Windows a Linux, pohlad z netradicnej strany

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
cardin
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00

Windows a Linux, pohlad z netradicnej strany

Príspevok od používateľa cardin »

Vzdy ked sa hovori o tom ktory system je lepsi spominaju sa take a onake technicke prednosti. Malokedy sa, nechcem poveda,t ze nikdy, sa na to nepozera z psychologickej stranky.

Pri pohlade z tohto uhla musi mat Linux rad ten kto sa v nom vyzna.

Vysvetlenie je jednoduche. Vztah k niecomu si tvorime na zaklade toho kolko energie a casu tomu venujeme, kolko do toho investujeme. Ak mate system, ako napriklad Windovs XP, tak ten zapnete a vsetko funguje. Aspon zvycajne to tak je a vy ako uzivatel nemusite nic robit. Naproti tomu Linux si musite sam nakonfigurovat a dotvorit na svoj obraz.

Ak sa pozrieme na linux komunitu tak naj core cast funguje na najsurovejsich ditribuciach ktore treba najviac konfigurovat. Funguju skor na distribuciach Gento a Debian nez na Suse alebo Fedore.

Je to cosi ako s vychovou deti, ak su aj nepodarene, mate ich radi. pretoze ste do nich investovali vela, citovo, casovo. Alebo iny priklad, mnohi maju radi svoje vyslachete postavicky z roznych, napriklad RPG hier. Tiez si ich takpovediac dlho konfigurovali.

Navyse ak pracujete na jednej so "surovejsich" linux distribucii je to dokazom toho ze s pocitacmi viete skutocne pracovat. Je to dobry dokaz oddelnia sa od davu v oblasti prace s pocitacmi. na druhej strane je to podobne ako by chceli dobri vodici dokazovat zsvoje schopnosti tym ze by jazdili na autach s tak zlozitym ovladanim ze by ich bezny smrtelnik nedokazal uriadit. Pritom jazdenie by bolo rovnake.
Používateľov profilový obrázok
Kondik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 65
Dátum registrácie: Ut 10. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: Praha

Príspevok od používateľa Kondik »

Robili sa na nete testy s XPckom a Linuxom. Po nainstalovani bol logicky XP deravy ako sitko a v linuxe bolo 5 dier (XP 247 :D) po naistalovani zaplatpackov na systemy som ale skoro umrel. Linux 4 diery a XP 2 !!!!! aj to najnizsieho radu. Stoji to fakt za zvazenie. Podobny test vykonal aj casopis CHIP takze citajte aj tam
Intel Core 2 Duo 6420 [ 2666 - 8x333 ]
MSI P35 Neo
2048 MB DDR-II 800 CL-5
320 GB Hitachi Deskstar
nVidia Geforce 8600 GT
RT 888 HD 5.1
Používateľov profilový obrázok
sm_oOx^
VIP
VIP
Príspevky: 3368
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Príspevok od používateľa sm_oOx^ »

...fakt je ten, ze ak mas linux (a vies sa v nom orientovat samozrejme), tak svojim sposobom trochu "vystupujes z davu"... a tym si akurat tak skoncil... :wink:
...podobne ako machri s platformou apple na slovensku :D :D
Používateľov profilový obrázok
diablik87
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 60
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: KOSICE

Príspevok od používateľa diablik87 »

ad acta: podla mna je redaktor chip-u dost zaujaty lebo ta "neprietrelnost" winshitu bude kolko???tyzden ?dva??? a potom dalsia cakacka na novy SP3
naopak linux ma tie styri diery ale ma ich uz cele mesiace a nijake ine nepribudaju....a TO je podstatne...mat dlhodobo "nepriestrelny"OS....
mozno je winshit teraz super ale za xvilu sa ti bude bootovat pol hodiny a kazdu xvilu padat:) taze tak
AMD Athlon1333mhz@1400mhz,QDI KUDOZ,
512MB RAM 266mhz, GeForceTi4200128MBMSI, AOC 9K+,Sound Blaster 5.1,Creative repro 5100, 40GB Maxtor 7200
HP iPAQ rx3715,1GB SD-card

Návrat na "Operačné Systémy"