MSI Z68S-G43

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
qwert
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 28. Jún, 2008, 16:26

MSI Z68S-G43

Príspevok od používateľa qwert »

Včera som kúpil MSI Z68S-G43 + i5 2500k poskladal som a ked som zapol pc všetko naskočilo lenže ozýva sa piskot okolo procesoru. je to dost nepíjemné kedže pc mám na stole. Ked som ale spustil Bad Company 2 a pc bol zatažený tak piskot prestal, a ked som vypol Bad company znovu to začalo pískat :( kde je teda problém ? v doske ? tuším že do 7 dní ju možem ešte vrátit bez udania dovodu tak čo mám robit ? :? Za rady vopred Dakujem
Používateľov profilový obrázok
Xenon
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 20. Dec, 2006, 02:00

Re: MSI Z68S-G43

Príspevok od používateľa Xenon »

Pravdepodobne pískajú cievky. Ja by som vrátil dosku. :)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Pentium Dual-Core E2220 @ 3.2GHz cooled by Noctua NH-U12P MB: ASUS Rampage Formula GRAFIKA: Sapphire ATI Radeon HD3870 512MB GDDR4 + Sapphire ATI Radeon HD3850 512MB GDDR3 in CrossFireX RAM: 8GB DDRAM2 800Mhz Corsair XMS2 4-4-4-12 AUDIO: ASUS Xonar DX -> Ultimate Ears Triple.Fi 10 Pro PSU: Fortron SAGA 450W (peak 500W) LCD: LG L1953TR 19"
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Brandoo »

Zdroj mas umiestneny hore ? aky mas zdroj ?

Napis aj zvysok zostavy. Pozorne pocuvaj skade ten zvuk vychada, ci to nahodou nieje zdroj. Dosky vatcsinou piskali pri starsej Intel platforme LGA775.
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
qwert
Nový používateľ
Nový používateľ

Blue storm II 500 čátal som vela recenzí ževraj píska.. Ale pc bol upgradovaný čiže som kupoval iba MB a CPU a predtím mi zdroj nepískal až po upgrade to začalo pískat.
Zostava: Asus EN9600gt magic, MSI Z68S-G43, I5 2500k
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Bude to zdroj ... som si isty, pretoze tiez som mal podobny problem. V mojej zostave sa siel zdroj rostrhat od piskania a v dalsej uz nepiskal. Alebo ked som spustil daky soft, tak v tedy zacal este viac.

Takze skus vsetky programy aj co bezia na pozadi vypnut, nech bezi iba windows alebo zajtra ked bude svetlo, tak pozri presne skade ten zvuk vychadza. Ak je zdroj hore, tak to bude tazke rozlisit ci vrch dosky alebo zdroj.
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
qwert
Nový používateľ
Nový používateľ

Lenže pri Bad company 2 to nepískalo, skúsim cez víkend alebo zajtra vymenit zdroj mám ešte jeden 450 .
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Doska moze piskat len ak procesor je zatazovany. Teda na doske piska napajaci obvod pre procesor. Ak to nepiska pocas zataze napr. v hrach, tak to nieje doska.

Zdroje zvyknu piskat v menu hrach alebo ked lavym klikom na mysi scrollujes v browseri ... dokonca niektore aj pri spusteni niektorych aplikacii.
qwert
Nový používateľ
Nový používateľ

Ok vymením ten zdroj a uvidím čo to spravím. Zatial dikí moc :-)
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33

Príspevok od používateľa Kyselinka »

qwert napísal:Ked som ale spustil Bad Company 2 a pc bol zatažený tak piskot prestal, a ked som vypol Bad company znovu to začalo pískat :( kde je teda problém ? v doske ? tuším že do 7 dní ju možem ešte vrátit bez udania dovodu tak čo mám robit ? :? Za rady vopred Dakujem
To piska CPU ked sa podtaktuje, nie je problem nikde, je to normalne aj mne piska. Niektore kusy piskaju viac, niektore menej. Skus procak pretaktovat, tam sa piskot/bzukot znizi.
BTW dokonca aj v notebooku pri zapnuti speedstep mi CPU piskal.
Verim, ze keby si iba v biose vypol setriacu funkciu Intel C-State, tak piskot zmizne. Vyskusaj najprv to ;)
MaceKx
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 26. Feb, 2011, 16:55

Príspevok od používateľa MaceKx »

Skúsil by som troška pretočiť CPU, pohrať zo šetriacimi funkciami. Inak spokojnosť ? Skúšal si aj integrovanú grafiku ?

Návrat na "Základné dosky"