Stredna škola
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Re: Stredna škola
A proste jedna ved je skolu spravit a druha vediet ju... kopa ludi vyjde napr obor a vie z neho aj tak prd a to nemusi mat zle znamky...
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ano velka nezamestanost, ale na akych miestach?
ked ide 5487 ludi za pravnika , tak je jasne ,ze 70% bude bez roboty po vs...
gympel + vs = sps + vs
sps,sos cisto , nizke pozicie , teda samozrejme , ak niesi vynimocne dobry.
Ano strasne vela absolventov , ale kde? , na lahkych skolach , z ktorych aj tak 90% ludi nema robotu
ked ide 5487 ludi za pravnika , tak je jasne ,ze 70% bude bez roboty po vs...
gympel + vs = sps + vs
sps,sos cisto , nizke pozicie , teda samozrejme , ak niesi vynimocne dobry.
Ano strasne vela absolventov , ale kde? , na lahkych skolach , z ktorych aj tak 90% ludi nema robotu
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Tiež sa chystám na súkromné gymnázium, ale bilingválne, buď Anglicko-Slovenské alebo Španielsko-Slovenské , viem že to bude hardcore učenie, ale doteraz mám 1-2 a to sa doma vôbec neučím, akurát cuším na hodine..
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
na ZS sa nepotrebujes ucit a mas 1-2 ;-)
na SS sa neucis a mas 3-4
na SS sa neucis a mas 3-4
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
No veď na to sa spolieham, že aspon občas do toho pozriem a na tých 2 sa udržím
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
na sukromnom budu same 1tky
- Courage_SK
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2010, 19:52
Ako som sa už v inej téme vyjadril chodím na SOŠ strojnícku odbor Mechanik počítačových sietí a nesťažujem si. Dostanem Výučný list, Maturitu a technickú spôsobilosť do 1000V. Vysokou školou som si ešte neni istý, keď to bude aktuálne rozhodnem sa. Som v druhom ročníku a zatiaľ je to v škole asi tak 70% elektrikárske učivo a 30% tie počítače. V treťom ročníku má výrazne pribudnúť počítačov, programovanie grafika atď. S praxou som spokojný, každý druhý týždeň je 3 dni a to sa stále hrabeme v PC - skladáme, opravujeme a robíme počítačové učebne na škole a aj na iných školách
CPU AMD Phenom II X4 955@3,9GHz + Gelid Tranquillo Rev.2
MB Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev. 2.1) GPU MSI GT 9600 512MB 700MHz@750MHz
RAM Corsair Vengeance DDR3 4GB 1600MHz CL9
PSU Coolermaster 600W SILENT Pro Mouse Logitech MX 518
Fan regulator Zalman Fan Mate 2 Wheel MOMO Racing Force Feedback
LCD Dell U2312HM
MB Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev. 2.1) GPU MSI GT 9600 512MB 700MHz@750MHz
RAM Corsair Vengeance DDR3 4GB 1600MHz CL9
PSU Coolermaster 600W SILENT Pro Mouse Logitech MX 518
Fan regulator Zalman Fan Mate 2 Wheel MOMO Racing Force Feedback
LCD Dell U2312HM
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
ak by som mal takú SŠ v meste ako ty, tak tam idem. Tu to majú 8 hodín CSka a ideš... Preto som na gympli, jeden z dôvodov...
- _Ludo_
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Jún, 2010, 12:13
Riesite blbosti, ak si z tej SOS alebo SPS nic neodnesies a nemas priebojneho ducha tak budes akurat chodit po skusobnych dobach v roznych firmach. Vidim to na byvalych spoluziakoch. Ohromne velku rolu hraju aj znamosti.
EDIT: nehovoriac o tom, ze SS je ked sa do toho clovek dostane rovnaka brnkacka ako ZS + mierne komicke statne maturity
EDIT: nehovoriac o tom, ze SS je ked sa do toho clovek dostane rovnaka brnkacka ako ZS + mierne komicke statne maturity
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
skusil som SPSE aj SOUE reps SOSE
Porovnam: Priemyslovaci maly ohladom pc malo co maly par programovacich jazykov ktore aj tak nevedia v praxi pouzit a nikdy za celu dobu nezlozily PC ale lepsi raiting na prihlaske.
SOS skladal som tolko pc kolko len slo pripravoval dielne prirpavoval pc pre ucebne. Chodil praxovat na stavby ako elektrikar pod dozorom.
Uprimne radsej sps alebo sou mas lepsie vyhliadky ak by si nesiel na VS proste nieco mas ako gumkac co vie vela teorie a nic viac. Aj ked mas lepsie koeficient na prijimanie z dovodu ze si tazko zapojitelny do procesu zamestnania tak casto beru VS gymnazistou prednostne co je kur.. diskriminacia
Ak sa chces uchytit na VS tak sa uchytis aj z najhorsieho SOU ake len existuje je to len o tebe a nie o tom aku si mal skolu.
PS mam vela ludi co neboly rozhodnuty ani po gymnaziu ze co budu robit takze moc to do buducna nemusi pomost
Porovnam: Priemyslovaci maly ohladom pc malo co maly par programovacich jazykov ktore aj tak nevedia v praxi pouzit a nikdy za celu dobu nezlozily PC ale lepsi raiting na prihlaske.
