Neon do auta.
- Marek
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Neon do auta.
Chcem si dat do auta neon od Sunbeamtechu a pocul som ze v autach dost odchadazju neony kvoli napatovym spickam (udajne az 18V). Staci mi tam dat Zenerovu diodu na 12V alebo treba spravit nejaky lepsi stabilizator (napr. 7812)? Diodu by som nacpal rovno do invertora, miesta tam je celkom dost.
ak mozem vyjadrit svoj nazor: ja by som povedal ze "zvysena poruchovost Sunbeam katod je sposobena napetovymi spickami" je klise predajcov, ja by som to skor pripisal tomu ze tieto katody nie su stavane pre otrasy, su len pre staticke PC a XYZ prejazdov cez spomalovak moze sposobit odtrhnutie neakej suciastky,Marek napísal:No len uz v 2 obchodoch ked som sa pytal na neony mi povedali ze v autach sa to kazi dost casto. Jasne ze zalezi aj od vyrobcu. Ale preco to nepoistit jednou zenerkou za par korun?
elektronika, ktora ma vydrzat v otrasoch je riesena trochu inak invertor od sunbeamtechu
to s tymi 18V sa mi trosku nezda, do olovenych bateriek sa moc nevyznam tak ma napada otazka ci takato baterka vpohode prezije taketo napetove spicky ? hmmm fakt neviem
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
[quote="Gogi"ak mozem vyjadrit svoj nazor: ja by som povedal ze "zvysena poruchovost Sunbeam katod je sposobena napetovymi spickami" je klise predajcov, ja by som to skor pripisal tomu ze tieto katody nie su stavane pre otrasy, su len pre staticke PC a XYZ prejazdov cez spomalovak moze sposobit odtrhnutie neakej suciastky,
elektronika, ktora ma vydrzat v otrasoch je riesena trochu inak invertor od sunbeamtechu
to s tymi 18V sa mi trosku nezda, do olovenych bateriek sa moc nevyznam tak ma napada otazka ci takato baterka vpohode prezije taketo napetove spicky ? hmmm fakt neviem[/quote]
hmm, zase podla mna inventor po mechanickej stranke vydrzi, co tak tam nacpat stabilizator na 12V+nejaky pasiv z zdroja, alebo hocijaky pliesok? ale zasa podla mna to nevydrzi katoda. . lebo vlaste jeden koniec katody, ten druhy od strany konektora nije nijako pripevneny k vonkajsiemmu farebnemu/ciremu umelemu puzdru, aspon na mojej sunbeam to tak je, takze to nejak vhodne zabezpecit
to s tymi 18V sa mi trosku nezda, do olovenych bateriek sa moc nevyznam tak ma napada otazka ci takato baterka vpohode prezije taketo napetove spicky ? hmmm fakt neviem[/quote]
hmm, zase podla mna inventor po mechanickej stranke vydrzi, co tak tam nacpat stabilizator na 12V+nejaky pasiv z zdroja, alebo hocijaky pliesok? ale zasa podla mna to nevydrzi katoda. . lebo vlaste jeden koniec katody, ten druhy od strany konektora nije nijako pripevneny k vonkajsiemmu farebnemu/ciremu umelemu puzdru, aspon na mojej sunbeam to tak je, takze to nejak vhodne zabezpecit
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..
Tie ukoncenia neonov by som neupevnoval ani vatou ani polystirenom, oni dost pecu a kto vie co by to po case narobilo!!! Mam doma dva neony od roznych vyrobcou(sunbeam a speeze),pri zakonceniach su tie plastove trubice znacne opalene!!!. Ja by som to jednoducho nechal tak,nieco to musi vydrzat. Kamaratovi to tak funguje, uz dost dlho.