dvb-s tuner + ostatne komponenty
- kazimierz
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00
dvb-s tuner + ostatne komponenty
Caute, moc sa nevyznam v satelitnej technike, ale rad by som nase htpc rozsiril o nejake tie satelitne programy a preto vas chcem poprosit, keby ste mi poradili co vsetko mi k tomu treba. Rad by som to uz urobil tak, nech mozem prijimat aj hd programy. Nemam momentalne nic, okrem htpc a led tv lg 42palcovej. Pozeral som nejake komponenty od technisatu, teda tuner, ci slot a este nejaky cam modul, ale necham si poradit, co by som si mal vsetko kupit a od koho. Chcem, aby to dobre vsetko spolu slapalo. Velka vdaka.
EPoX 8RDA3+ nForce 2 Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, Zalman CNPS7000B-Cu, MSI ATI Radeon 9600XT 128MB 128bit, 3x512 MB DDR Corsair 400Mhz, 2x250GB Hitachi Sata, DVD RW LG M4163B
Re: dvb-s tuner + ostatne komponenty
Upresni typ dosky v HTPC.
DVB karty za vyrábajú pre PCI, PCIex, USB takže nech sa máme od čoho odraziť.
Taktiež typ skrinky, či kartu Low profile alebo normálnu.
A nakoniec upresni či chceš viactunerové riešenie, alebo postačí jeden tuner.
DVB karty za vyrábajú pre PCI, PCIex, USB takže nech sa máme od čoho odraziť.
Taktiež typ skrinky, či kartu Low profile alebo normálnu.
A nakoniec upresni či chceš viactunerové riešenie, alebo postačí jeden tuner.
DVB-S karty do USB sa nevyrabaju a ak nieco zozenies, vyhnut sa oblukom...
Spoiler: ukázať
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2011, 22:15
Presne tak, treba dosku a skrinu, aby sme vedeli ako sa to da interne rozsirit. USB ma napriklad Technisat, s tym ale skusenost nemam. Osobne mam Technisat Skystar HD2 + Technisat CI slot + Technisat CAmodul. Pouzivam kartu Skylink HD IRDETO. Samozrejmostou je prijem HD a ide to lahko nainstalovat aj sprevadzkovat. Aj ked ja som mal s tym velke problemy(snazil som sa asi mesiac rozchodit nefunkcnu kartu), ktore som nakoniec uz zufaly vyriesil reklamaciou Skystar HD2, ktoru mi vymenili a odvtedy ziadny problem.
Z vlastnych skusenosti by som ti este poradil upgradovat pocitac na co najefektivnejsi chod, co sa tyka uspory energie, lebo ak tam budes mat aj satelit je mozne, ze bude viac spusteny (u nas, ked pri tom zaspime, tak aj celu noc). Ja som to vyriesil upgrade na Sandy Bridge s integrovanou grafikou. Moja terajsia zostava:
Gigabyte H61M-USB3-B3 (rev.1.0) - nevyhoda ze nema HDMI vystup.
Intel Pentium Dual-Core G630T BOX(Scythe KOZUTI)
Kingston 4GB DDR3 (kit 2x 2GB) 1333MHz
320GB WD blue + 500GB WD green
Creative SB X-Fi Titanium HD
DVB-2S: Skystar HD2+CI slot+CAmodul+Skylink HD
Enermax ErPRO80+ 350W
Thermaltake DH101
Win7 64
Plazma 42" FullHD Panasonic
Ak by si chcel Skystar HD2, tak budes potrebovat dosku s dvoma PCI slotmi. No teoreticky ti staci iba jeden, do toho druheho sa zasuva CI slot, ktory tam je vsak iba zasunuty, nijaku konektivitu s doskou nema. Takze teoreticky to mozes mat tak nejako nadivoko.
Z vlastnych skusenosti by som ti este poradil upgradovat pocitac na co najefektivnejsi chod, co sa tyka uspory energie, lebo ak tam budes mat aj satelit je mozne, ze bude viac spusteny (u nas, ked pri tom zaspime, tak aj celu noc). Ja som to vyriesil upgrade na Sandy Bridge s integrovanou grafikou. Moja terajsia zostava:
Gigabyte H61M-USB3-B3 (rev.1.0) - nevyhoda ze nema HDMI vystup.
Intel Pentium Dual-Core G630T BOX(Scythe KOZUTI)
Kingston 4GB DDR3 (kit 2x 2GB) 1333MHz
320GB WD blue + 500GB WD green
Creative SB X-Fi Titanium HD
DVB-2S: Skystar HD2+CI slot+CAmodul+Skylink HD
Enermax ErPRO80+ 350W
Thermaltake DH101
Win7 64
Plazma 42" FullHD Panasonic
Ak by si chcel Skystar HD2, tak budes potrebovat dosku s dvoma PCI slotmi. No teoreticky ti staci iba jeden, do toho druheho sa zasuva CI slot, ktory tam je vsak iba zasunuty, nijaku konektivitu s doskou nema. Takze teoreticky to mozes mat tak nejako nadivoko.
Naposledy upravil/-a vavrapeter v St 08. Feb, 2012, 15:43, upravené celkom 1 krát.
Mimochodom, kupuj samozrejme DVB-S2 tuner a tu by bol problem.. USB 2.0 stacit nemusi, 3.0 bude.. kazdopadne tie USB tunery su slabsie, slabsi signal/sum atd... vyhnut sa oblukom.. ani DVB-T neodporucam.. to je skutocne iba karta do notebooku.. na obcasne pouzivanie..
