TV a internet

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

TV a internet

Príspevok od používateľa Blackhawk »

Caute, chcel by som sa spytat na jednu vec. Doma mam plazmu Panasonic s pripojenim na net a momentalne som si objednal TV s internetom od Swanu. Na prijem TV mi dali settopbox, ktory sa pripaja na telku a ked chcem pozerat TV musim vlastne pouzivat dva ovladace (TV a STB) a interface v telke je ten zo STB. Neviete ci sa da telka pripojit aj bez STB alebo ako docielit aby sa pouzival len ovladac na telku? Daju sa nejako vyuzivat sluzby, ktore ma Panasonic v sebe (Viera connect, ...)?

Diky.
Spoiler: ukázať
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33

Re: TV a internet

Príspevok od používateľa Bamma_boy »

Jedine, že by STB mal RF modulátor, alebo že by si mal na TV príslušný tuner, ktorý potrebuješ, teda pravdepodobne DVB-C..
Neuviedol si ani typ STB ani TV, takže je ťažko poradiť.. :rolleyes:
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Príspevok od používateľa CageJ »

nevieme ani znacku STB... ale odpoved viem s urcitostou - NIE
mohli by pomoct ale univerzalne programovatelne ovladace..
Blackhawk
Používateľ
Používateľ

STB: STC - Zi3040
TV: Panasonic 46G30
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Príspevok od používateľa CageJ »

No, existuje taka norma, ale myslim, ze Panasonic ju este nema doma nasadenu.. sam mam doma 3D plazmu a nenasiel som to nikde... Ide o to, ze niektore zariadenie podporuju univerzalne komunikacne ''rozhranie'' a vtedy sa da napr. s ovladacom TV ovladat aj STB ineho vyrobcu, resp. opacne... V podstate je to nieco take ako ma Panasonic Viera Link/Q-link, az nato, ze je to univerzal pre vsetky zariadenia.. a nema to nic s prepinam kanalov, zvysovanim hlasitosti atd. To je tu uz davno.. S tym o ktorom pisem sa da ovladat aj MENU mimo ineho..

Osobne si myslim, ze by ti ale mohol pomoct klasicky programovatelny ovladac... Ceny kvalitnych 100€ +.

Tento by mohol ist.. http://www.logitech.com/en-roeu/remotes ... vices/8717
Da sa bezne kupit v NAY ci Elektroworld..
Blackhawk
Používateľ
Používateľ

vdaka, zas az tak hrozne ma to neirituje aby som musel kupovat novy ovladac (nie kvoli cene ale kvoli mojej lenivosti).

Inak je to skoda, pretoze to rozhranie Panasonicu sa mi paci, inak TV som napojil na router a vsetko funguje ako ma, teda pripojenie na net, prehravanie suborov z mobilu ci z PC.

Vdaka este raz za nazory.

Návrat na "Debata o všetkom"