Čakať s kúpou PC? (Zostava +-1000€)
Čakať s kúpou PC? (Zostava +-1000€)
Nazdar, chcel by som sa vás opýtať, aká je situácia v oblasti HW. Oplatí sa teraz kupovať zostavu alebo je lepšie nejaký ten mesiac počkať? Viem, že majú prísť Ivy Bridge procesory a s nimi aj nové dosky, ale čítal som že Ivy Bridge sa odkladá až na ďalší rok - neviem nakoľko pravdivá je táto informácia, každopádne tu je link (http://www.gamepark.cz/intel_ivy_bridge ... 683018.htm).
Rozpočet mám okolo 1000€ (čisto na zostavu), chcem poriadne PC na 3D rendering, hry, programovanie, nahrávanie hudby, skrátka na všetko . Povedal som si, že si ho kúpim až po ústnych maturitách (motivácia ftw), ale ak nemá nič nového prísť a ceny sa nejako extra do júna nepohnú, tak by som asi nečakal.
Čo vy na to? Čakať/nečakať? Ďakujem za info.
Rozpočet mám okolo 1000€ (čisto na zostavu), chcem poriadne PC na 3D rendering, hry, programovanie, nahrávanie hudby, skrátka na všetko . Povedal som si, že si ho kúpim až po ústnych maturitách (motivácia ftw), ale ak nemá nič nového prísť a ceny sa nejako extra do júna nepohnú, tak by som asi nečakal.
Čo vy na to? Čakať/nečakať? Ďakujem za info.
Naposledy upravil/-a MetalGuru v Po 26. Mar, 2012, 18:37, upravené celkom 1 krát.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Čakať s kúpou PC?
k IB len toľko nieje to žiaden zázrak, resp je to "SB" na 22nm
resp ak by si terz kúpil SB žiadnu chybu s tým neurobíš
resp ak by si terz kúpil SB žiadnu chybu s tým neurobíš
Spoiler: ukázať
Čiže čisto teoreticky - keby som kupoval PC teraz a keby som ho kupoval v júni, bol by v tom vôbec nejaký rozdiel? (celkom by ma zaujímal rozdiel ceny, čím viac ušetrím, tým lepšie )
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
čisto prakticky: veštecké gule nemáme
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
No jo, čakal som podobnú odpoveď Tak teraz musím asi len zvážiť či chcem smažiť Battlefield 3 alebo zmaturovať Tak díky za rady, možno sa tu (čoskoro) ukážem s nejakou zostavou na schválenie pred kúpou
maturitu ma dnes už každý druhý, sústreď sa na batllefield, keď ti môžem poradiť...MetalGuru napísal:No jo, čakal som podobnú odpoveď Tak teraz musím asi len zvážiť či chcem smažiť Battlefield 3 alebo zmaturovať Tak díky za rady, možno sa tu (čoskoro) ukážem s nejakou zostavou na schválenie pred kúpou
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
ty si radca
Ja som pocas akademickeho hral Mass Effect 1 a 2 naucil som sa na nom obstojne anglictinu
Ja som pocas akademickeho hral Mass Effect 1 a 2 naucil som sa na nom obstojne anglictinu
- Eddward
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Cital si dobre, ale az na to ze sa tam pise o Ivy Bridge-E, LGA2011MetalGuru napísal: čítal som že Ivy Bridge sa odkladá až na ďalší rok - neviem nakoľko pravdivá je táto informácia, každopádne tu je link (http://www.gamepark.cz/intel_ivy_bridge ... 683018.htm).
Klasicky Ivy Bridge LGA1155 pride za mesiac
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2011, 22:15
Kedze ides maturovat, tak si zrejme mlady clovek. Na tvojom mieste zmaturujem a uzivam si leto, ale nie sedenim pri pocitaci. Hadam tu nemusim pisat ako sa uziva leto, kedze je teplo a da sa robit vsetko a vsade .Takze to odloz na jesen.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
za túto radu by si mal dostať nejaký špeciálny rank niečo ako dedo vševed
tým pádom počakť na IB
tým pádom počakť na IB
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2011, 22:15
To bola normalna rada do zivota. Co ma co mlady clovek posedavat v lete pri pocitaci. Ak nejde na vysku, tak su to jeho posledne prazdniny, takze ak ma rozum si najde brigadu na nejakom kupalisku a uzije si leto a zoznami sa s peknymi babami (ako do hlbky je iba na nom ) pekne sa par krat ozere pojde s partiou na nejaku chatu, alebo pod stan, alebo len tak bez vybavovania do Chorvatska a bude mat na co cely zivot spomynat. Potom si moze poskladat ten comp a za dlhych zimnych vecerov hrat az do zblbnutia.
