Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
Re: Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
CageJ - pobavil ma pojem "dozivotna" zmluva
Taka proste neexistovala, neexistuje a ani nikdy existovat nebude. Ale toto je ina tema a dost OT, nie?
Dom vybuchne a zostane Vam pozemok = predas a kupis CO a KDE za tie peniaze? Ak ste vsetci doma ochotni a schopni prijat taku zmenu standardu a toho na co ste zvyknuti, tak potom nepotrebujete mat poistenie nehnutelnosti ziadne
Taka proste neexistovala, neexistuje a ani nikdy existovat nebude. Ale toto je ina tema a dost OT, nie?
Dom vybuchne a zostane Vam pozemok = predas a kupis CO a KDE za tie peniaze? Ak ste vsetci doma ochotni a schopni prijat taku zmenu standardu a toho na co ste zvyknuti, tak potom nepotrebujete mat poistenie nehnutelnosti ziadne
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
Sorry, ze ty vies lepsie ake mamu poistku. TAKU POISTKU DAVALA SLOVENSKA POISTOVNA.. Co ja viem, mozno pre clenov komunistickej strany ... ale proste davala ...
Z nasej strany ju mozeme bez sankcii vypovedat, ale oni nemozu..
Z nasej strany ju mozeme bez sankcii vypovedat, ale oni nemozu..
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
CageJ, stale si ale nepochopil, ze sice poistku mas, poistku platis, ale kryje ti jedno velke . Inac povedane, nech sa vam stane cokolvek, tak sa z toho poistovna vyvlecie a nebude platit nic, alebo ak bude vobec platit, tak minimalne sumy nepokryvajuce tvoje naklady.
Ja som pochopil ale kolega stale tvrdi, ze take poistky nerobili, tak ho chcem vyviest z omylu...
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
ved napis kolko priblizne m2 ma dom a ja ti poviem asi aka suma je priblizne na rok v presove
Pochop, ze v omyle si Ty, nie ja Ziadnu poistnu zmluvu, ktoru s Tebou poistovna uzavrela, Ti nemoze poistovna jednostranne vypovedat, chapes? Preto pojem "dozivotna" je nepravda, to je vsetko.CageJ napísal:Ja som pochopil ale kolega stale tvrdi, ze take poistky nerobili, tak ho chcem vyviest z omylu...
A vobec, pokial tato nehnutelnost nie je Tvoja, ale predpokladam ze rodicov, mali by sa o nalezitosti tejto zmluvy cim skor zaujimat oni, co tu budes Ty s nami rozoberat je Vam uplne zbytocne...
lol
ty si cital co som pisal ?
1) nemozu ju oni vypovedat
2) poistnik musi A) bud zomriet aby zanikla B) vypoved sam
O POISTNEJ SUMY SA TU NIKDE NEBAVIME. Keby sme sa bavili, tak cca kazde 2r sa musis nechat prepoistit...poistnu sumu vycislila pri stavbe vtedy Slovenska poistovna, samozrejme ceny su inde uz a co pokryva tiez neviem..
ty si cital co som pisal ?
1) nemozu ju oni vypovedat
2) poistnik musi A) bud zomriet aby zanikla B) vypoved sam
O POISTNEJ SUMY SA TU NIKDE NEBAVIME. Keby sme sa bavili, tak cca kazde 2r sa musis nechat prepoistit...poistnu sumu vycislila pri stavbe vtedy Slovenska poistovna, samozrejme ceny su inde uz a co pokryva tiez neviem..
1) to neznamena ze je "dozivotna", ale budis ak si tym myslel, ze kym ju nevypovedate bude platit
2) presne tak, sumy su inde, a ver tomu ze za 10€ rocne Vam nepreplatia ani klucku na vstupnych dverach, ked Vam dom padne
Konecna - ak platite 10€ za poistenie domu rocne, rychlo s tym nieco robte
2) presne tak, sumy su inde, a ver tomu ze za 10€ rocne Vam nepreplatia ani klucku na vstupnych dverach, ked Vam dom padne
Konecna - ak platite 10€ za poistenie domu rocne, rychlo s tym nieco robte
you always get, what you pay for ...
takze ak mas poistku za 10e rocne, predpokladam, ze to je poistene tak ... no ... mozno na 100 000 SKK... a teda, ak vam dripsne barak, lebo meteorit (dufaj, ze to pokryva zmluva), tak dostanes 3300 Eur, a vybavene ... a mozes si ist za to kupit novy dom ... hups, ze nekupis? co uz ...
takze ak mas poistku za 10e rocne, predpokladam, ze to je poistene tak ... no ... mozno na 100 000 SKK... a teda, ak vam dripsne barak, lebo meteorit (dufaj, ze to pokryva zmluva), tak dostanes 3300 Eur, a vybavene ... a mozes si ist za to kupit novy dom ... hups, ze nekupis? co uz ...
lava, prava, lava, prava ...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
tie poistky su divna vec, dedo ked staval dom ani ho nenapadlo daco poistit, spraval sa k tomu tak, aby sa nic enstalo, a ked sa stalo tak mal nasetrene lvoe sam a nie poistovne. jeden den hadam sa rozhodnemsam postavit dom, modrastrecha je zaujimave foruma tam ludia casto popisuju ako si dom stavaju 3 roky bezne. no ale ked clovek ide sa zenit a chce byvat tha asi byt skor ako ked das firme narychlko drevotriesku a "eko" dom postavia na 10 roky
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Galen - dalsia chyba, o ktorej malokto vie a v poistovni Ti to nepovedia uz vobec!
