Modelovanie - ako zacat, kde nakupovat atd.
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Modelovanie - ako zacat, kde nakupovat atd.
Caute,
chcel by som zacat skladat modely aut, casom mozno aj inym veci. Rad by som sa dozvedel viac info od niekoho, kto s tym uz ma skusenosti. Je mi jasne ze ku tomu treba este farby, stetce atd. Ake stetce odporucate, ake lepidla, ake farby, pripadne aj ake riedidla na farby ? Pripadne sa pochvalte aj svojimi vytvormi.
chcel by som zacat skladat modely aut, casom mozno aj inym veci. Rad by som sa dozvedel viac info od niekoho, kto s tym uz ma skusenosti. Je mi jasne ze ku tomu treba este farby, stetce atd. Ake stetce odporucate, ake lepidla, ake farby, pripadne aj ake riedidla na farby ? Pripadne sa pochvalte aj svojimi vytvormi.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
Re: Modelovanie - ako zacat, kde nakupovat atd.
volakedy som skladal lietadielka ale uz sa o to moc nezaujimam ale co som si vsimol, tak modely, farby a modelarske potreby sa daju kupit v hrackarstvach + nejake tie modelarske obchody. Jeden bol tusim na Robotnickej v BA (neviem ci tam ale este je).
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Wizik
- VIP
Celkom by ma zaujimalo, ci je daky sikovny sposob, ako nafarbit urcity diel na jedenkrat.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
no co si pamatam, tak pokial tam neslo maskovanie, tak sme to aj s brachom farbili na jedenkrat, podla toho ci sa nam podarilo zohnat dobru farbu. Najprv samozrejme treba vsetko pekne zarovnat teda vysmirglovat nejake tie vystupky zo sablony ak su a tak, pripadne jemne cele prebehnut smirglom, ocistit hadrickou navlhcenou (hm teraz neviem ci to bol aceton alebo benzin) aby lepsie farba chytila. Aspon tak to bolo volakedy.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Wizik
- VIP
Okej ale myslel som to tak, ze ked mam daku malicku cast motora napr. a chcel ju naraz nafarbit, nemozem ju polozit na hocico, lebo farba by sa s tym dotkla a na tom kusku by to nevyzeralo dobre. Takze ako postupovat potom ? Skusit si to do nieco pricvaknut, alebo co ?
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
- Bamma_boy
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
najlepšie na striekanie modelov je pištoľ a kompresor.. vtedy dokážeš naozaj zázraky. Chvíľu som sa o to zaujímal no nejak som od toho upustil, keď som spočítal koľko stoja len farby na jednotlivý model + dobré vybavenie aby to vôbec nejak vyzeralo.
Ale pre niekoho kto je naozaj ochotný do toho investovať je to podľa mňa super koníček, len asi treba vedieť dopredu, že sa tomu naozaj chcem venovať a zoinvestovať do toho. Mňa by to asi najskôr po roku/dvoch prešlo asi tak ako všetko, preto som s tým ani nejak nezačínal. Mám doma asi jeden model od Revell-u a pár farieb.
Ale pre niekoho kto je naozaj ochotný do toho investovať je to podľa mňa super koníček, len asi treba vedieť dopredu, že sa tomu naozaj chcem venovať a zoinvestovať do toho. Mňa by to asi najskôr po roku/dvoch prešlo asi tak ako všetko, preto som s tým ani nejak nezačínal. Mám doma asi jeden model od Revell-u a pár farieb.
- Wizik
- VIP
Tiez chcel model od firmy Revell a farby pravdepodobne tiez. Pistol a kompresor asi kupovat nebudem, lebo neviem ci ma to bude natolko bavit aby som daval xyz eur len za taketo nastroje. Neviete kde v BA maju najlacnejsie Revell modely aj farby ? Pozeral som stranku www.peckamodel.sk, maju predajnu v Avione, ale mam pocit ze su drahy.
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
- Bamma_boy
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Vravia, že modely od Revellu sú na svoju cenu pre začiatočníkov dosť kvalitné, no nie je to nič moc.. Čakaj, že veľa veci si budeš musieť takpovediac dorobiť doma, je tam dosť brúsenia a tmelenia, keďže na presnosť sa tam moc nehľadí..
Ale je to dobré na to aby si zistil, či ťa to bude baviť, hlavne keď nad tým budeš sedieť pol dňa, brúsiť a bude to ešte horšie ako predtým..
