Vyhrážka na podanie žaloby za podvod
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Re: Vyhrážka na podanie žaloby za podvod
poslal by som ju do <>,
ponukol si riesenie, nepacilo sa jej, nech sa bodne.
pochybujem ze to fizli by riesili aj keby nieco podala.
ved keby sa mi posrala baterka v mobile a dojdem k predajcovi si dat preplatit nejaku co som kupil boh vie kde a este si pytal prachy navyse, tak ma tak posle do <> ze by som len kukal...
ponukol si riesenie, nepacilo sa jej, nech sa bodne.
pochybujem ze to fizli by riesili aj keby nieco podala.
ved keby sa mi posrala baterka v mobile a dojdem k predajcovi si dat preplatit nejaku co som kupil boh vie kde a este si pytal prachy navyse, tak ma tak posle do <> ze by som len kukal...
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
nebude.pochybujem ze to fizli by riesili aj keby nieco podala.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- jutes
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 15. Jan, 2008, 14:00
Napiš jej že to chceš riešiť cez policiu, mam z toho celeho pocit ako keby to mala dopredu prešpekulovane a touto formou chce len dosiahnut zlavu na mobil.
Spoiler: ukázať
chces mi povedat, ze ak budem na nete predavat vyrobok, ktory je sice funkcny, ale ma uz 10 rokov, pricom zaruka je standardne 2 roky, ktora uz samozrejme pred 8 rokmi vyprsala, tak musim kupujucemu poskytnut dalsiu zaruku pol roka?scpeter1 napísal:Ale zakon hovori jasne o polrocnej zaruke na funkcnost predavaneho,pouziteho tovaru.Ci to predavas z ruky do ruky,na bazari,alebo hocikde inde.....
alebo ta len zle chapem?
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ludia co sa tu ohanate zakonmi? ake zakony pri takomto rpedaji? nejaky doklad o kupe? predaju? prevzala to snad s kupnou zmluvou alebo on ako ma snad verejne obchodne podmienky pri predaji? Nema nic, je to holy predaj s velkym rizikom. To nie je registrovany obchod ktory musi mat rozne nalezitosti (obchodne podmienky, sidlo, reklamacny poriadok....).
Pri taktomto predaji kupujes macku vo vreci.
Dostala mobilny telefon? dostala? pitala si od neho nejake potrvdenie o funkcnosti? nie. Dokonca telefon funguje len prdla baterka. Dokonca on ako predavajuci chcel byt fer a poskytol jej novu. Odmietla kupila si svoju, tak este aj tak jej poslal 5€ ako odskodne. S tym ho vyfakovala tak jej ponukol vratenie penazi. Odmietla.
normalne slusne ju posli do zadnice. Ta baba nema rozum. Pri starych mobiloch je vacsinov baterka v prdel*. Ak chcela total funkcny telefon so vsetkym vsudy mala si kupit novy za 200€.
Nic proste to uz neries, odpis jej ze v tvojej strany padli ponuky (dokonca vratenie penazi). Nakolko jej nic nevyhovovalo tak sa na to kasli. Predajom si sa k nicomu nezaviazal, nic si nepodpisal a k nicomu nezaviazal.
ale pre tych co sa drzia zakonov:
bola zistena chyba u telefonu. Predavaju sa zaviazal po ohlaseni ze chybu odstrani do 3 tyzdnov (maximalna hranica reklamacie je u nas 30dni, stale bol v rozsahu). Nakolko to kupujuca odmietla a kupila baterku na vlastne naklady predavajuci jej ponukol cast sumy uhradit, za ktoru by on baterku kupil. Kupujuca sa ohradila ze to je malo, tak predavajuci ponukol vratenie penazi. Odmietnetnute.
O com sa ma este s nou bavit?
a ze to nema riesit ako obtazovanim? to co mu ma vypisovat 3x denne? Ako ma kupujuci svoje prava, tak ich ma aj predavajuci
Pri taktomto predaji kupujes macku vo vreci.
