Všeobecná diskusia
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
dufam,ze nie nejaku velkost 15-16 :O lebo to vyzera jak tesco kosik na vlastne oci som videl tie kolesa v tom malom rozmere,sused z velajsieho vchodu ich ma
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Tie Dotz Mugelo su velmi pekne, nie je to sice BBS, ale nevadi. Potom hod fotky, sam som zvedavy, ako to bude vyzerat vo velkosti 16".
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
hned ako budu nahodene, auto navoskovane tak spravim foto vonku
ET na lancera sa robi 35 takze budu mierne trcat...podla mna to bude super
ET na lancera sa robi 35 takze budu mierne trcat...podla mna to bude super
Spoiler: ukázať
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
hawkeye - jak z hrackarstva
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Tiez mam obavy, ako ukaze takyto drobny vzor v takom relativne malom rozmere
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
a videli ste také 16“ na lancerovi?
na každom aute to bude vyzerať inak.nevravím že to bude úplne super, jasne že na.18“ to nemá, ale ako som písal,18tky na naše cesty a česku D1 sú nepoužiteľné.
+ kupovať nove letné pneu keď mi v garáži stoja letné čo majú 450km.momentálne nemám ani toľko prachov
na každom aute to bude vyzerať inak.nevravím že to bude úplne super, jasne že na.18“ to nemá, ale ako som písal,18tky na naše cesty a česku D1 sú nepoužiteľné.
+ kupovať nove letné pneu keď mi v garáži stoja letné čo majú 450km.momentálne nemám ani toľko prachov
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
nemyslim si,ze 18 su nepouzitelne ... 18/19 na lepsie auta davaju v zaklade a nie len tak pre nic za nic ...
videl som ti kolesa v tom rozmere a vyzera to smiesne,lebo ten vzor ani nevynikne a potom to jak z cirkusu . ale tak kolko ludi tolko chuti,len sme napisali svoj nazor a pokial to auto nemas znizene na pruzinach tak to bude origo tesko vozik s tou fugou co ti zrejme vznikne medzi kolesom a blatnikom.
videl som ti kolesa v tom rozmere a vyzera to smiesne,lebo ten vzor ani nevynikne a potom to jak z cirkusu . ale tak kolko ludi tolko chuti,len sme napisali svoj nazor a pokial to auto nemas znizene na pruzinach tak to bude origo tesko vozik s tou fugou co ti zrejme vznikne medzi kolesom a blatnikom.
Tiez si myslim, ze na 17 alebo 18" kolesach by to ukazalo lepsie a komfort by nemusel ist dole. 16" rozmer na lancera by mal byt 205/60 R16. 205/50 R18 by mal byt este v pohode pri tej sirke pneu. Ale beriem to, je to jeho auto, jeho peniaze a jeho rozhodnutie. Co by este trochu mohlo nahravat vzhladu, je pomerne nizke ET. V kazdom pripade len aby potom nelutoval, ze predsalen nekupil vacsie kolesa. Ako v mojom pripade, ked som s nadsenim kupil pomerne tazke OZ s nizkym ET. Nizke ET sice vyzera fajn a licuje mi akurat s blatnikmi, ale ked mi trochu rozhasi geometriu, u mi to pri pruzeni sucha o blatniky. Navyse tie kolesa su pomerne tazke, co je aj citit pri jazde. Na druhej strane su to este stare poctive OZ vyrabane v europe a pri poslednom challengi s obrubnikom sa sice trochu ohli, ale nepraskli ani pri narovnavani a drzia odvtedy uz tri roky.
Co sa tyka 18" koliesa na novych autach, tak na novom Golfe sa prakticky neprejavia na komforte, aj ked Golf je sam o sebe naladeny velmi makko oproti ostatnym autam od VW.
Co sa tyka 18" koliesa na novych autach, tak na novom Golfe sa prakticky neprejavia na komforte, aj ked Golf je sam o sebe naladeny velmi makko oproti ostatnym autam od VW.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
no na lancera iný rozmer ako 7x16 ani nieje od dotz certifikovaný. a ďalšia výhoda pneu 205/60 R16 je oveľa väčší výber ako na 18.
Nezalezi, co tvrdi vyrobca kolies. Ty musis dodrzat to, co je v TP, tzn. rozmer kolies, pneu, rychlostny index, pripadne ET. Ak bude policajt cock, tak si bude musiet lahnut pod auto a rozmer kolesa si pozrie z vnutornej strany. Neviem, co mas v TP, ale tatkov znamy si kupoval 2-3 roky dozadu Lancera z Polska a mal tam 16" a 18" kolesa.
podľa TP:6.5x16,205/60 R16, ET46 a 8x18 a tuším 215/45, ETa neviem.
problém toho rozmeru na 18 je to, že pneu stoja takmer 200e a vybrať sa dá z 2 značiek.
či sa tyká iného rozmeru diskov. k mugello sa dodáva TUEV certifikát na základe ktorého mi ich zapíšu do TP a zároveň je na tento disk certifikované dať pneu 205/60
problém toho rozmeru na 18 je to, že pneu stoja takmer 200e a vybrať sa dá z 2 značiek.
či sa tyká iného rozmeru diskov. k mugello sa dodáva TUEV certifikát na základe ktorého mi ich zapíšu do TP a zároveň je na tento disk certifikované dať pneu 205/60
Moj nazor je ( ja viem, ze to nikoho nezaujima ) radsej to nechat na plechacoch ako tam dat 16". Proste take auto si to nezasluzi.
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
(rozumne) pneu v tomto rozmere od cca 150 €, co je v podstate 2x tolko ako pri 16". Pneu v tomto rozmere vyraba vacsina vyrobcov ako Bridgestone, Goodyear, Uniroyal, ... Pripadne pod 100 € mas Nankang, ktore ma inak celkom prijemne prekvapili nizkou hlucnostou a ovladatelnostou. Za mokra su na tom citelne slabsie a tento rok ich caka posledna sezona.hawkeye napísal:podľa TP:6.5x16,205/60 R16, ET46 a 8x18 a tuším 215/45, ETa neviem.
Na zaklade ziadneho TUV ti nezapisu disky, inak by som mal v papieroch aj 15", 17" a 19" rozmery. Resp. na zaklade TUV ti mozu (aj ked by nemali) ale NEmusia zapisat rozmer kolies do TP - to zavisi na benevolencii konkretneho uradnika, ale v BA okolo toho robia dost cirkus.či sa tyká iného rozmeru diskov. k mugello sa dodáva TUEV certifikát na základe ktorého mi ich zapíšu do TP a zároveň je na tento disk certifikované dať pneu 205/60
Pre zapis je zavazne vyjadrenie vyrobcu/dovozcu vozidla, ze vobec na auto taketo rozmery mozu ist - v tom pripade su povinni zapisat tieto rozmery bez zbytocnych natahovaciek. To, ze ty si tam das potom disky Dezent, Rota alebo Buddy Club uz TP neriesi a pre policajta aj poistovnu je podstatne, aby bol dodrzany rozmer disku a pneu a zaroven tento disk mal schvalovaciu znacku (vyzera to ako pismeno Pi), co ma 99% diskov na nasom trhu a nevypoveda to nic o kvalite diskov, iba to, ze to preslo byrokratickym procesom europskych institucii.
Iny pripad je zapis rozmeru na zaklade certifikatu od MDPaT, ktore si vybavila spolocnost ETOP, v tom pripade ti zapisu aj konkretne znacky diskov.