Ak ma dom realnu aktualnu hodnotu na opatovne postavenie povedzme 100.000€ a mas ho poisteny na 100.000 SKK, tak ked Ti rupne na kompletku, dostanes presne.....a teraz pozor......
110€
Preco? Lebo podpoistenost
Aaaale, na tu klucku z dveri to stacit bude, tak nech je CageJ v pohode aj dalej
Ak ma dom realnu aktualnu hodnotu na opatovne postavenie povedzme 100.000€ a mas ho poisteny na 100.000 SKK, tak ked Ti rupne na kompletku, dostanes presne.....a teraz pozor......
110€
Preco? Lebo podpoistenost
Aaaale, na tu klucku z dveri to stacit bude, tak nech je CageJ v pohode aj dalej
lol mam pocit, ze par ludi je tu nechapavych...
Inac tie poistky su strasne drahe, tusim sme si to raz vycislovali a nebolo to vobec lacne( par sto €)... okrem toho som zabudol spomenut, ze mame aj domacnost poistenu...
ALE VRATME SA K TEME a ta je naklady..
Takze dom sa v konecnom dosledku skor neoplati... Jedine plus, ze byvas vo svojom... ale ako som spomenul - drahe poistenie + kazdu opravu si hradis sam, kedze bytovy samozrejme nie je...
A naco som zabudol je - uboha penetracia (ziadna) pripojok - internet/IPTV, TV...
Inac tie poistky su strasne drahe, tusim sme si to raz vycislovali a nebolo to vobec lacne( par sto €)... okrem toho som zabudol spomenut, ze mame aj domacnost poistenu...
ALE VRATME SA K TEME a ta je naklady..
Takze dom sa v konecnom dosledku skor neoplati... Jedine plus, ze byvas vo svojom... ale ako som spomenul - drahe poistenie + kazdu opravu si hradis sam, kedze bytovy samozrejme nie je...
A naco som zabudol je - uboha penetracia (ziadna) pripojok - internet/IPTV, TV...
CageJ - prepac, ale nechapavy su tu k teme poistenie akurat Ty. Nechapes dokonca ani to, ze Ti chceme pomoct, poradit. Nie je nahodou o tom toto forum? Opytaj sa sam seba.
Si tvrdohlavy jak poleno, nepustis si svoju "pravdu" aj ked je uplne mimo a nerozumies problematike. To ako keby som ja hral zo seba najmudrejsieho vo vybere serverovej zostavy...
Potvrdzuje to aj dalsi omyl z Tvojej dielne - pokial je poistna hodnota rodinneho domu v rovnakej lokalite rovnaka ako nejakeho (samozrejme vacsieho) bytu, poistenie nan bude cca rovnake.
Uz si konecne pripusti, ze poisteniu nehnutelnosti prd rozumies a bud pozri tu zmluvu poriadne, alebo ju posli niekomu kto tomu rozumie.
Apropo - ak mate za 10€ rocne poistenu aj nehnutelnost aj domacnost, tak potom amen tma, prepac ale uz sa rehocem
Si tvrdohlavy jak poleno, nepustis si svoju "pravdu" aj ked je uplne mimo a nerozumies problematike. To ako keby som ja hral zo seba najmudrejsieho vo vybere serverovej zostavy...
Potvrdzuje to aj dalsi omyl z Tvojej dielne - pokial je poistna hodnota rodinneho domu v rovnakej lokalite rovnaka ako nejakeho (samozrejme vacsieho) bytu, poistenie nan bude cca rovnake.
Uz si konecne pripusti, ze poisteniu nehnutelnosti prd rozumies a bud pozri tu zmluvu poriadne, alebo ju posli niekomu kto tomu rozumie.
Apropo - ak mate za 10€ rocne poistenu aj nehnutelnost aj domacnost, tak potom amen tma, prepac ale uz sa rehocem
Sak ja som dobre pochopil ale stale mi tvrdis, ze dozivotna = lifetime neexistuje.. ale aj tak bude furt tvrdis svoje, ked ti tvrdim, ze take kedysi robili .. O POISTNEJ SUME SA TU NEBAVIME !!!!!!!!! To, ze je dom zle poisteny viem aj bez teba... proste v tej poistke je ta skodovost a nahrady skody prisne vymedzena.. Jasne, ze ked odtrhne strechu tak mi to nepreplatia...
''Apropo - ak mate za 10€ rocne poistenu aj nehnutelnost aj domacnost, tak potom amen tma''
neviem kde si toto nabral.. VRAVIM TI, ze okrem toho aj poistenie na domacnost samostatne
Slovo samostatne a dozivotne si najdi vo vykladovych slovnikoch ale mam obavy, ze tomu aj tak pochopis ....
Mimochodom studujem na Ekonomickej UNI.. takze asi tak...
P.S. Ak robis pre nejaku poistovnu tak sa necudujem..
''Apropo - ak mate za 10€ rocne poistenu aj nehnutelnost aj domacnost, tak potom amen tma''
neviem kde si toto nabral.. VRAVIM TI, ze okrem toho aj poistenie na domacnost samostatne
Slovo samostatne a dozivotne si najdi vo vykladovych slovnikoch ale mam obavy, ze tomu aj tak pochopis ....
Mimochodom studujem na Ekonomickej UNI.. takze asi tak...
P.S. Ak robis pre nejaku poistovnu tak sa necudujem..
CageJ - vazne ma bavis chlape, ale to nevadi, ja to beriem v pohode
Koncim sledovat toto vlakno, uz ma to nebavi
Koncim sledovat toto vlakno, uz ma to nebavi