Dostala mobilny telefon? dostala? pitala si od neho nejake potrvdenie o funkcnosti? nie. Dokonca telefon funguje len prdla baterka. Dokonca on ako predavajuci chcel byt fer a poskytol jej novu. Odmietla kupila si svoju, tak este aj tak jej poslal 5€ ako odskodne. S tym ho vyfakovala tak jej ponukol vratenie penazi. Odmietla.
normalne slusne ju posli do zadnice. Ta baba nema rozum. Pri starych mobiloch je vacsinov baterka v prdel*. Ak chcela total funkcny telefon so vsetkym vsudy mala si kupit novy za 200€.
Nic proste to uz neries, odpis jej ze v tvojej strany padli ponuky (dokonca vratenie penazi). Nakolko jej nic nevyhovovalo tak sa na to kasli. Predajom si sa k nicomu nezaviazal, nic si nepodpisal a k nicomu nezaviazal.
ale pre tych co sa drzia zakonov:
bola zistena chyba u telefonu. Predavaju sa zaviazal po ohlaseni ze chybu odstrani do 3 tyzdnov (maximalna hranica reklamacie je u nas 30dni, stale bol v rozsahu). Nakolko to kupujuca odmietla a kupila baterku na vlastne naklady predavajuci jej ponukol cast sumy uhradit, za ktoru by on baterku kupil. Kupujuca sa ohradila ze to je malo, tak predavajuci ponukol vratenie penazi. Odmietnetnute.
O com sa ma este s nou bavit?
a ze to nema riesit ako obtazovanim? to co mu ma vypisovat 3x denne? Ako ma kupujuci svoje prava, tak ich ma aj predavajuci
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Scorp napísal:občiansky zák., §620
Záručné doby stanovuje § 620 Občianskeho zákonníka, ktorý tiež určuje, že na žiadosť kupujúceho musí predajca vystaviť záručný list. Záručný list musí obsahovať meno a priezvisko, obchodné meno alebo názov predávajúceho, jeho sídlo alebo miesto podnikania, obsah záruky, jej rozsah a podmienky, dĺžku záručnej doby a údaje potrebné na uplatnenie záruky. Ak záručný list obsahuje aj zoznam servisných opravovní, prípadnú reklamáciu je možné uplatniť práve v nich.
este raz, toto nie je obchodny predaj ale z ruky do ruky bez dokladov. uz je to pochopene?
bez toho reklamacneho listy, dokladu o kupe, ti nevyreklamuju ani novy tovar, toboz nie pri 10 rocnom mobile, ktory bol predanymedzi 2 fyzickými osobami, bez dokladu, zmluve, reklamacneho listu
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- Bamma_boy
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
bohužial, batéria je klasifikovaná ako "spotrebný materiál" a neplatia preto pre ňu náležitosti v §620 a síce 6mes. záruka.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Prave to je problem, ze predaj pouziteho tovaru od FO nepodnikatela pre FO nepodnikatela dany zakon nepokryva. Nie je to tvoj vyrobok, nie je to ani rychlo sa kaziaci tovar (potraviny),...Scorp napísal:občiansky zák., §620
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
dobre si to pochopil....pokial sa nedohodnete inak........beardie napísal:chces mi povedat, ze ak budem na nete predavat vyrobok, ktory je sice funkcny, ale ma uz 10 rokov, pricom zaruka je standardne 2 roky, ktora uz samozrejme pred 8 rokmi vyprsala, tak musim kupujucemu poskytnut dalsiu zaruku pol roka?scpeter1 napísal:Ale zakon hovori jasne o polrocnej zaruke na funkcnost predavaneho,pouziteho tovaru.Ci to predavas z ruky do ruky,na bazari,alebo hocikde inde.....
alebo ta len zle chapem?
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
pri bazarovom predaji neuzatvaram ziadnu zmluvu, takze reklamacia jaksi neprichadza do uvahy...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 24. Júl, 2008, 17:14
pozri, ako ti uz napisali, posli ju <I>, uvedom si, spravil si maximum, nesmies povolit a nechat sa dotlacit k dalsiemu ustretovemu kroku.
