SLovanetom/ to ale nastastie robil tak, ak nebola optika, ze ak bolo v noci jeden dvaja ludia hore islo im to plnou speed. NO Tebe to ako pises nepojde plnou rychlostou nikdy. Dost nefer, kedze poskytovatelovi to moze byt jedno, ak ma napr. 10pasmo ci pojde jeden 10tkou rychlostou, alebo desiati 1dnotkou. Len by tym ziskal zakaznikov, ze aha ked ostatni nestahuju tak to pojde rychlejsie... Aspon to si myslim..
Inak to co pises, ze najprv Ti zacne tahat rychlo a potom to klesne, neviem isto, ale skor mi to pripada na ZAMERNE obmedzenie na strane poskytovatela. TOtiz, ak to robi stale nebude to agregaciou, ze niekto zacne tahat po Tebe, ale skor tym, ze maju nastavene zariadenia tak, aby Ti aj ked to siet dovoli nepustili vacsiu rychlost. To sa mi nepaci, robi to vela firiem.
Antik v KE /viem ze to nema vela spolocneho zo SLovanetom/ to ale nastastie robil tak, ak nebola optika, ze ak bolo v noci jeden dvaja ludia hore islo im to plnou speed. NO Tebe to ako pises nepojde plnou rychlostou nikdy. Dost nefer, kedze poskytovatelovi to moze byt jedno, ak ma napr. 10pasmo ci pojde jeden 10tkou rychlostou, alebo desiati 1dnotkou. Len by tym ziskal zakaznikov, ze aha ked ostatni nestahuju tak to pojde rychlejsie... Aspon to si myslim..
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
Ja akurat zvazujem prechod na slovanet je to jedno oproti T-comu pojdem po tej istej linke
Trosku ma zarazily zeleznice chcel som sa napojit na ich optiku ktora mi ide par metrov za dvorom a uzol maju tiez pri mne a mi povedaly ze nemaju dostatocnu kapacitu linky na to aby ma mohly pripojit
Trosku ma zarazily zeleznice chcel som sa napojit na ich optiku ktora mi ide par metrov za dvorom a uzol maju tiez pri mne a mi povedaly ze nemaju dostatocnu kapacitu linky na to aby ma mohly pripojit
- Miso_
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 28. Nov, 2009, 17:55
Áno, presne takto to je. No aspoň mám neobmedzený download a pomerne nízky pingfelipe25 napísal: Inak to co pises, ze najprv Ti zacne tahat rychlo a potom to klesne, neviem isto, ale skor mi to pripada na ZAMERNE obmedzenie na strane poskytovatela. TOtiz, ak to robi stale nebude to agregaciou, ze niekto zacne tahat po Tebe, ale skor tym, ze maju nastavene zariadenia tak, aby Ti aj ked to siet dovoli nepustili vacsiu rychlost. To sa mi nepaci, robi to vela firiem.
no hej ale staticka IP ma tiez svoje "muchy" hlavne v oblasti gamingu susedovi som hodil 10 serverov z toho na 8 mal ban ale v zivote tam nehralKlaboor napísal:na rapidshare nepotrebujes dynamiku...zatial funguje free tak ako platene a potom v buducnosti ti nebrani nic ine predplatit na mesiac, pol rok, rok hocijaky iny filehosting .... myslim ze je to dost smiesny dovod kvoli tomu nechciet daneho providera....mozno sa s nimi bude dat dahodnut na statike
to sa da logicky vysvetlit....kedze ta statika je neverajna predpokladam tak je to jasne...pretoze ked ti da niekto ban na IP tak je to na verejnu IP a ked provider pouziva iba zopar verejnych IP alebo dokonca jednu a za nou su len NATka tak dostane ban ta verejna IP a nikto za nou si to uz nezahra. Najlepsie je si kupit verejnu IP sam pre seba, ale na takuto vec treba zodpovednejsiu osobu len s verejnou prichadza vela vyhod ale aj vela nevyhod.
Zdravím všetkých,
chcel by som trošku osviežiť tento thread. Zvažujem net do domácnosti - 1 - 2 pc a mám na výber: Nákladovo to vychádza výhodnejšie pri Slovanete - tam by boli náklady na celý net 311 € a pri Telecome 395 €.
Používajú rovnakú infraštruktúru takže by som predpokladal, že technické šetrenie či už jedného alebo druhého technika by prinieslo tie isté výsledky a parametre.
Čo poviete? Lepšiu alterantívu som u nás nenašiel (optika nie).
S pozdravom
chcel by som trošku osviežiť tento thread. Zvažujem net do domácnosti - 1 - 2 pc a mám na výber: Nákladovo to vychádza výhodnejšie pri Slovanete - tam by boli náklady na celý net 311 € a pri Telecome 395 €.
Používajú rovnakú infraštruktúru takže by som predpokladal, že technické šetrenie či už jedného alebo druhého technika by prinieslo tie isté výsledky a parametre.
Čo poviete? Lepšiu alterantívu som u nás nenašiel (optika nie).
S pozdravom
Pozeram tie ceny a pane boze. 20€ mesacne za 5Mb/s ??? To je zdieranie. Co zahrnuje tie naklady lebo za 350€ v priemere za instalak to je astronomicka suma. A preco nie optiku? Nemas dostupnost alebo nechces?