Približne si trafil moje plány na leto, až na to že na výšku pôjdem a plánujem výlet do USA a nie do Chorvátska Každopádne PC plánujem kupovať najneskôr v júni (radšej by som ale skôr), neriešte prosím ako má mladý človek prežiť prázdniny, o tom tento topic nie je Času bude dosť na všetko, vrátane PC (navyše vďaka práci na PC mám celkom obstojné "vreckové" ).
Rozmýšlam nakoniec že si teraz postavím nejakú klasickú zostavu (i5 2500K, na to Noctuu, 8Gb RAM, Fractal R3, 120Gb SSD, nejakú matičnú a zdroj), počkám pár týždňov ako sa vyvinie situácia na poli GPU a následne dokúpim kartu Ak sa tam však nič extra odohrať nemá, tak rovno vezmem GTX560Ti a hotovo
Chcel by som sa však opýtať - viete mi doporučiť nejaký vhodný obchod na nákup? Ide mi čisto o nákup konponentov, PC si zložím sám. V meste (Žilina) mám Alzu, čo by na jednej strane mohlo byť super pri prípadnej reklamácii, na strane druhej sa mi zdá že v porovnaní s napr. tichepc.sk majú menší výber a neviem ako sú na tom s cenami.
Rozmýšlam nakoniec že si teraz postavím nejakú klasickú zostavu (i5 2500K, na to Noctuu, 8Gb RAM, Fractal R3, 120Gb SSD, nejakú matičnú a zdroj), počkám pár týždňov ako sa vyvinie situácia na poli GPU a následne dokúpim kartu Ak sa tam však nič extra odohrať nemá, tak rovno vezmem GTX560Ti a hotovo
Chcel by som sa však opýtať - viete mi doporučiť nejaký vhodný obchod na nákup? Ide mi čisto o nákup konponentov, PC si zložím sám. V meste (Žilina) mám Alzu, čo by na jednej strane mohlo byť super pri prípadnej reklamácii, na strane druhej sa mi zdá že v porovnaní s napr. tichepc.sk majú menší výber a neviem ako sú na tom s cenami.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Cim hlbsie, tym lepsievavrapeter napísal:a zoznami sa s peknymi babami (ako do hlbky je iba na nom)
...ved ty na to prides, ze nic nie je vecneMetalGuru napísal:Času bude dosť na všetko
Ak nechces cakat ber SB+Z77 a na grafiku si pockaj ake zazraky prinesie este kepler.
TichePC je urcite, co sa tyka pristupu k zak., vyberu a pripadnej RMA na TOP urovni. Ano ceny su trosku ine, ale ak nemas nejakeho znameho v shope kde sa da objednat a nebol by problem a natahovacky s RMA, tak by som radsej isiel nakupovat ku Gabovi
To s tým časom som myslel konkrétne na voľno medzi maturou a výškou Ak sa môžem opýtať - prečo vlastne Z77?
K tým grafikám - Kepler je trošku v inej cenovej relácii (čo som zatiaľ videl tak je to okolo tých 400-500€), určite by som ho nevtesnal do rozpočtu (tých +-800-1000€ bez DPH). Alebo sa chystá nejaký pokles cien?
K tým grafikám - Kepler je trošku v inej cenovej relácii (čo som zatiaľ videl tak je to okolo tých 400-500€), určite by som ho nevtesnal do rozpočtu (tých +-800-1000€ bez DPH). Alebo sa chystá nejaký pokles cien?
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Kepler nie je len GTX680, ale pridu nizsie rady
Ano mal som na mysli Z68, ale bol som na dvoch forach naraz, tak som sa sekol
...aj ked by nebolo od veci ist aj do Z77, nic moc sice oproti Z68 nemaju, ale cenovo su na tom cca rovnako (zatial len MSI).
Ano mal som na mysli Z68, ale bol som na dvoch forach naraz, tak som sa sekol
...aj ked by nebolo od veci ist aj do Z77, nic moc sice oproti Z68 nemaju, ale cenovo su na tom cca rovnako (zatial len MSI).