keď som mal tieto chladiče ešte doma, tak som spravil zopár fotiek na ich porovnanie.
napadlo ma, že ich sem hodím, možno to niekomu pomôže pri rozhodovaní sa ...
(pre vyššie rozlíšenie ma, prosím, cez SS kontaktujte a ja fotky niekam uploadnem)
[FOTO] Prolimatech MK-13, Alpenföhn Peter, Thermalr. Shaman
[FOTO] Prolimatech MK-13, Alpenföhn Peter, Thermalr. Shaman
Naposledy upravil/-a insomniac v Št 22. Mar, 2012, 18:46, upravené celkom 1 krát.
Re: [FOTO] Prolimatech MK-13 vs. Alpenföhn Peter.
Pekné kúsky,to už vyzerá jak nejaký intercooler v aute
Re: [FOTO] Prolimatech MK-13 vs. Alpenföhn Peter.
pekné ako pekné, ale na taký thermalright shaman s jedným 14 cm fanom sa kvalitatívne ani výkonom nechytajú.
škoda len, že ho prestali vyrábať, hoci výrobca ho na svojej stránke vo veľkom propaguje ... ja mám jeden z bazára za 30 €
edit: nakoniec som zistil, že mám pofoteného aj Shamana, tak prikladám jeho fotky
(sorry za kvalitu a priteplé farby. kto by chcel originály, nech sa mi ozve cez SS)
škoda len, že ho prestali vyrábať, hoci výrobca ho na svojej stránke vo veľkom propaguje ... ja mám jeden z bazára za 30 €
edit: nakoniec som zistil, že mám pofoteného aj Shamana, tak prikladám jeho fotky
(sorry za kvalitu a priteplé farby. kto by chcel originály, nech sa mi ozve cez SS)
Re: [FOTO] Prolimatech MK-13, Alpenföhn Peter, Thermalr. Sha
No ten shaman má mohutnejšie heatpipe no ale ten prvý má zase vačšiu chladiacu plochu tam dat dva vetráky vedla seba niečo na štýl accelera a može sa taktovat
ver mi alebo nie, skúšal som accelero, mk-13 aj petra s dvoma 12 cm fanmi a pod 60°C v burne to nedali.
tiež som krútil hlavou nad shamanom, že čo má oproti nim naviac. akurát dve heatpipe a tiež to, že pasív je
ofukovaný rovnomerne všade. ten 14 cm fan mám stále zredukovaný na polovičné otáčky a pod 60°C v burne.
je to krásne tichučké a chladí to ešte krajšie. inak heatpipes majú všetky tri pasívy rovnako hrubé
tiež som krútil hlavou nad shamanom, že čo má oproti nim naviac. akurát dve heatpipe a tiež to, že pasív je
ofukovaný rovnomerne všade. ten 14 cm fan mám stále zredukovaný na polovičné otáčky a pod 60°C v burne.
je to krásne tichučké a chladí to ešte krajšie. inak heatpipes majú všetky tri pasívy rovnako hrubé
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Ono skor by ma zaujimali ake boli/su teploty VRM so vsetkymi spominanymi coolermi, lebo to je podstatnejsia teplota ako teplota jadra
ostatné už nepamätám, ale teplota VRM na HD 6970 so Shamanom pri polovičných otáčkach v burne je obvykle 62-65°C (BF3)