Ale je to dobré na to aby si zistil, či ťa to bude baviť, hlavne keď nad tým budeš sedieť pol dňa, brúsiť a bude to ešte horšie ako predtým..
no jasne, ze na hocico to polozit nemozes. Ak sa da, treba pricvaknut za nezafarbenu cast resp takto. Spominam si, ze sme tie modely farbili az ked boli poskladane, teda aspon co sa tykalo trupu a kridel lietadla. Inak mal som doma aj cca 3-4 modely, ktore som nechal nezafarbene bo som nemal farby na to a nakoniec som ich tak mal vystavene nastalo. Mozno volakde v pivnici v krabici este doteraz tak lezia.
- Wizik
- VIP
No praveze to nemozem farbit az ked to bude poskladane, lebo farbit potom casti motora a interier by bolo velmi narocne.
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Ja som to vzdy farbil, hned na zaciatku, t.j. ak mam prichyteny diel na vylisku na 3-ch bodoch, 2 body prerusim, a opatrne ohnem posledny, aby som to mohol dobrusit, hned aj nafarbit. Potom po zaschnuti, skaldam dohromady, najlepsie je ak si nechas pripojeny ten bod, ktory nieje vidno. Po vybrati von z vylisku, potrebujes este jemne dobrusit / nafarbit, tak kde to bolo prichytene o ram. Inak to kvalitne ani neurobis. Nikdy nefarby ak to je uz vonku a nezlozene, farba bude vsade, len nie tam kde chces
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
- Wizik
- VIP
Okej vdaka za radu, tento tyzden zbehnem pre to a cez vikend to snad dam dohromady.
EDIT : Neporadi mi niekto daky dobry a lacny kamenny obchod (alebo aj eshop) kde maju modely, farby aj stetce ? Diky.
EDIT : Neporadi mi niekto daky dobry a lacny kamenny obchod (alebo aj eshop) kde maju modely, farby aj stetce ? Diky.
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ja som staval prave z REVEl. mal som od nich stetce , farbu, lepidlo.
kvalita modelov je priemer. dost nepresnosti sa najde a ak to chces cele malovat budes musiet tmelit. Je to dost papracka.
Co sa tyka malovania radsej by som volil pistol. Ak budes chciet aby ti dobre chitila farba tak treba ozaj jemny smirgel a nieco na odmastenie. Ale to je dalsia velka papracka. (hlavne male diely)
alebo to zeberies z druheho konca (aj ja som to tak robil), ze som sa vykaslal na farbenie a len som skladal a lepil (ale aj tak sa bruseniu niektorych dielov nevyhnes, hlavne tam kde ich vylomis)
myslim ze ale zabava na vecer pri filme je to dobra
kvalita modelov je priemer. dost nepresnosti sa najde a ak to chces cele malovat budes musiet tmelit. Je to dost papracka.
Co sa tyka malovania radsej by som volil pistol. Ak budes chciet aby ti dobre chitila farba tak treba ozaj jemny smirgel a nieco na odmastenie. Ale to je dalsia velka papracka. (hlavne male diely)
alebo to zeberies z druheho konca (aj ja som to tak robil), ze som sa vykaslal na farbenie a len som skladal a lepil (ale aj tak sa bruseniu niektorych dielov nevyhnes, hlavne tam kde ich vylomis)
myslim ze ale zabava na vecer pri filme je to dobra
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- Wizik
- VIP
Je mi jasne ze bruseniu sa nevyhnem, ale predsalen by to mal byt konicek na dlhe nudne vecery a nie len ze to chytim a poskladam. Prave som to nahadzal do kosika a s farbami,stetcami,riedidlami a tmelom to vychadza 75e. Vsetko skladom maju len na peckamodel.sk, ale su zaroven najdrahsi, kua.
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
Modely od Revellu sú dobré, začiatočník nemusí tmeliť ak nechce, niektoré miesta ,, sfušuješ" farbou, lepom, pripadne niečím čo sa zrodí v tvojej domácnosti . Ja som sa dal na plastové modely pred vianočnými prázdninami. Aby som sa nenudil kúpil som Tiger I a Tiger II od Revellu , k tomu pár základných farieb, štetec, lepidlo a ide sa pomaly Hlavne vyberaj modely ktoré sa ti jakživ páčia alebo niečo čo máš veľmi rád.... bude sa ti stavať lahšie....jednoznačne doporučujem toto ,,hobby"