Všeobecná diskusia
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
Mal som na mysli male imbusaky
ja cistim pri kazdej druhej vymene oleja, kit obsahuje cistic + olej v sprejihawkeye napísal:jj vzduchový filter.čistiaci kit na čistenie samotného filtra predpokladám? ako často treba čistiť? čítal som že cca 55.000kmmbc napísal:vzduchovy filter myslis?
K&N, spolu s cistiacim kitom
ja mam Green GroupN
cca 1 rocne, 12000km
minimalne treba skontrolovat raz za rok a nie, ze 55t ani nekuknem
zavisi to od auta, ako ma riesene nasavanie, kolko bordelu sa tam nazbiera, kde sa s tym chodi atd...
Vacsina vyrobcov odporuca pri kratkych jazdach, jazdach v prasnom prostredi a po meste skratit intervaly na polovicu, co by v mojom pripade znamenalo vymenu oleja kazdych 5000 km a vymenu vzduchoveho filtra 2x do roka. V praxi je to trochu horsie, olej menim raz do roka a filter tiez.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
K&N ma na svojej stránke 55.000 mil do konca a,na čistenie až 3 veci.mbc napísal:ja cistim pri kazdej druhej vymene oleja, kit obsahuje cistic + olej v sprejihawkeye napísal:jj vzduchový filter.čistiaci kit na čistenie samotného filtra predpokladám? ako často treba čistiť? čítal som že cca 55.000kmmbc napísal:vzduchovy filter myslis?
K&N, spolu s cistiacim kitom
ja mam Green GroupN
cca 1 rocne, 12000km
minimalne treba skontrolovat raz za rok a nie, ze 55t ani nekuknem
zavisi to od auta, ako ma riesene nasavanie, kolko bordelu sa tam nazbiera, kde sa s tym chodi atd...
kde si to kupoval ty?na cistace kúty som moc nenarazil
mam to z ebay.uk
kupoval som spolu s inymi vecami tusim
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI. ... 0435702953
kupoval som spolu s inymi vecami tusim
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI. ... 0435702953
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
akurat sa ma kamarat pytal, ze ked v TP ma ze ma tankovat 98, ze ci tam moze ist 95ka benzin. moze ze?
Steam: michalsveto
moct moze ...
ale treba brat do uvahy fakt, ze 98 a 95 maju ine vlastnosti, ine teploty/tlaky explozie ... takze natankovanim 95 do 98 motora minimalne pride k znizeniu vykonnosti, ale v horsom pripade odsere motor
aaalebo by mozno pomohlo preprogramovat riadiacu jednotku na 95ku benzin ...
ale treba brat do uvahy fakt, ze 98 a 95 maju ine vlastnosti, ine teploty/tlaky explozie ... takze natankovanim 95 do 98 motora minimalne pride k znizeniu vykonnosti, ale v horsom pripade odsere motor
aaalebo by mozno pomohlo preprogramovat riadiacu jednotku na 95ku benzin ...
lava, prava, lava, prava ...
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
no ono 98 som uz tusim ani nevidel, je este vobec?
Steam: michalsveto
agip, metro ... obcas lukoil
nieje mainstream
nieje mainstream
lava, prava, lava, prava ...
95ku by som dal iba ako nudzovku, aspon u STI je to riziko
ak ma predpisane 98, tak moze pouzit Evo, V-power atd.., co su 99+
ak ma predpisane 98, tak moze pouzit Evo, V-power atd.., co su 99+
alebo v čechách tankovat i benziny 100vku, ktorá je reálne 98.to majú napísane aj na stojane.
ja mám predpísané 95+
s 98 of benziny mi to išlo horšie ako s 95 shell v-power.
ale to pripisujem naprd benzinu práve od benziny resp cerpacej stanici
ja mám predpísané 95+
s 98 of benziny mi to išlo horšie ako s 95 shell v-power.
ale to pripisujem naprd benzinu práve od benziny resp cerpacej stanici
Uprimne si neviem predstavit ako by mohlo nizsie oktanove cislo poskodit motor. Samozrejme sa znizi vykon ale to je asi tak vsetko podla mna. Skor by som povedal ze dlhodoba prevadzka motora stavaneho na nizsie oktany s benzinom s vyssim oktanovym cislom moze uskodit ale opacne si to naozaj neviem predstavit.
Pokial dobre viem, tak cim viac oktanov - tym slabsie mazacie vlastnosti, vyssia vybusnost - tym padom aj teploty. Nevidim dovod aby motor stavany na vacsie extremy mal problem s mensim tlakom a lepsim mazanim.
Opravte ma niekto ak sa mylim...
Pokial dobre viem, tak cim viac oktanov - tym slabsie mazacie vlastnosti, vyssia vybusnost - tym padom aj teploty. Nevidim dovod aby motor stavany na vacsie extremy mal problem s mensim tlakom a lepsim mazanim.
Opravte ma niekto ak sa mylim...
ak obcas natankuje 95ku auto sa mu samozrejme nerozpadne....paliva vsak horia rozlicne dlho, maju ine vlastnosti atd atd. ale to plati aj pri 95ke z tesca vs 95ka zo slovnaftky
Embečka ide na všetko, či 91 tak 95 či olovo tak bez olova A obcas potiahne aj na vypar
Embečka ide na všetko, či 91 tak 95 či olovo tak bez olova A obcas potiahne aj na vypar
detonacieZoranICS napísal:Uprimne si neviem predstavit ako by mohlo nizsie oktanove cislo poskodit motor...
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
EDIT: Beriem spat! Nedalo mi to tak som si to nastudoval Ujo google knows everything! Je to presne opacne ako si myslel - ospravedlnujem sa.
EDIT2: Linka:http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating ak by to niekoho zaujimalo
EDIT2: Linka:http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating ak by to niekoho zaujimalo
Naposledy upravil/-a ZoranICS v St 08. Feb, 2012, 19:50, upravené celkom 2 krát.