ako vysoko sa da dat procesor 3800+
- marekmikita
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 24. Jan, 2006, 02:00
ako vysoko sa da dat procesor 3800+
caute mam procesor 3800+ venice s boxovym chladicom a skusal som cez ClockGen kolko da a zastavil som sa pri 2.85Gb ked som chcel dat 2,9Gb tak sa mi resetol windows????mozem ist vyssie ak ano tak ako????diki
- KikoKK
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
... ak to robis cisto len z prostredia okien, tak by som povazoval 2.85GHz za extremne dobry vysledok !!! ... urcite by som sa teraz presunul do BIOSu a skusal na nizsej urovni ... ale samozrejme zazraky necakaj, hlavne nie s tym chladicom ... dosiahnuta frekvencia je uz naozaj super, ak to prejde cez nejaky test stability, tak si gratuluj k podarenemu kusku hardwaru
btw ... Gb je gigabit ... jednotka mnozstva informacii ... rychlost sa udava v GHz = gigahertzoch ... len tak pre zaujimavost
btw ... Gb je gigabit ... jednotka mnozstva informacii ... rychlost sa udava v GHz = gigahertzoch ... len tak pre zaujimavost
Naposledy upravil/-a KikoKK v St 26. Apr, 2006, 14:51, upravené celkom 1 krát.
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
zvysuj opatrne napatie a skusaj kolko max. da ... ale kazdykusok je iny cize nikto ti nic nezaruci... a taktuj cez BIOS programom neverim
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
- marekmikita
- Nový používateľ
re
tak keby som isiel cez bios a zvysil troska napatie tak by som sa mohol dostat na 3Ghz
- KikoKK
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
... v prvom rade rob taktovanie iba cez BIOS
... v druhom rade, nedavaj si ciele vopred, mozno je hranica uz o 10MHz vyssie a potom by ti ani dusikove chladenie nepomohlo ... pekne nastav frekvenciu pamati co najnizsie, delicku HT zniz na rozumnu mieru a pridaj mu napatia ... je zbytocne ale to prehanat, urcite nechod viacej ako 1.55V so vzduchom chladenim A64, z dlodobeho hladiska sa to nevyplati ... daj mu tam trebars 1.45V (1.475V) a zvysuj dalej frekvenciu podla uvazenia o par dalsich MHz
... v druhom rade, nedavaj si ciele vopred, mozno je hranica uz o 10MHz vyssie a potom by ti ani dusikove chladenie nepomohlo ... pekne nastav frekvenciu pamati co najnizsie, delicku HT zniz na rozumnu mieru a pridaj mu napatia ... je zbytocne ale to prehanat, urcite nechod viacej ako 1.55V so vzduchom chladenim A64, z dlodobeho hladiska sa to nevyplati ... daj mu tam trebars 1.45V (1.475V) a zvysuj dalej frekvenciu podla uvazenia o par dalsich MHz
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
- marekmikita
- Nový používateľ
re
ale ked chcem taktovat tak by som mal porozmyslat nad novym chladicom vsak????a este sa chcem opytat ci su vlastne dobre ramky lebo ja mam pqi 512mb 400
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Re: re
Tie ramky by som na tvojom mieste vymenil za nieco lepsie :blind:marekmikita napísal:ale ked chcem taktovat tak by som mal porozmyslat nad novym chladicom vsak????a este sa chcem opytat ci su vlastne dobre ramky lebo ja mam pqi 512mb 400
Re: re
imho je pqi high-endovy low-end 480MHz by z nich vytrieskat mohol, kupovat nieco co pofici na 500MHz je potom zbytocnewaldos napísal:Tie ramky by som na tvojom mieste vymenil za nieco lepsie :blind:marekmikita napísal:ale ked chcem taktovat tak by som mal porozmyslat nad novym chladicom vsak????a este sa chcem opytat ci su vlastne dobre ramky lebo ja mam pqi 512mb 400
Me like Pentium