nVidia Kepler - 2011
Re: nVidia Kepler - 2011
Zabudol si od výkonu nVidia karty odrátať Stachovu konštantu
Spoiler: ukázať
http://semiaccurate.com/2012/03/07/tsmc ... roduction/
A do p***, zdá sa že 28nm grafík za rozumné ceny sa len tak rýchlo nedočkáme...
A do p***, zdá sa že 28nm grafík za rozumné ceny sa len tak rýchlo nedočkáme...
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2011, 22:15
Neviem ako ste si tu niekto mohol mysliet, ze nove karty bude nVidia predavat za 300€. Co by potom robili s 5xx radou? Ved to potrebuju dopredat a urcite nedaju GTX580 po 200€ a GTX560 snad po 100€ (vzhladom na vykon najnovsich kariet). Urcite budu najvykonnejsie Keplery stat 500€ +/-, ale skor +. Obycajny "sedlacky" rozum mi na to staci. Preto nechapem o com tu stale snivate.
tak jsem tu s novou varkou informaci:
jak uz jsem rikal davno a davno, vykon GTX 680 je nekde pod 7970, nekde je to stejne, nekde je to lepsi ... v prumeru ze vsech ruznych her je ale kepler o par procent nad HD 7970, rikam to po tisici a rikam to znovu .... mensi jadro, o kousek nizsi spotreba, stejny vykon ... tichy chladic, a hlavne podstatne nizsi cena, ano kepler se bude prodavat o takove 2000 CZK (to tipuju) a vic levneji nez 7970 ...
co se tyka hotclock, nemuzu nic rict, ale brzy to urcite nekdo lekne jak je to doopravdy ... ale tak jednoznacne to neni jak se ted zda
nejvetsi prekvapeni pro me bylo, ze se velkeho kepleru v herni grafice fakt dockame, nebude to sice za par dni, ale relativne vcas a za par ... znam specifikaci, datum vydani a cenu, ta je ale hroziva ... ultra high end je drahej
jak uz jsem rikal davno a davno, vykon GTX 680 je nekde pod 7970, nekde je to stejne, nekde je to lepsi ... v prumeru ze vsech ruznych her je ale kepler o par procent nad HD 7970, rikam to po tisici a rikam to znovu .... mensi jadro, o kousek nizsi spotreba, stejny vykon ... tichy chladic, a hlavne podstatne nizsi cena, ano kepler se bude prodavat o takove 2000 CZK (to tipuju) a vic levneji nez 7970 ...
co se tyka hotclock, nemuzu nic rict, ale brzy to urcite nekdo lekne jak je to doopravdy ... ale tak jednoznacne to neni jak se ted zda
nejvetsi prekvapeni pro me bylo, ze se velkeho kepleru v herni grafice fakt dockame, nebude to sice za par dni, ale relativne vcas a za par ... znam specifikaci, datum vydani a cenu, ta je ale hroziva ... ultra high end je drahej
Vypada to zatim dobre.
Otazka je nakolik se da verit tem grafum od NV.
Ale tomu vysimu vykonu pod dx11 verim.
Btw vy ste karty dostali domu?
Otazka je nakolik se da verit tem grafum od NV.
Ale tomu vysimu vykonu pod dx11 verim.
Btw vy ste karty dostali domu?
uz jsem to tu psal, nvidia v guide nikdy za posledni roky nelhala, guide je dokument ktery slouzi novinarum aby si porovnali co namerili a jak to ma vyjit, co za posledni roky vim, nikdy se to nelisilo od toho co jsem meril, akorat tam treba nejsou vsechny hry a nebo plno jinejch co netestuju, ale sedi to vzdy ...
ps rikam to znova, myslite si ze nV pozve nejdulezitejsich 150 novinaru na neco co je nudnej mainstream? Tady v hotelu jsou vsichni, je tu i sam Anand, vsechny zname jmena ke kterym vsichni vzhlizi jsou tu aby jim NV ukazala to terno, tohle je nejvetsi launch od G80 a az to uvidite pochopite proc, jak vykon desktopu tak mobilnih grafik ...
