Nastavenie mikrotiku

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
caligulas
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2009, 08:11

Nastavenie mikrotiku

Príspevok od používateľa caligulas »

Zdravím vás bratia sieťari! :)

V škole sme začali robiť s mikrotikmi, a keďže mám známeho, čo je správca siete tu u nás (súkromník) tak som si vybavil od neho jedno toto zariadenie na požičanie na pár týždňov, ktoré ma 5 ethernetov a je bez wifi. No nikdy nemá čas keď niečo potrebujem vysvetliť a som v tom lamka no chcem sa niečo naučiť preto vás žiadam o pomoc. Čo vlastne chcem je mať funkčnú sieť skladajúcu sa z pár zariadení. Čo a ako chcem som dal do obrázku, lebo neviem ako by som to vysvetlil. http://oi43.tinypic.com/5kok8w.jpg

Čo s tým chcem robiť? Na mikrotiku chcem skúšať veci ako HOTSPOT, Firewall, dátové obmedzovanie a tak. No neviem neviem ako na to... zatial som pochopil ze treba nastavit DHCP client na ethernet, na ktorom je pristup na internet, u mna teda 1. port.. Lenže ďalej sa neviem dostať.. a taktiež chcem aby na vyznačených ethernetoch na mikrotiku fungovali pod jednym, ze aby sa dal napr. na nich nastavit ten hotspot, vie mi niekto pomôcť? Stačí mi povedať ako to nastaviť (ak je vám lahšie kľudne rovno príkazy do terminálu) a ja si z toho už vycuciam čo a prečo :) ďakujem ;)

Návrat na "Hardware všeobecne"