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2011, 22:15
A hlavne zakladna informacia pri instalacii DVB-S2 tunera: "kabel od satelitu pripajat IBA do vypnuteho pocitaca"
USB 2 pre karty DVB-S2 v pohode stačí.
Každý väčší výrobca(Technisat, Technotrend, Tevii,...) PC DVB satelitných kariet vyrába aj verziu DVB-S2 pre USB.
V poslednej dobe sa tieto karty predávajú lepšie ako PCI, PCIex verzie. Predsa len pribúda majiteľov NTB, seriovovyrábaných HTPC, dosiek kde nieje možné nainštalovať internú kartu.
Mám niekoľko druhov PC DVB kariet, aj pre USB - kartu TechniSat SkyStar USB 2 HD CI. Funguje absolútne spoľahlivo.
Každý väčší výrobca(Technisat, Technotrend, Tevii,...) PC DVB satelitných kariet vyrába aj verziu DVB-S2 pre USB.
V poslednej dobe sa tieto karty predávajú lepšie ako PCI, PCIex verzie. Predsa len pribúda majiteľov NTB, seriovovyrábaných HTPC, dosiek kde nieje možné nainštalovať internú kartu.
Mám niekoľko druhov PC DVB kariet, aj pre USB - kartu TechniSat SkyStar USB 2 HD CI. Funguje absolútne spoľahlivo.
- kazimierz
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00
dakujem za odpovede. Skrinku mam tuto: http://www.alza.sk/silverstone-sst-ml03 ... 227795.htm
doska: http://www.alza.sk/gigabyte-880gm-usb3-d230234.htm
cpu: http://www.alza.sk/amd-athlon-ii-x2-245e-d180824.htm
ram je 2x2gb, disk: 1tb wd10ears, zdroj: seasonic s12II-380w
asi radsej by som riesil tuner do pci, resp. pcie ako usb, ale ako vravim, necham si poradit.
este som zabudol, stacit bude dvb-s tuner. takze ak je ten technisat dobry, nie je problem s fungovanim, tak asi pojdem do toho. ak by mal niekto este nejake ine riesenie, tak len privitam, vdaka.
doska: http://www.alza.sk/gigabyte-880gm-usb3-d230234.htm
cpu: http://www.alza.sk/amd-athlon-ii-x2-245e-d180824.htm
ram je 2x2gb, disk: 1tb wd10ears, zdroj: seasonic s12II-380w
asi radsej by som riesil tuner do pci, resp. pcie ako usb, ale ako vravim, necham si poradit.
este som zabudol, stacit bude dvb-s tuner. takze ak je ten technisat dobry, nie je problem s fungovanim, tak asi pojdem do toho. ak by mal niekto este nejake ine riesenie, tak len privitam, vdaka.
EPoX 8RDA3+ nForce 2 Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, Zalman CNPS7000B-Cu, MSI ATI Radeon 9600XT 128MB 128bit, 3x512 MB DDR Corsair 400Mhz, 2x250GB Hitachi Sata, DVD RW LG M4163B
No výber sa nám hneď zužuje. Tvoja skrinka vyžaduje nízkoprofilové karty takže na Technisat zabudni, nepribaľujú nízkoprofilovú záslepku. Kto je ale trošku zručný záslepka na Technisat Sky Star HD 2 je uchytená na dvoch skrutkách. Dá sa ľahko odmontovať a svojpomocne, nenávratne s vedomím straty záruky prerobiť na nízkoprofilovú.
Potom tu je ešte Tevii, tam si môžeš vybrať PCI alebo PCIex, pribaľujú nízkoprofilové záslepky.
Vyhni sa len "dvojtunerovej" karte S480, jej chybný návrh HW znemožňuje bezproblémový príjem HDTV.
Upozorňujem že Tevii nemajú možnosť pripojenia CI slotu ako Technisat. Príjem platených kanálov by si musel riešiť prostredníctvom karty v univerzálnej čítačke napojenej na COM alebo USB port alebo inak...
Potom tu je ešte Tevii, tam si môžeš vybrať PCI alebo PCIex, pribaľujú nízkoprofilové záslepky.
Vyhni sa len "dvojtunerovej" karte S480, jej chybný návrh HW znemožňuje bezproblémový príjem HDTV.
Upozorňujem že Tevii nemajú možnosť pripojenia CI slotu ako Technisat. Príjem platených kanálov by si musel riešiť prostredníctvom karty v univerzálnej čítačke napojenej na COM alebo USB port alebo inak...
CageJ napísal:DVB-S karty do USB sa nevyrabaju a ak nieco zozenies, vyhnut sa oblukom...
Mam tutoCageJ napísal:Mimochodom, kupuj samozrejme DVB-S2 tuner a tu by bol problem.. USB 2.0 stacit nemusi, 3.0 bude.. kazdopadne tie USB tunery su slabsie, slabsi signal/sum atd... vyhnut sa oblukom.. ani DVB-T neodporucam.. to je skutocne iba karta do notebooku.. na obcasne pouzivanie..
http://www.pctvsystems.com/Products/Pro ... fault.aspx
A ziaden problem!!! Dokonca ani HD niesu problem pri USB 2.0!!! Na to si ako prisiel ze pri tom moze byt problem???
hmm tak 3D som neskusal... cez vikend vyskusam a dam vediet