az vyjde malej kepler a vy se pak dozvite specifikace toho velkeho, tak vsem zmehne, prostou matematikou lze totiz jeho vykon odvodit, tahle karta bude trhat koule a drtit je ve vzduchu, dojde i na ty stachovo ... ale taky za ni zaplatite
ps. nemuzuu rict zda karty dostali vsichni, info je pod nda ale ty si asi domyslis co a jak ne, kdyz hard launch je uz v podstate za rohem.
ps rikam to znova, myslite si ze nV pozve nejdulezitejsich 150 novinaru na neco co je nudnej mainstream? Tady v hotelu jsou vsichni, je tu i sam Anand, vsechny zname jmena ke kterym vsichni vzhlizi jsou tu aby jim NV ukazala to terno, tohle je nejvetsi launch od G80 a az to uvidite pochopite proc, jak vykon desktopu tak mobilnih grafik ...
az vyjde malej kepler a vy se pak dozvite specifikace toho velkeho, tak vsem zmehne, prostou matematikou lze totiz jeho vykon odvodit, tahle karta bude trhat koule a drtit je ve vzduchu, dojde i na ty stachovo ... ale taky za ni zaplatite
ps. nemuzuu rict zda karty dostali vsichni, info je pod nda ale ty si asi domyslis co a jak ne, kdyz hard launch je uz v podstate za rohem.
čiže kartu nemáš.. to je celé...
neviem prečo také dôležité info nehádžeš na blog (kde sa nedržiava žiadne NDA), keď má takú návštevnosť, ale píšeš to sem...
neviem prečo také dôležité info nehádžeš na blog (kde sa nedržiava žiadne NDA), keď má takú návštevnosť, ale píšeš to sem...
MB: ASUS ROG Crosshair VII Hero | CPU: AMD Ryzen 7 3700X | COOLER: SCYTHE Ninja 5 | RAM: CORSAIR Vengeance LPX Black 32GB, 3200MHz, CL16 | GPU: SAPPHIRE Radeon RX 6800 16GB | PSU: SEASONIC Prime Ultra Titanium 750W | SSD: SAMSUNG 970 Pro 512GB, NVMe | SSD2: CRUCIAL MX500 M.2 1TB | CASE: FRACTAL DESIGN Define C Black | MOUSE: LOGITECH G502 Proteus Spectrum | MOUSEPAD: LOGITECH G240 | KEYBOARD: CORSAIR Strafe RGB Cherry MX Silent SK | SPEAKERS: LOGITECH Z-906 | MONITOR: DELL P2414H 24" | ROUTER: ASUS RT-AC55U | OS: Win 10 Pro x64 | TV: PANASONIC TX-L47FT60e | PHONE: iPhone 6s 64GB, Space grey |
Jo ten plnej kepler by mohl byt cca 40-50% nad gtx680/7970
Nova 8800gtx
A jestli ma byt cena u gtx680 o 2000kc a vic mensi, nez u 7970 videl bych to na 400dolaru.To vychazi na 9100kc po prepoctu + dph a s marzi by to mohlo stat cca 9500-9700.
Btw jetli to ma vyjit 23.3 je mozny, ze kartu dostal
Nova 8800gtx
A jestli ma byt cena u gtx680 o 2000kc a vic mensi, nez u 7970 videl bych to na 400dolaru.To vychazi na 9100kc po prepoctu + dph a s marzi by to mohlo stat cca 9500-9700.
Btw jetli to ma vyjit 23.3 je mozny, ze kartu dostal
fry = o tom jestli kartu mam nebo ne nesmim mluvit nekomu krapet rozumnemu to ale dojde z toho co pisu v predchozim postu, to stejne plati pro tvou druhou otazku, ja jsem nvidii NDA musel podepsat, dokonce nekolik, tedy do launche zadne leaky nikde, v podstate tu jen opakuju co jsem rikal dlouho, ale nic noveho nikde nenapisu ani nic nepotvrdim
head, to pridej .... jsi moc skromnej
head, to pridej .... jsi moc skromnej
Hm tak to som napätý cena 400 € za výkon +/- 7970 hm tak to sa mi páči + nižšia spotreba + lepšie chladenie = mne s toho vychádza veľmi dobrá kúpa.