Mila pani sa na tebe doslovne odbavuje, ma ta ako svoje zvieratko ktore trapi
Co ked Ti za 3 mesiace posle list od pravnika ze vdaka tvojmu telefonu prisla o peniaze, lebo sa jej nemohli dovolat ??
Napis jej nech nech ta neotravuje alebo to da na policiu, tam ju podla vsetkeho poslu tam, kde by som ju poslal ja uz po ponuke vratenia penazi ktoru nepriala, ak nie, bude ta to stat maximalne jednu navstevu u zelenych kde podas vysvetlenie a vysetrovatel to zmetie zo stola
Mila pani sa na tebe doslovne odbavuje, ma ta ako svoje zvieratko ktore trapi
Co ked Ti za 3 mesiace posle list od pravnika ze vdaka tvojmu telefonu prisla o peniaze, lebo sa jej nemohli dovolat ??
Napis jej nech nech ta neotravuje alebo to da na policiu, tam ju podla vsetkeho poslu tam, kde by som ju poslal ja uz po ponuke vratenia penazi ktoru nepriala, ak nie, bude ta to stat maximalne jednu navstevu u zelenych kde podas vysvetlenie a vysetrovatel to zmetie zo stola
PC> Asus X99-E WS, 5960x@4.7, 32GB/2400, 2xTitanX, Corsair ax1500i
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Urcite si odloz tie maily, najlepsie v papierovaej podobe, aby si mal istotu, ze to mas vsetko podchytene. Podla mna podvadza a baterku si ani nekupila, pokym na to blocku nieje napisane presne modelove ozn tak podlamana ta snazi okradnut a to uz sa da povazovat za trestny cin, nakolko nielen , ze to smrdi podvodom + vyhrazne SMS + ziaden pokus o zmier = ja by som si vyhradil cas a isiel za zelenymi, hned ako by dostala navstevu tak by dala pokoj ver mi.
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
zbytocne si robis tazku hlavu z toho......mobil je funkcny bateria je slaba, ty si predaval funkcny mobil.... na policii ju akurat vysmeju.....
- Jaccobinho
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 31. Aug, 2010, 16:38
pani sa mi po dvojtýždňovom odmlčaní znovu ozvala, tentokrát už s komickou SMSkou:
nemyslíte si, že je to už choré? podľa mňa áno - veď prečo by nepodala trestné oznámenie, ale riešila to takouto chorou cestou? (btw veci čo píše v SMS si dokáže vyhľadať hocikto zadaním môjho mena do Googlu )
samozrejme toto si už nenechám ľúbiť, narýchlo som spísal nejaké stanovisko, ktoré som jej hneď odoslal poštou, doporučene (v prílohe)Ty si obycajny chudak,kt. podvodom si zaraba. Mas problemy,a hlavne,ze chodis do kostola,na stretka s mniskami. VIEM O TEBE VSETKO,BYT SI ISTY, ZE TIE MNISKY I VASHO FARARA I TWOJU SKOLU INFORMUJEM O TWOJICH PODWODOCH!!!
nemyslíte si, že je to už choré? podľa mňa áno - veď prečo by nepodala trestné oznámenie, ale riešila to takouto chorou cestou? (btw veci čo píše v SMS si dokáže vyhľadať hocikto zadaním môjho mena do Googlu )
HP Pavilion dv6-2170ec
CPU: Intel Core i5-430M RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz HyperX VGA: nVidia GeForce GT 320M 1GB DDR3 HDD: WESTERN DIGITAL Scorpio Black 750GB 16MB cache @ 7200 rpm PAD: Logitech Cooling Pad N120 OS: Windows 7 Home Premium SK
Skinzone.sk customized skin
CPU: Intel Core i5-430M RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz HyperX VGA: nVidia GeForce GT 320M 1GB DDR3 HDD: WESTERN DIGITAL Scorpio Black 750GB 16MB cache @ 7200 rpm PAD: Logitech Cooling Pad N120 OS: Windows 7 Home Premium SK
Skinzone.sk customized skin