Neon do auta.

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Marek
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00

Neon do auta.

Príspevok od používateľa Marek »

Chcem si dat do auta neon od Sunbeamtechu a pocul som ze v autach dost odchadazju neony kvoli napatovym spickam (udajne az 18V). Staci mi tam dat Zenerovu diodu na 12V alebo treba spravit nejaky lepsi stabilizator (napr. 7812)? Diodu by som nacpal rovno do invertora, miesta tam je celkom dost.
mirke
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 13. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa mirke »

Kamos ma shitacke neony co stoja s invertorom 190Sk a bez 130Sk a vpohode mu to ide, nic sa mu do teraz neodpalilo. Ani nerobil ziadnu stabilizaciu Naptia pomocov zenerky, by som kaslal na to a rovno to tam namontoval
Marek
Používateľ
Používateľ

No len uz v 2 obchodoch ked som sa pytal na neony mi povedali ze v autach sa to kazi dost casto. Jasne ze zalezi aj od vyrobcu. Ale preco to nepoistit jednou zenerkou za par korun?
mirke
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 13. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa mirke »

Rob jak uznas za vhodne, ak sa ti chce tak tam supni aj tu diodu, budes mat aspon vacsiu istotu ze ti ten neon len tak neodide :D
Gogi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Gogi »

Marek napísal:No len uz v 2 obchodoch ked som sa pytal na neony mi povedali ze v autach sa to kazi dost casto. Jasne ze zalezi aj od vyrobcu. Ale preco to nepoistit jednou zenerkou za par korun?
ak mozem vyjadrit svoj nazor: ja by som povedal ze "zvysena poruchovost Sunbeam katod je sposobena napetovymi spickami" je klise predajcov, ja by som to skor pripisal tomu ze tieto katody nie su stavane pre otrasy, su len pre staticke PC a XYZ prejazdov cez spomalovak moze sposobit odtrhnutie neakej suciastky,
elektronika, ktora ma vydrzat v otrasoch je riesena trochu inak invertor od sunbeamtechu

to s tymi 18V sa mi trosku nezda, do olovenych bateriek sa moc nevyznam tak ma napada otazka ci takato baterka vpohode prezije taketo napetove spicky ? hmmm fakt neviem
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Matl0_w1C »

[quote="Gogi"ak mozem vyjadrit svoj nazor: ja by som povedal ze "zvysena poruchovost Sunbeam katod je sposobena napetovymi spickami" je klise predajcov, ja by som to skor pripisal tomu ze tieto katody nie su stavane pre otrasy, su len pre staticke PC a XYZ prejazdov cez spomalovak moze sposobit odtrhnutie neakej suciastky,
elektronika, ktora ma vydrzat v otrasoch je riesena trochu inak invertor od sunbeamtechu

to s tymi 18V sa mi trosku nezda, do olovenych bateriek sa moc nevyznam tak ma napada otazka ci takato baterka vpohode prezije taketo napetove spicky ? hmmm fakt neviem[/quote]
hmm, zase podla mna inventor po mechanickej stranke vydrzi, co tak tam nacpat stabilizator na 12V+nejaky pasiv z zdroja, alebo hocijaky pliesok? ale zasa podla mna to nevydrzi katoda. . lebo vlaste jeden koniec katody, ten druhy od strany konektora :D nije nijako pripevneny k vonkajsiemmu farebnemu/ciremu umelemu puzdru, aspon na mojej sunbeam to tak je, takze to nejak vhodne zabezpecit :wink:
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..
Marek
Používateľ
Používateľ

No mam jeden Sunbeam doma a je ten koniec nepripevneny a zaroven riadne hreje takze neviem cim by som to na konci upevnil aby nelietal.
Inak ta kazivost nebola myslena len na Sunbeamy ale vseobecne na neony lebo v jednom obchode mali nejaku neznamu znacku a v druhom Sunbeam.
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Matl0_w1C »

mozno by sa to dalo na konci rozrezat a napchat tam kusok polystirenu, to aj trocha pruzi. . .alebo vata? to radsej nie, z dlhodobejsieho hladiska.. . .alebo to napevno zalepit k jednej strane , alebo tmel....
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa BoBo_ »

co tu riesite :) daj diodku neaku 1N4007 a za to cievocku,par mozno 5 10 zavitov,a potom daj tu zenerku....a pojde to,dufam :lol:
Misso
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 28. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Misso »

Tie ukoncenia neonov by som neupevnoval ani vatou ani polystirenom, oni dost pecu a kto vie co by to po case narobilo!!! Mam doma dva neony od roznych vyrobcou(sunbeam a speeze),pri zakonceniach su tie plastove trubice znacne opalene!!!. Ja by som to jednoducho nechal tak,nieco to musi vydrzat. Kamaratovi to tak funguje, uz dost dlho.

Návrat na "Debata o všetkom"