A keď dôjde veľký "bráška" a bude výkonnostne o 50 - 70 % + nad 680 GTX za cenu povedzme 600 € - 700 € a s pamäťou aspoň 3 GB no neviem neviem ....
OBR prosím ťa vieš mi potvrdiť či nVidia má podobnú funkciu na odpojenie resp. zníženie spotreby GPU pri vypnutom monitore ako AMD ?
A keď dôjde veľký "bráška" a bude výkonnostne o 50 - 70 % + nad 680 GTX za cenu povedzme 600 € - 700 € a s pamäťou aspoň 3 GB no neviem neviem ....
OBR prosím ťa vieš mi potvrdiť či nVidia má podobnú funkciu na odpojenie resp. zníženie spotreby GPU pri vypnutom monitore ako AMD ?
Naposledy upravil/-a MaceKx v St 07. Mar, 2012, 16:32, upravené celkom 1 krát.
Karty s GK104 nie sú najvýkonnejšie Keplery. Ako som písal a OBR to teraz potvrdil - GK110 bude, neskôr.vavrapeter napísal:Neviem ako ste si tu niekto mohol mysliet, ze nove karty bude nVidia predavat za 300€. Co by potom robili s 5xx radou? Ved to potrebuju dopredat a urcite nedaju GTX580 po 200€ a GTX560 snad po 100€ (vzhladom na vykon najnovsich kariet). Urcite budu najvykonnejsie Keplery stat 500€ +/-, ale skor +. Obycajny "sedlacky" rozum mi na to staci. Preto nechapem o com tu stale snivate.
Môj odhad je skôr GTX 580 + 50-60% (podľa aplikácie atď aj viac).HEAD napísal:Jo ten plnej kepler by mohl byt cca 40-50% nad gtx680/7970
Nova 8800gtx
s pozdravom, crux.
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2011, 22:15
Ked to bude realne tak, tak to AMD zahvilu skrachuje. V procesoroch ich rozdrtil Intel, v grafikach ich teraz rozdrti nVidia. Manazeri sa mozu triast o stolicky.
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
no, a toto je veľmi, veľmi zlé pre nás zákazníkov... ak to nebude +/- rovnaké, čo u procesorov nie je, tak ceny budú vysoké
samozrejme, že na teší, že nvidia je už niekoľko rokov navrchole, ale ...
samozrejme, že na teší, že nvidia je už niekoľko rokov navrchole, ale ...
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
pravda ak nebude konkurencia tak to pocitime
MB:ASROCK Z68 Pro3-M CPU:i5-2500K + Gelid Tranquillo+UCTB12 RAM:KINGSTON 4x2GB DDR3 1333MHz HDD:WESTERN DIGITAL Caviar Green 500GB 32MB cache SSD:CRUCIAL M4 128GB GPU:MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G Sound:Sound blaster tactic3d sigma PSU:Seasonic X-660 Case:SILVERSTONE SST-PS05B Precision + 7xEnermax T.B.Silence, UCTB12 Monitor:LG IPS235V-BN
Heise.de online:
CeBIT Nvidias GeForce GTX 680 bringt Turbo-Technik und kommt noch im März
O turbo móde hovoril aj môj zdroj, ale nemohol som to zverejniť. Ohľade výkonu:
CeBIT Nvidias GeForce GTX 680 bringt Turbo-Technik und kommt noch im März
O turbo móde hovoril aj môj zdroj, ale nemohol som to zverejniť. Ohľade výkonu:
okolo 10% nad HD 7970 v BF3 a v 3DM11 pod HD 7970Battlefield 3 rund 10 Prozent schneller als eine Radeon HD 7970 und im DirectX-11-Benchmark 3DMark 11 sogar unterlegen.
s pozdravom, crux.