Všeobecná diskusia
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
mne bolo povedané že TUEV certifikát stačí.
nieje tento certifikát schválený práve výrobcom auta, že takýto rozmer môže na jeho auto isť?
nieje tento certifikát schválený práve výrobcom auta, že takýto rozmer môže na jeho auto isť?
Spoiler: ukázať
papek ma pravdu
a s tym Etopom je to taky neskutocny lobbing, ze az a ku tomu predavaju shity
riesil som zapis pre VTS, mal som vyjadrenie od Citroen Slovakia, tam nebol problem
a s tym Etopom je to taky neskutocny lobbing, ze az a ku tomu predavaju shity
riesil som zapis pre VTS, mal som vyjadrenie od Citroen Slovakia, tam nebol problem
TUV certifikat je nemecky, to je prva vec, cize oficialne by ho trebalo prelozit do slovenciny a argumentovat zakonom o vzajomnom uznavani dokumentov v ramci EU. Druhou prekazkou je, ze TUV je doklad od nemeckej skusobne, nie od vyrobcu auta. Nas zakon vyzaduje schvalenie od vyrobcu/dovozcu. Ako som pisal, niekde ho zoberu, niekde nie. Za pokus to mozno stoji.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- Martin2195
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36
Chcel by som sa opýtať, že keď chodím do autoškoly tak kedy môžem začat jazdiť praktické jazdy s inštruktorom v aute?
Pretože v mojej autoškole mi hovoria, že je treba mať absolvovanú polovicu hodín teórie čo je asi 18 hodín + 6 hodín simulátoru. Moji kamaráti ,v iných autoškolách, pri tom jazdia cvičné jazdy už po 3-4 hodinách teórie a bez simulátora.
Vedel by mi na to niekto odpovedať, že ako to má byť správne ?
Pretože v mojej autoškole mi hovoria, že je treba mať absolvovanú polovicu hodín teórie čo je asi 18 hodín + 6 hodín simulátoru. Moji kamaráti ,v iných autoškolách, pri tom jazdia cvičné jazdy už po 3-4 hodinách teórie a bez simulátora.
Vedel by mi na to niekto odpovedať, že ako to má byť správne ?
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
ja viem len o tom ze polku teorie treba mat, moja autoskola ani simulator nema (vsetci tvrdia ze to nieje dobre sa na simulatore ucit)
ale realne som po nejak 3-4 teoriach uz jazdil..
ale realne som po nejak 3-4 teoriach uz jazdil..
Steam: michalsveto
- Martin2195
- Používateľ
Ja mám už 4 hodiny simulátora za sebou a môžem povedať, že je to fest rozdiel od auta... Ako chápem, že je to dobré pre takých, ktorí v aute v živote nesedeli aby sa aspoň naučili radiť a točiť volantom, ale mohli by to spraviť dobrovoľne - pre tých, ktorí to potrebujú.
Ohľadom tých hodín teórie - skúšal som si to nájsť aj v zbierke zákonov, ale nič som ani po hodine nenašiel.
Ohľadom tých hodín teórie - skúšal som si to nájsť aj v zbierke zákonov, ale nič som ani po hodine nenašiel.
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Máš autoškoly, ktoré ti dlabú skoro na všetko, trenažér ani nerobíš, pooprípadne len pár minút, teórie sú dobrovoľné atď.
Potom máš autoškoly, ktoré všetko dodržiavajú, ale tam ľudia neradi chodia, lebo sa im ostatní smejú, že on mal vodičák za 1-2 mesiace hotový a ty ako kretén chodíš na teórie, trenažér atď...
Potom máš autoškoly, ktoré všetko dodržiavajú, ale tam ľudia neradi chodia, lebo sa im ostatní smejú, že on mal vodičák za 1-2 mesiace hotový a ty ako kretén chodíš na teórie, trenažér atď...
- Martin2195
- Používateľ
Ja som si vybral práve tú poctivú... Ale keď som tam išiel tak som o tom nevedel...
bud rad, ze mas tu poctivu
potom sa nebudes cudovat za to, ze ta budu buzerovat za veci, o ktorych si nemal sajnu (okej, dezen v pneumatike asi pozna kazdy a aj jeho vysku) ...
ale ak by sa totalne odflakla teoria, nevedel by si o tom, ze svetla maju byt v nejakej minimalnej vyske, pripadne maximalna vyska pre hmlovku ... a dosiel by si na dedinu a drbol dialkove 25W reflektory na prednu masku ... a rovno 4 a prehlasil ich za "denne svietenie"
a co sa ja pamatam, u nas sa jazdili jazdy a teoria subezne, v praxi si sedel za volantom zhruba po tyzdni od zacatia autoskoly, a vacsina ludi az po absolvovani 2h na trenazeri (kotucova 105/120ka)
potom sa nebudes cudovat za to, ze ta budu buzerovat za veci, o ktorych si nemal sajnu (okej, dezen v pneumatike asi pozna kazdy a aj jeho vysku) ...
ale ak by sa totalne odflakla teoria, nevedel by si o tom, ze svetla maju byt v nejakej minimalnej vyske, pripadne maximalna vyska pre hmlovku ... a dosiel by si na dedinu a drbol dialkove 25W reflektory na prednu masku ... a rovno 4 a prehlasil ich za "denne svietenie"
a co sa ja pamatam, u nas sa jazdili jazdy a teoria subezne, v praxi si sedel za volantom zhruba po tyzdni od zacatia autoskoly, a vacsina ludi az po absolvovani 2h na trenazeri (kotucova 105/120ka)
lava, prava, lava, prava ...
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Uf take trenazery este existuju ? Ja som robil vodicak v 2004, uz v tedy to bolo zastarale Ja som im ten kotuc vyhodil von Som troska dupol na plyn. Po 10 minutach ma instruktor vyhodil a pekne ma trapil na parkovisku
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
ja som ziaden rtenazer nemal, prva jazda 10-15 minut na parkovisku a potom do premavky
Steam: michalsveto
Uz si nespominam, ako to bolo s jazdami, viem, ze som bol asi 3-4x na trenazeri a potom som siel jazdit. Teoria, pokial viem, nebola povinna, no pokial niekto nerobil dobre testy, tak ho ucitel nepustil na skusku.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Pozna niekto normalny servis v BA? Potrebujem odstranit problem so skapinanim motora, na volnobehu. Vymeneny olej, palivak, filtre, skontrolovany vyfuk, novy vzduchovy filter, skontrolovana vaha vzduchu, vymenene sviecky, skontrolovane svieckove kable.
Asi blbá otázka, ale aktuálna aj u mňa - kde tankuješ? Resp. skúšal si obmieňať pumpy?
Ja som teraz asi nabral dáky bordel na Slovnaftke (KNM), dokáže to kapať. Inak Agip (ZA) úplne krásne...
Ja som teraz asi nabral dáky bordel na Slovnaftke (KNM), dokáže to kapať. Inak Agip (ZA) úplne krásne...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
udajne ma agip jeden z naj benzinov...
ja tankujem cely zivot na omw ,parkrat som z donutenia tankoval metro,jurki a podobne-uz nikdy viac,auto bolo zabite,nepravidelny chod,spotreba mimo. cele zle...
ja tankujem cely zivot na omw ,parkrat som z donutenia tankoval metro,jurki a podobne-uz nikdy viac,auto bolo zabite,nepravidelny chod,spotreba mimo. cele zle...