SOS skladal som tolko pc kolko len slo pripravoval dielne prirpavoval pc pre ucebne. Chodil praxovat na stavby ako elektrikar pod dozorom.
Uprimne radsej sps alebo sou mas lepsie vyhliadky ak by si nesiel na VS proste nieco mas ako gumkac co vie vela teorie a nic viac. Aj ked mas lepsie koeficient na prijimanie z dovodu ze si tazko zapojitelny do procesu zamestnania tak casto beru VS gymnazistou prednostne co je kur.. diskriminacia
Ak sa chces uchytit na VS tak sa uchytis aj z najhorsieho SOU ake len existuje je to len o tebe a nie o tom aku si mal skolu.
PS mam vela ludi co neboly rozhodnuty ani po gymnaziu ze co budu robit takze moc to do buducna nemusi pomost
Spoiler: ukázať
chodi niekto na ŠACU do košic ?
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
hmm, zaujimava debata
chodil som na gymple, 8-rocny
(+) boli sme trieda normalnych ludi --> teda tam neboli retardovani ziaci, spoluziaci indianskeho povodu ani ine individua (ce je pre mna obrovske plus v porovnani s 2. stupnom ZS a SS)
(-) viacero zbytocnych predmetov, ktore clovek malokedy vyuzije
(-) trebalo sa aj ucit, aby mal clovek dobre znamky a nie len presiel, ale si aj nieco z toho odniesol (avsak to nie je minus, len konstatovanie)
(+) vyborny zaklad matematiky, takze na VS to je jednoduchsie, aj vdaka vztahu co vyucujuci k matematike u nas vypestoval
(+) vyborny zaklad jazykov, mam C1 z DEU a B2 z ENG a ked som tie jazyky aktivne pouzival, fakt to bolo super (na VS to je zbytocne, no ked udes do zahranicia, hodi sa, aj v buducnosti)
(-) kodilo sa maximalne v Pascale, aj to len par hodin
osobne nelutujem, hlavne to ze som bol v kolektive normalnych ludi je pre mna super vyhoda
suhlasim s tym, ze ked clovek skonci gymple, tak toho z gympla moc do praxe nevie, POKIAL SA SAM NEUCIL VO VOLNOM CASE
osobne som si spravil na gymnaziu CCNA 1-4 a na VS pokracujem v CCNP R&S smere, casom CCIP
prave to, ze sa nekodilo, resp kodilo len trosku v pascale a ja som zameranim sietar, tak moje koderske schopnosti na VS nie su moc slavne
zial v komunistickych hlavach je stale zakorenene, ze Intormatik = Programator
toto v zahranici neplati, no tam je celkovo iny skolsky system
ked chodim okolo SPSE KE a vidim tych "ludi" vonku fajcit, tak ten v takej triede musi byt fakt super [/sarcasm]
ale samozrejme ludia, co sa ucia na SPSE a sa aj chcu ucit, tak su hlavne v koderskej oblasti na tom lepsie nez gymnazista
na druhu stranu si nemysli, ze to co sa naucis na SS alebo VS bude v dajakej vacsej miere aplikovatelne v praxi
chodil som na gymple, 8-rocny
(+) boli sme trieda normalnych ludi --> teda tam neboli retardovani ziaci, spoluziaci indianskeho povodu ani ine individua (ce je pre mna obrovske plus v porovnani s 2. stupnom ZS a SS)
(-) viacero zbytocnych predmetov, ktore clovek malokedy vyuzije
(-) trebalo sa aj ucit, aby mal clovek dobre znamky a nie len presiel, ale si aj nieco z toho odniesol (avsak to nie je minus, len konstatovanie)
(+) vyborny zaklad matematiky, takze na VS to je jednoduchsie, aj vdaka vztahu co vyucujuci k matematike u nas vypestoval
(+) vyborny zaklad jazykov, mam C1 z DEU a B2 z ENG a ked som tie jazyky aktivne pouzival, fakt to bolo super (na VS to je zbytocne, no ked udes do zahranicia, hodi sa, aj v buducnosti)
(-) kodilo sa maximalne v Pascale, aj to len par hodin
osobne nelutujem, hlavne to ze som bol v kolektive normalnych ludi je pre mna super vyhoda
suhlasim s tym, ze ked clovek skonci gymple, tak toho z gympla moc do praxe nevie, POKIAL SA SAM NEUCIL VO VOLNOM CASE
osobne som si spravil na gymnaziu CCNA 1-4 a na VS pokracujem v CCNP R&S smere, casom CCIP
prave to, ze sa nekodilo, resp kodilo len trosku v pascale a ja som zameranim sietar, tak moje koderske schopnosti na VS nie su moc slavne
zial v komunistickych hlavach je stale zakorenene, ze Intormatik = Programator
toto v zahranici neplati, no tam je celkovo iny skolsky system
ked chodim okolo SPSE KE a vidim tych "ludi" vonku fajcit, tak ten v takej triede musi byt fakt super [/sarcasm]
ale samozrejme ludia, co sa ucia na SPSE a sa aj chcu ucit, tak su hlavne v koderskej oblasti na tom lepsie nez gymnazista
na druhu stranu si nemysli, ze to co sa naucis na SS alebo VS bude v dajakej vacsej miere aplikovatelne v praxi
...
úspešne prijatý na súkromné bilingválne gymnázium, yay