Všeobecná diskusia
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
to je amerika, helmy nepoznaju
taku hracicku by som chcel (ale rovno aj s rafineriou asi by som to musel kupit)
taku hracicku by som chcel (ale rovno aj s rafineriou asi by som to musel kupit)
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
V Rusku sa s tym kamionisti velmi ne**ru.
hlavne skus zastavit plne nalozeny kamion s drevom ...
iked predpokladam, ze tam jazdia aspon na zimnych pneumatikach, nie ako gerojci u nas ...
o technickom stave tahaca a navesu taktiez mozeme polemizovat ... ze ako lahke to je ubrzdit
plus v rusku maju super zakony, co sa tyka pomoci na ceste ... ak nezastavis, niesi zodpovedny ... ak zastavis a pomozes, v horsom pripade pomozes zle/neodborne, tak ta za to mozu zazalovat ...
iked predpokladam, ze tam jazdia aspon na zimnych pneumatikach, nie ako gerojci u nas ...
o technickom stave tahaca a navesu taktiez mozeme polemizovat ... ze ako lahke to je ubrzdit
plus v rusku maju super zakony, co sa tyka pomoci na ceste ... ak nezastavis, niesi zodpovedny ... ak zastavis a pomozes, v horsom pripade pomozes zle/neodborne, tak ta za to mozu zazalovat ...
lava, prava, lava, prava ...
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Mne je to jasne, ze zastavit s plne nalozenym navesom na snehu nie je sranda. Iba nechapem, preco to nestocil mimo cestu ale snazil sa kluckovat popri/medzi autami.
neviem, pytaj sa sofera ... mozno mu to prislo ako cesta "mensieho odporu" ... ked su sekundy na rozhodovanie, a absolutne ta to nepocuva, tak si rad, ze sa ti aspon nieco podari ... nie to co by bolo teoreticky najbezpecnejsie
a podla skod, ktore narobil, urobil spravne, ze kluckoval medzi
lava, prava, lava, prava ...
- landrower
- Pokročilý používateľ
lebo sak on sedi vo velkom, jemu sa nic nestane ak ich nahodou trafi navyse skus s tym vybehnut mimo cestu ked tam je aspon pol metra snehu, aj viac sa mi zdalo...
takze na kamiony sa nevztahuju pravidla o premavke vsakze...galen napísal:neviem, pytaj sa sofera ... mozno mu to prislo ako cesta "mensieho odporu" ... ked su sekundy na rozhodovanie, a absolutne ta to nepocuva, tak si rad, ze sa ti aspon nieco podari ... nie to co by bolo teoreticky najbezpecnejsie
prisposobit jazdu podmienkam na ceste a byt schopny zastavit ak to vyzaduje situacia
- landrower
- Pokročilý používateľ
to nikdo nepovedal, my len riesime co spravit v takej situacii ak sa do nej uz clovek dostane
- jammal
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 21. Jún, 2009, 11:03
Je to umenie zastavit na kratkom useku na zasnezenej ceste nebodaj na lade. Nikoho si nezastavam, ale vecsinou kamiony maju nejake terminy a chodia tak lebo musia a su tlacení. No vecsinou tam sedia bezohladny paštikari a robia veci typu 80 cez dedinu, obiehanie ineho kamiona na dialnici,...
Tiez pekne videjko
http://www.mojevideo.sk/video/124ab/nep ... v_usa.html
Tiez pekne videjko
http://www.mojevideo.sk/video/124ab/nep ... v_usa.html
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Borci, neviete o dakej stranke kde je zoznam rozmerov diskov/pneumatik, ktore sa daju legalne zapisat na urcite auto ? Napr. v technicaku su dajme tomu 15" kolesa, ale ze ci sa daju dat zapisat legalne aj 16", alebo ak su napr. 16" s jednym rozmerom pneumatik, ci sa daju aj ine rozmery pneu zapisat. Vdaka !
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Podla mna taka stranka neexistuje, resp. neexistuje pre dany model pre celu EU, kedze v kazdej krajine to vyzeralo inak. Napr. v Nemecku nieje problem dopisat na starsiu Hondu Civic aj 16" kolesa (EJ9), zatial co na Slovensku sa oficialne davali len 13 a 14". Iba v pripade VTi/Type-R modelu davali aj 15". Zaroven takato stranka nieje zavaznym dokumentom pre policajta alebo odbor dopravy, ktory ma taketo zapisy na starosti. Takze ti podla neho nic nezapisu. Takisto je problem s TUV certifikatmi, ktore su sice uznavane v Nemecku, ale u nas s tym jednoducho nepochodis, pretoze by museli byt prelozene do slovenciny, dalej by si potreboval potrvrdenie od dovozcu, tzn. Honda Slovensko a ti ti opat vydaju COC, ktore povoluje len urcite rozmery kolies/pneu.
Hondu som uviedol len ako priklad. Podobne problemy su aj s inymi znackami. Ja som si tuto proceduru absolvoval, najprv legalnou cestou, lenze byrokracia ma uplne odstavila a nakoniec som to vyriesil nie uplne cistou cestou, ale uspesne. Jedine legalne riesenie je nechat si zapisat tieto vacsie alebo ine rozmery este pred prepisom auta zo zahranicia a tie ti nasledne prepisu aj pri prihlasovani ku nam. Pripadne mat stastie a natrafit na uradnika, ktory zobere aj TUV certifikat. Uz boli aj take pripady.
Hondu som uviedol len ako priklad. Podobne problemy su aj s inymi znackami. Ja som si tuto proceduru absolvoval, najprv legalnou cestou, lenze byrokracia ma uplne odstavila a nakoniec som to vyriesil nie uplne cistou cestou, ale uspesne. Jedine legalne riesenie je nechat si zapisat tieto vacsie alebo ine rozmery este pred prepisom auta zo zahranicia a tie ti nasledne prepisu aj pri prihlasovani ku nam. Pripadne mat stastie a natrafit na uradnika, ktory zobere aj TUV certifikat. Uz boli aj take pripady.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- jammal
- Používateľ
Kamarat chcel na seat toledo 17" ale v TP mal zapisane iba 15" a nizsie tak riesil to tymto link. Neviem ake to ma disky len viem, ze ich kupoval nove, nejake chromove 17". Posiela sa tam samizda naskenovany TP a asi vyrobca kolies. Uz si presne nepametam, mozem sa spytat ak to pomoze.
Toledo na 17"? Pekný magor, má peniaze na nápravu čo? A VAG na Sk COC nevydá, ak by po tom dakto pátral
.
Tieto certifikaty niesu zarukou toho, ze ti to zapisu... ale vyrazne zvysuju sancu. Je tam sice schvalenie MDPaT o tom, ze kolesa su schvalene, lenze zakon stale vyzaduje aj certifikat vyrobcu/dovozcu, ze cosi take moze na jeho auto ist.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- jammal
- Používateľ
Jop 1.9TDi 66kW. On na tom moc nenabeha takze mu to je jedno.. Tam ide o dizajn aby mu "zavideli" v praci
No ma to tak urobene ako som pisal, ma to aj legalne v TP tak isto lepsie ako bez toho zapisania. Ale v okoli uz su takto urobene asi 3 auta co maju znami a kazdemu to tu zapisali bez problemov. A aj tak kym niesu nejake 18" na felde, tak to ani fizli nekontroluju + v malom TP to neni, jedine by si to museli overit fizli.
No ma to tak urobene ako som pisal, ma to aj legalne v TP tak isto lepsie ako bez toho zapisania. Ale v okoli uz su takto urobene asi 3 auta co maju znami a kazdemu to tu zapisali bez problemov. A aj tak kym niesu nejake 18" na felde, tak to ani fizli nekontroluju + v malom TP to neni, jedine by si to museli overit fizli.